Đaci Filološke: Pozvaćemo učenike ostalih škola u protest ako ne puste Pavla (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Samo napred omladino, ne plasite se, VI STE buducnost Srbije a ne ovi kriminalci na vlasti! Niko ne sme da vas dira, narod to nece dozvoliti.

    1. Do 17 casova, ovaj video pregledalo 44.000 gradjana, bravo deco, tako se bori za svog druga. ,,u svetu postoji jedno carstvo u kojem caruje DRUGARSTVO,,.

    2. A to vas dakle žulja? Ljudi koji misle. Prpa vam od Olje Bećković?
      Samo vi gajite Lavove Pajkiće, Danile i Mitroviće i uzivajte.

    3. deco procitajte sve komentare i zakljucite sami, vi ste bar pametni, ko vas podrzava, a ko vas mrzi i omalovazava.

    4. Samo napred deco! Ideali, mladost i budućnost. Pevao o tome i čika Jova Zmaj. Samo što se ta njegova pesma zove SVETLI GROBOVI, a ne Svetla budućnost! Omladino izbor je vaš!

    5. Kakva bre omladina? Svako ko se lati nedozvoljenih sredstava, makar to bio i „genije“ iz Filološke gimnazije, treba da odgovara za svoje postupke i da snosi konsekvence. Ne idu, valjda, u tu Filološku gimnaziju lica koja, zbog svog mentalnog stanja, ne podležu odgovornosti? Ako je bio hrabar, taj gospodin Pavle, onda mora da bude hrabar i da podnese odgovarajuću kaznu? Lako je biti hrabar a potom plakati kada bude „gusto“. Biti „revolucionar“ a viriti ispod mamine suknje, može svako. I ja sam bio u gimnaziji, doduše ne u Filološkoj, i pokazivao bunt neuobičajen za ono vreme ali, nisam plakao, niti su moji roditelji išli da mole za milost. Prema tome, gospodine Pavle, ako hoćete oreol heroja i mučenika, platite cenu. Patnja je cena hrabrosti i slave. Sve ostalo je samo glumatanje ili, odradjivanje poslova za neke sponzore.

    1. Vidi, Stanko…na zalost, ne mogu da ti kazem, ono sto bih rado, nece mi objaviti.Bicu fin…ostavi decu na miru!Svesna, solidarna, empaticna, idu po svog druga, idu da mu pruze podrsku!Bravo za decu!A ti, Stanko…ti si politicki iskoriscen, na nivou trogodisnjeg deteta, sedi ispred Pinka i radi ono, sto najbolje umes…

    2. Botino dosli su zbog druga, to se zove DRUGARSTVO, ali sta ti znast, osim sto ti oci ispadose za pastetom.

    3. Isti ste svi kao i tvoj preCednik, nema u vama ni trunke ljudskosti, zarad opstanka na vlasti spremni ste zrtvovati decu,

    4. da, stvarno nije uredu da hapse mladica da i time demonstrirali fizicku moc

    5. Mislite na posetu skoli nedeljom dok ista ne radi zbog gripa ili na posetu odeljenju hematoonkologije gde je najstroze zabranjen ulaz bilo kakvim posetiocima?
      Sve zarad slikanja sa decom.

    6. Da li je BOTINO politicko iskoriscavanje dece kad ih dovedu nnedeljom u vrtic i poredjaju ispred Vucica ko ovcice pred ovna predvodnika

    7. Niije nikakvo politicko iskoriscavanje. Pamet i mladost preziru slugeranjstvo i traze ono najosnovnoje. I sama sam bila trwci gimnazije kad sam isla sa sestrom na studentske proteste cuvene 1968.

    1. Sta ti nije jasno?
      Taj ucenikm ima 18 godina, i razmislja svojom glavom!
      Verovatno mu je dosta vise svih ovih lazi koje se svakodnevno plasiraju kroz taj SNS RTS!
      PRAVA ZA PAVLA!

        1. Nazalost odgovara i za svoja, a i za tvoje postupke. Da si ti pazio kako glasas, onda on ne bi morao da te trazi u RTS-u

        2. Odgovaraće uskoro vučić za svoje postupke, a sve njegove sns sluge i botovi kao ti.

      1. Samo da dodam – svaka čast „Danasu“ na fleksibilnoj moderaciji komentara. U odnosu na neke druge „vodeće demokratske medije“ koji cenzurišu maksimalno, Vaš portal je retko mesto gde se mogu videti različita mišljenja. Nastavite tako!

