Protest postaje jedna velika porodica

Jelena Anasonović, organizatorka protesta "Jedan od pet miliona", za Danas najavljuje današnje, četvrte po redu demonstracije u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Ajde vas koji protestujete da pitam,da li je moguće da ste toliki autošovinisti? Ko vam je to instalirao u glavu? I što je najcrnje,potpuno ste izmanipulisani iako se kitite akademskim titulama i urbanim predznacima

    1. Sta si ti „neo“ neki strucnjak pa da znas ko je izmanipulisan a ko nije? Kako ono bese: „Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu.“.

      1. Nikakva frka, dobijamo i na izborimai na ulici jer smo vecina i uvek mozemo da izbacimo bar 5x vise gradjana na ulicu od vas. Nego mi je zao sto iz vasih kvazi intelektualnih usta cujem ovakav govor. Intelektualci bi trebali da budu fin svet, koji ne psuje i ne vredja vec na finjaka zavlaci. Daleko ste vi od intelektualaca isto onoliko koliko ste od postizanja kriticne mase gradjana koje bas briga za vase misljenje. vecina vedri i oblaci a vecina to smo mi. Ljubi te sestra u oko.

        1. Znači, po Neveni, „Intelektualci bi trebalo“da budu fini svet koji zavlači narod na finjaka. Nevena, fini svet se takvim metodama ne služi. Po tom zavlačenju na finjaka poznat je AV. Na žalost, ima onih koji su podlegli, zahvaljući masovnom medijskom mraku.

        2. Znači, po Neveni, „intelektualci bi trebalo da budu fini svet, koji na finjaka zavlači“. Nevena, fini svet ne zavlači narod. Po tim metodama (zavlačenja na finjaka) poznat je upravo AV. Ono što je poražavajuće je da ima onih koji su podlegli, zahvaljujući masovnom medijskom mraku.

        3. Znači, po Neveni, „intelektualci bi trebalo da budu fini svet, koji na finjaka zavlači“.

          Nevena, fini svet ne zavlači narod. Po tim metodama (zavlačenja na finjaka) poznat je

          upravo AV. Ono što je poražavajuće je da ima onih koji su podlegli, zahvaljujući

          masovnom medijskom mraku

    2. Ne kaze se „autosovinisti“ (auto-mrzitelji) nego „antifasisti“. Zar zaista mislite da ovako veliki broj ljudi moze da mrzi sebe ? Ali moze da mrzi fasizam. Svojevremeno, i pored dugogodisnjeg aktivnog delovanja u DS-u, ili glasanja za DS, nas 800 000 je odlucilo da ostane kod kuce ili budemo „beli listici“ zato sto su nam vredjani zdrav razum i licno dostojanstvo. Osim onog jednog vaseg SNS čiče – svaka cast – ima li medju vama jos neko sa svojim ljudskim dostojanstvom? I da u to ime ima hrabrosti da podigne i koristi tu svoju glavu? A ako nas prevare novi – nikom vise nista ne verujemo blanko, nasuprot – skupicemo se opet smesta. Sad znamo da mozemo i hocemo. Nema dve, dve i po godine… Sve su fore potrosene.

    3. Poštovani Neo, neznam da li ste mogli putem televizije Evropskog parlamenta da pratite u živo usvajanje Rezolucije o napredku Srbije 5. i 6.12.2018, kao i konferenciju za medije 12.12.2018., a posle Međuvladine konferencije EU – Srbija na kojoj je odlučeno da se Srbiji otvore samo dva (2) poglavlja. Ako niste, reći ću Vam da je ministarka J. Joksimović tada između ostalog izjavila, citiram; »Bilo je država EU koje su predlagale da se otvori samo jedno poglavlje, a bilo je i država koje su predlagale da se ne otvori ni jedno poglavlje«. Da li su na takve odluke pojedinih država članica EU uticale dve izjave koje su se pojavile dan ranije, 9.12.2018. teško je reći. Prva je izjava Predsednika Srbije, citiram;«Nek vas se skupi pet miliona, nijedan zahtev neću da ispunim«, a druga je izjava šefa delegacije EU u Srbiji, Sema Fabricija koji je rekao »Da je Budžet za 2017 usvojen bez da je opoziciji u Parlamentu bila data mogućnost da o njemu raspravlja, kao i da se to ponovilo prilikom usvajanja Budžeta za 2018, i to za EU nije prihvatljivo.« Inače, i za Vašu informaciju, u kuloarima EP i EU se već govori, da ukoliko opozicija u Srbiji ne bude učestvovala na sledećim parlamentarnim izborima, da EU neće priznati rezultate tih izbora.

