Protest "Srbija protiv nasilja" u Novom Sadu se ne gasi već dobija novi oblik: Slede protestne akcije 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

 

Protest „Srbija protiv nasilja“ u Novom Sadu prelazi u novi oblik i neće se potpuno zaustaviti, nezvanično je rekao Danasu jedan od učesnika sastanka koji je sinoć održan u Novom Sadu a na kojem se razgovaralo o budućnosti protesta.

Kako nam je rečeno, protest se ne gasi već okupljanje prelazi u drugu formu.

Ta nova forma, kako nam je objašnjeno, podrazumeva organizovanje redovnih akcija kojima bi se održao duh protesta.

Naši izvori nam kažu da će već u petak biti održana „protestna akcija“ povodom godišnjice od prebijanja branitelja Šodroša.

Budući da se to dogodilo u 11 sati i akcija će tada biti organizovana, kažu naši sagovornici, i najavljuju da će jedan segment akcije svakako biti postavljanje fotografija nasilnika prema demonstrantima koji do sada nisu kažnjeni.

Hoće li i u Beogradu protest dobiti novu formu trebalo bi da javnost sazna već danas kada se očekuje obraćanje opozicionih stranaka koje organizuju okupljanja.

Ipak, po svemu do sada rečenom, male su šanse da se u Beogradu odustane od šetnji.

Podsetimo, danas je portal 021.rs objavio svoje saznanje da je novosadska opozicija odlučila je da stopira održavanje protesta „Srbija protiv nasilja“ u vojvođanskoj prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari