Profesor prava Bojan Pajtić „uhvatio“ premijerku Brnabić u lapsusu – ko je 1914. isporučio Srbiji ultimatum?

Ostavite komentar


  1. Tadić joj je lepo i to uživo u lice rekao da je poluusmena.A ona je sama rekla da priča daje polupismena i da je mutava.

  2. Pa profesore obrati malo pažnju na poslednju rečenicu „Jednako kao 1914. godine“. Kako to tumačiš u kontekstu celog teksta.

  3. Ultimatum 1914. je bio ponižavajući, alʾ to nije nšta kako je njen šef ponizio Srbiju postavljanjem dotične osobe na mesto predsednika vlade.

  4. Dosta vise sa bukvalno I nekririckim prwvodom u upotrsbomreci delivery-isporuciti.
    U srpskom jeziku se rezultat ne isporucuje vec postize, ocekivanja se ne isporucuju vec ispunjavaju, it’d, it’d pa se ne ultimatum ne isporucuje vec upucuje.
    U srpskom jeziku se isporucuje krompir, daska, ugalj, gas.
    Alo, novinari(rodjaci) duh engleskog jezika je razlicit od duha srpskog. Ali za to razumevanje je trebalo zavrsiti gimnaziju u vreme Jugoslavije. Jer su vama ocene iz srpskog isporucivane a mi smo ih zaradjivali I dobijali.

  5. Niko ga nije isporucio jer nije dosao postom. Uputila ga je Carevina Austrougarska a urucio ga je (predao) vlastima Kraljevine Srbije austrougarski ambasador u Beogradu.
    Negujmo srpski.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.