      1. Najbolji mi onaj deo „EU neće priznati rezultate izbora“. Još plačem od smeha

    4. Kakve, bre, akademske titule?! Jedine vrednosti, koje steknu tokom školovanje je da se „snalaze“ i da budiu defetisti i autošovinisti. Turci nam nisu ništa mogli tokom 500. godišnjeg ropstva ali će nam „nove evropske vrednosti“, koje su jedna ogromna šarena laža namenjena onima sa nižim IQ i nedostatkom nacionalnog ponosa, doći glave. I kao kolektivu, i kao državi a, bogami, i kao pojedincima?! Po zaključku, koji donose ovi akademci, vidi se da su veoma uznapredovali. Kako u obrazovanju, tako i u korišćenju zdravog razuma i logike. Vidite kako su pronicljivi i oštroumni? Aleksandar Vučić im je, izjavom da na ulicama neće biti policije, zapravo pretio, kao da je rekao, na ulicama će dežurati policijski organi, kako bi se održavao javni red i mir i bezbednost demonstranata?! Znači izjava da neće biti policije je još opasnija nego ona da će policija dežurati?! Vidite kako mladi „akademci“ mogu da ispletu „mrežu“ iz koje nije moguće pobeći? Znači, oni na koje je bačena „anatema“ ne mogu izjaviti ništa a da ne pogreše?! Šta je trebao da izjavi A.Vučić ili, kako ga ovi demonstranti, koji se bore „za mir, progres, toleranciju i standard“, zovu AV, pa da bude pravovaljan?

      1. Botino nepismena, nema veceg defetiste, autosoviniste i kukavice od Vucica ali to tvoj botovski mozak ne moze da ukapira. Da Vucic javno kaze „Ja sam izdajnik“ ti bi rekao da nije. Zatrovan si avatizmom i botulizmom a za lecenje takvih bolesti potrebne su drasticne mere.

        1. Opet ovaj vatrogasac ili priglupi čuvar nekog gradilišta?! Ne znam šta je „avatizam“, kako se Vi stručno izraziste?! Što se tiče botulizma to je bolest izazvana bakterijom. Deluje na vegetativni nervni sistem i manifestuje se kroz slabost mišića. Može da izazove i opstipaciju što je očito, izvor Vaših teških muka. Kada biste uspeli da se oslobodite tih fekalija ili, makar da „pustite vetar“, mnogo biste se osećali bolje i rasterećenije. Vi ste očiti primerak čoveka, koji je uspeo da svoju glupost proglasi neverovatnom mudrošću.

    5. Ti nekoga zoves autosovinistom? Vece smo mi patriote sto se setamo nego vi desnicari tzv macionalisti koji stitite ratne zlocince i prljate trobojku vasim glupostima. MI protestvujemo zbog bolje Srbije za SVE gradjane a vi rasisti,macionalisti i sovinosti nikako ne zelite svojoj drzavi dobro.

    6. Shvatas li ti zemljace, da omladina nece da zivi u zemlji gde je plata 250e. Skolovanim ljudima smetaju neskolovani kadrovi na odgovornim mestima. Kupljene sega-mega-bleja diplome i doktorati, su preuzeli najodgovornija mesta u nasem drustvu i ova omladina je to prepoznala. Cuj autosovinisti, izmanipulisani.

      1. Pa što ne zarade veće plate?! Ko im to brani? Ali, shvatite, nema ko da im „DA PLATE“? Plate se NE DAJU bilo gde, plate se ZARADJUJU?! Da im plate daje štamparija novca ili možda neko od političara? Novac se zaradjuje gospodine i stvara se na osnovu ULOŽENOG RADA u neki svoj proizvod? To što mi nismo sposobni da ostvarimo veće plate nije ničija krivica već naša. Mi nismo sposobni da izgradimo efikasno društvo koje će, manje-više, biti samoodrživo. Nama je san da budemo „gastarbajteri“ ili, kako nas na još daljem Zapadu zovu, „prokleti imigranti“?! Svi očekuju da ime neko „DA“ velike plate?! Dovedeni smo na nivo roblja, ne voljom S. Miloševića, niti Djindjića, Koštunice, Tadića ili Vučića već, voljom svetskih moćnika, koji nas danas kupuju za 200 evra, kao odrano svinjče na pijaci u Boleču?! Reći ćete da nisam u pravu ali, zar nemate strane kompanije i u Srbiji? Zašto one ovde ne daju VELIKE PLATE ili približno platama u Nemačkoj, Italiji, SAD ili Francuskoj? Ako takav radnik u Nemačkoj ima prinadležnosti od 2500 EU zašto ne bi, takav ili sličan radnik u Srbiji da prima 700 evra? To o kupljenim diplomama predstavlja samo otrcane fraze i floskule onih, koji na osnovu pečata Univerziteta u Beogradu pokušavaju da ostvare monopol na pamet, obrazovanje, radna mesta i, naravno, visoke plate. SEGA, MEGA i ostale diplome su apsolutno ravnopravne sa diplomama bilo kog fakulteta. Oni koji nisu imali para da kupe diplome, morali su da uče, bez obzira da li je u pitanju beogradski ili bilo koji drugi univerzitet. Nemojte da mesto rodjenja ili studiranja shvatate kao neki momenat na osnovu koga Vam sleduje apanaža.