    2. Prosto i jednostavno – i on ima pravo glasa, oci, usi, razum i savest… a zasmetalo mu je sto RTS-u nedostaju dve poslednje navedene stavke – razum i savest

    3. @nije mi jasno

      Ja mogu da ti objasnim, ali ne mogu da RAZUMEM umesto tebe!!!

    4. I jedan Gavrilo Princip nije bio punoletan kada je pu2ao u Franca F. Mladost i treba da bude revolucionarna.

    5. Zato si i član sns jer ti nije jasno. Da imaš pameti, bilo bi ti jasno.

  2. Takva omladina poput ove iz Filoloske gimnazije sigurno nece otici iz Srbije. Ovde se skoluju novi Dinkici, Srdje Popovici, Olje Beckovic, Dubravke Stojanovic, Natase Kandic i njima slicni. Neka idu iz zemlje sto pre pa na zapadu kao pizza delivery sire demokratiju, mi smo se njihove slobode nauzivali za vreme NATO bombardovanja i posle 5. oktobra. Idite „deco“, siroko vam polje!

    1. Blago BOTU,
      Jer njegovo je carstvo MALOGRAĐANSKO!
      To je stvarno čist AKTIVIZAM ŽIVOTNIH KUKAVICA!!!!

    2. Sta ces ti na Danasu? Informer i Alo su novine po tvojoj meri patriJoto.
      Citas neke recenice, gledas neke slike, slusas neke ljude ali ne razumes nista.

    3. Kao neko cije dete ide u Filolosku i upravo sada sedi na ulici ispred MUPa mogu vam reci da ne treba da se bojite, iz tog odeljenja vec oko 40 posto ne planira ni da studira u Srbiji, ostali ce studirati pa otici, tako da cete shodno tome, i dalje uzivati u lepom zivotu neuznemiravani od strane samomislecih ljudi. Ako sam pogresno shvatila izvinjavam se.

    4. Vidim u srcu vam puno ljubavi i razumevnja za mlade, a sudeći po osobama koje pominjete u komentaru, u glavi vam se brkaju babe i žabe….

    5. Ako neko treba da ide to si ti. Vrati se na brdo sa koga si se skotrljao.. I povedi svoje sa sobom. I pozdravi AV-a.

    6. Vidi Grigo, ajd ti polako u tvoje sendvič naselje, sa svojom sendvič logikom pa tamo teraj svoje da idu iz zemlje.

    7. #Grigorij! Neka idu tvoja deca ako ih imaš!!! Ova deca, koja nisu ni bila rođena u vreme bombardovanja i 2000.godine su ti kriva za raspad države?!?! Oni da idu, a ti, sendvičaru da ostaneš u staračkoj državi, koja je u nestajanju?!?!

    8. Misu naprednjacki ,svoju decu salji u beli svet tudje se ostavi.Sedi i truli u rupi za bolje nisi.

    9. Tesko mi je da se suzdrzim i ne nazovem vas onim sto jeste! Moj sin je jedan od onih koji su otisli zbog naprednih kabadahija, i ne, ne raznosi pice vec je docent na Univerzitetu u Minhenu. Nije otisao zbog plate vec zato sto ne vidi pred sobom buducnost u Srbiji.
      Sada se i kci sprema da ode. Meni je zapalo da ostanem poslednji da krepam u „zlatnom dobu“ Vucicevih (kaba)dahija. Zbog raznih Grigorija R. odlazi nam 100 000 mladih a gradovi su vec prepolovljeni. Grigorije kad lupetate onda bar malo razmislite o posledicama toga.

    10. Mi iz Filološke lako odlazimo. Ipak imamo kvalitetno obrazovanje, govorimo strane jezike, a ima i dosta dece bogatijih roditelja, pa im je relativno jednostavno da priušte avionsku kartu i vizu. Vaša deca ostaju – lepo je što verujete da će njima biti dobro u rasprodatoj zemlji. Deca koja ostaju će prodavati sve što imaju i što jesu da prežive. Ako mi ne verujete, idite do Sarajeva pa pitajte koliko lokalni mladi vrede na tržišu i kako se stvarno grebe da pošalju decu napolje. Prijatni vam sendviči bili.

