Protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu: Blokada RTS-a i Dnevnik slobodne Srbije

Ostavite komentar


  1. I ovo je, naravno, odlicna inicijativa i sigurno je da ce imati odredjenog efekta. No, neka mi bude dopusteno da iznesem moje (skromno) vidjenje stvari i sta je to sto bi ucesnicima protesta valjalo ciniti… Neophodno je, po meni, definisati, ne vise od 3 – 4, KLJUCNA CILJA/ZAHTEVA (po principu „krescenda“, od najskromnijeg do maksimalnog), koje treba apsolutno REALIZOVATI u PRECIZNO DEFINISANOM VREMENSKOM ROKU (datum!)! Dakle, do tog i tog datuma moramo postici to i to (Zahtev 1) , do tog i tog datuma – to i to (Zahtev 2), i tako redom. Ako vlast ne ispuni Zahtev 1 u datom roku, preci na visi, „cvrsci“ nivo protesta, sto bi mogla biti – gradjanska neposlusnost, na primer. Po realizovanju Zahteva 1, preci na Zahtev 2 (po istom modelu). I tako redom. Bilo bi to istovremeno i svojevrsno TESTIRANJE EFIKASNOSTI protesta i, narocito, ucesce u istima bi imalo, rekao bih, znatno jacu motivaciju i islo bi uzlaznom linijom. Ovako, kako to sada „tece“ (bez KONKRETNO DEFINISANOG CILJA – preciznog, dakle, zahteva i njegovog ispunjenja u strogo odredjenom roku!), sugerise mi bojazan da se protesti, u odsustvu „opipljivog“ rezultata, mogu „umoriti“, „rasplinuti“ (sto bi, naravno, bio gubitak jos jedne istorijske prilike), dok bi vlast trijumfovala, trljala ruke, podsmevala se, nipodastavala i, sto je najgore i najopasnije, produzila (u nedogled?) svoje razarajuce vladanje…

    1. To da li ce se protesti rasplinuti zavisi od nas samih. Znaci podjes prvo od sebe. Ja znam za sebe da nikad necu odustati jer bi to znacilo odustajanje od Srbije. Sustina svega je da protesti moraju ostati jer ova godina je kljucna. Vucici je sateran uz zid. Ono sto je obecao zapadnim mentorima a to je nezavisno Kosovo mora da ispuni inace gubi podrsku sa Zapada, niko ga vise nece uzimati za ozbiljno ako prekrsi datu rec. Sa druge strane je narod koji trazi njegovu ostvaku. On je izmedju cekica i nakovanja. Veruj mi, njemu je sada najteze, pece se na tihoj vatri. On je gotov na ovaj ili onaj nacin. On da je pametan, kao sto nije, podneo bi ostavku odmah ovako ga ceka sudbina Slobe ili Causeska.

  2. Ljudi, pa kakav Vladimir Dimitrijevic? Znate li vi njegove stavrove? Sta je ovo, karneval Dverjana?

      1. Vi stvarni ne znate ko je i šta propagira ovaj čovek, ili sta saglasni sa njim??

  3. Nije trebala bakljada ispred prazne zgrade nego sada u radno vreme Parlamenta pa produžiti u Takovsku i blokirati je sa strane parka i crkve a dole od paliluske pijace i na smenu puštamo sa kamiona naš program istine dok ne vratimo javni servis svim građanima

  4. Čuveni datum istorijski i treba ga pojačati. Svi na ulice sklonimo onoga koji nam uzima sve śto je naše.

    1. Koji su tosvi? Koliko je to VAS? Jel sebe lazes ili mislis da ovim svojim komentarom mozes nekoga da privolis,nagovoris,udostojis….da izadje i pridruzi ti se? Nikada vlast videti necete, provaljeni ste botovi SzS, samo menjate imena vas 10ak i huskate narod protiv gradjana. Malo vas a protiv naroda ne mozete. narod je vecina t.j. Vucic svidelo se to vama ili ne a manjina ste vi djilas, tajkuni, banda, lopovi, oni koji su pokrali svoj narod, penzionere i urusili institucije. Nikada vam vise necemo dati glas. meni je zao 2000te sto sam glasao za dOS, jer da nisam, mozda bi Sloba bio ziv a i Djindjic bi bio ziv. sve ste pokvarili i unistili vasim dolaskom, toliki izgubljeni zivoti. Sve to zahvaljujuci manipulacijom i pridobijanjem naroda na svoju stranu. Tada ste imali i gradjane i narod a sada imate samo sacicu grajdna, znaci imate praznu flasu u ruci.

  5. Prava stvar.Svake subote ga treba emitovati sa vestima od nedelju dana.SNSovci toliko brljaju a te vesti mozemo procitati samo na nezavisnim portalima.U ovoj nedelji su ukinuli policijski sindikat,uvode mogucnost oduzimanja stecenog prava na nacionalne penzije nepodobnim,sajt SNSa,,Pravda za Jutku,,predatora i nasilnika,napad SNSbrigade u Leposavicu na DJilasa na celu sa Zeljom,sve Vuciceve i premijerkine lazi u protekloj nedelji,140000 izrucenih resenja za prinudnu naplatu Infostana sa rokom od 8dana bezobzira na iznos i bez mogucnosti odlozenog placanja itd itd.Ljudi sirom Srbije to treba da cuju i znaju ne bi li se osvestili i prosvetleli.

  6. prvo blokirajte ustavni s u d pa onda,

    blokirajte rezidenciju predsednika gde stoluje nikolicc.

    i tako do kraja.

  7. Ne znam sta bi se desilo kad bi Vuk Draskovic govorio sada u subotu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.