    7. Могуће је Нео. могуће, они су сви у матриксу, нису као ти који си ван матрикса, они наивно мисле да им проблем прави неспособна, корумпирана, криминализована власт, која је заробила све институције, а јасно је да су највећи проблем запад, албанци, сорош, хрвати, ђердан шаћири, ватикан, ламинати и уефа.

      1. A, zašto ne izaberete drugu vlast?! Pa, Vi ste je birali gospodine? Kada se promeni način shvatanja, kada demokratija ne bude volja većine već manjine, onda će gubitnici voditi ovu državu a, do tada, morate da trpite one koje ste greškom odabrali.

        1. Gospodine, greška ste Vi apstinenti, oni koji sva događanja presede u stolici i za tastaturom, palac gore, palac dole. Sve kritikujete a dupetom ni da mrdnete, za sve ste pametni i čekate da se nešto desi da biste piskarali nekakve komentare i prosipali neku pamet.

    8. Zašto je bolje biti šovinista nego autošovinista? I zašto je uviđanje svojih grešaka autošovinizam?

  2. Sta je sa azuriranjem birackih spiskova? To treba da bude osnovni zahtev. Policijski sindikat izasao sa informacijom o 1 700 000 mrtvih glasaca. Jeste li svesni koji je to prostor za manipulaciju????

  3. Deco ako ovih meseci subotom ne šetate svojim ulicama da zaustavite bahatost ove vlasti,za par meseci šetaćete ulicama Frankfurta,Toronta,Osla da bi normalno živeli a lepše je ovde ,ali se mora promeniti ovakva vlast i uvesti zakon da izbori budu normalni a ne ovi postojeći.

  4. Treba objasniti neke pojmove, po[to ve’ina ;italaca ponavlja: „Bot, bot“, poput galebova u „Nemu“. Autošovinisti tj. drugosrbijanci su pseudointelektualci izrasli na komnustičkim osnovama, sa privilegijama, iz centra Bg. I naravno, finansiraju se spolja. Kao takvi, oni preziru sve što je narodsko, provincijalno i sl. u zemlji, a zalažu se za sve što je anacionalno. Malo je reći da takve perspektive uništavaju ono maloo nacionalnih interesa koje imamo, trenutnu borbu na KiM itd. itd. Pa objavite, prosvećivanja radi.

  5. Dama mi sinoć kaže: “Dobro se sećam svih studentskih protesta ’97. Bedževa i plakata.
    Znam da su mene i sestru roditelji puštali da idemo da se za nešto naše borimo, ćale uz reči-„idite, išao sam i ja ’68..“ Stajale vazda pred nekim kordonima.
    Onda je došao 5. oktobar i setim se često tog pešačenja nazad ka kući, ruku punih nekakvih zastavica, žurimo šveca i ja da prenesemo našima šta se desilo, kad neki fini čovek, vulkanizer, iz radionice podrugljivo pita-„je li gotova revolucija, deco?“ Ja onako sva ponosita i najpametnija u svojih 20-„Tek je počela!!“.
    I sad ne znam, evo, do kada ovako, ova revolucija?”
    A ja joj odgovaram: Ne znaju ni oni koji nam se nude i preko medija koja nisu vlasništvo poludivljih a vrhovni Mafijozo im je psihopata. To je odavno rekao Franc Kafka: „Neznanje je jedini pork“. A znaju Skandinavci kako da vode svoje male a umom velike države. Znaju i naša dojučerašnja braća Slovenci. No Srbi imaju ugrađeni istoriski čip koji ih drži da su i oni Veliki pa su kopirali američki kapitalizam iz devetnajestog veka. Srbi se ponašaju kao magarac kada je video da se poređali konji za trku, pa i on stao do njih. No, i magare ima pamet da upita konja zašto su se poređali i šta čekaju? A konj odgovorio da čekaju znak za početak velike trke. „Ah! a ja mislio da merite ku.č.ve. Trka nije za mene“. Zato glavni, sa jakim mozgom a patološki Mafijozo viče: „Ko je brži, ko je jači…!“ Čime ubrzava nestanak Srba iz sopstvene zemlje.

  6. Organizatorima protesta:
    Traziti ostavku Zorane Mihajlovic zbog sudara voza i autobusa kod Nisa! Toliko dugujemo zrtvama njenog nesposobnog „ministrovanja“!!!

  7. Pogresan potez u pogresno vreme. Nedozreo narod. Na Kosovu I u evropskom komsiluku Srbija polaze ispit izdrzljivosti u jedinstvu I mudrosti.. Gledamo vas iz Australije. Prijatelji vas gledaju iz iz Amerike , Kine I jos nekoliko drzava sa jakom emigracijom. Ako ova setnja po ulicama Beograda predstavlja davanje oduska I druzenje, donekle je prihvatljivo. Albanci I Hrvati likuju a zapadne novine pogresno obavestavaju. Znam, nikada ovaj narod nece doci pameti. Bas gorko saznanje..

  8. Ako je ova mala organizator,a sumnjam da je tako,onda ce protesti sigurno biti uspesni…koga vi to zajebavate…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.