    11. Odavno nisam procitala ovoliko budalastina na tako malo prostora. Ccc…jedi sendvic i uzivaj

  3. Dva reda kordona zandarmerije protiv ove dece, Srbijo sta si docekala. Ovo mora pod hitno da se promeni.

  4. Mrs bre bagro botovska. PRAVDA ZA PAVLA. Ustala je i mlada srpska inteligencija !!!

    1. Taj mali deo omladine igra se revolucije nasilne smene vlasti njima je mesto u ucionicama sportskim i umetnickim terenima podrzavaju tajkune i kriminalce i to na dan kad su srbi sa kim doziveli pogrom. Vi im kazete napred dok ste vi i tajkuni na bezbednoj udaljenosti. Takvi ka sto ste vi dovode do bratoubilackog konflikta. Sram vas bilo

  5. Pa valjda profesori uče studente kako se poštuje zakon.Ako je tako a trebalo bi da je tako šta traže učenici i profesori od policije.

    1. Policija je upotrbila prekomernu silu, sto znaci da POLICIJA NIJE POSTOVALA ZAKON. Sram te bilo!

  6. Padinska skala je mesto za Vucica i Stefanovica Vesica Vucevica oni moraju tu da zavrse.

  7. BRAVO za solidarnost, bravo profesori, bravo učenici i izborite se za vašeg druga Pavla. Ovom ludilu mora doći kraj.

  8. Citam u Kuriru“Predsednik trazi pustanje uhapsenih“.Znaci maske su totalno pale.Predsednik pusta uhapsene.Znaci da on govori i koga da hapse.Puna im usta kako je sudstvo nezavisno.

  9. Bravo za decu. Vi treba da živite u ovoj državi i da je uređujete a ne ova banda koja je uhapsila vašeg druga.Samo hrabro deco.

  10. Mene interesuje ko je odobrio ovaj skup? Znate, po zakonu o javnom okupljanju neko mora da organizuje sve ovo. I čemu politizovanje dece? Opozicija na čelu sa Obradovićem je definitivno izgubila kompas a vašem drugu želim da dobije adekvatnu kaznu i da se nauči redu. Častan i vredan čovek ne napada druge i ne uništava imovinu već svojim ličnim primernim ponašanjem poboljšava svet oko sebe. Stranke koje stite ovakve ljude nema šta da traže na politučkoj sceni Srbije i moj glas sigurno neće dobiti!

  11. Profesori, nastavnici, setite se: ,,pucajte ja i dalje drzim cas,,. uz svoje djake, protiv ovog primitivizma i prostakluka.

  12. Nek’ Vam deco Bog da;ZDRAVLjA MIRA, RADOSTI I BOLjE BUDUCNOSTI. Istrajte i verujte da ste ovim cinom poceli
    da dozivate OGANj Boziji, a i NADU ovom napacenom sludjenom narodu berem na trenutak dali da je vidi,da zivi medj’ vama i da je ima! Nece, deco (svi koji ste tamo) niko vas taknut’ jer ce mu pakao biti jedina „rupa“ gde ce svoju necast i kukavicluk moc’ skrit’. A, za narod pitanje. Da li narode vidis poruku ove hrabre dece!?… pozrtvanost i jedinstvo, eto vam odgovora kako se zlo gazi i vraca
    tamo gde mu je mesto, a to je pakao! Srbija je zemlja junaka
    a ne smrada i kukavica, upamtite
    vise ovo.

  13. Ma bravo gimnazijalci i profesori! Samo napred! Dok ne oslobode dečka koji je počinio krivično delo! A onda on tako osokoljen s puznim moralnim pravom, na sličan ili istovetan način da od profesora zahteva da bude vukovac, da ga upišu na fakultet bez prijemnog! A njegovim primerom neka krenu i ostali vršnjaci, ako se krivična dela već ne kažćnjavaju. Samo napred!

    1. nisu svi kupili diplome kao ti, i nisu svi pohlepni kao vi, i nisu svi potkupljivi kao vi. botine, sram da vas bude. Koje krivicno delo u glavi tvog preCednika.

  14. Gospodine predsedniče,
    Pohapsi prvo nas, učitelje, nastavnike i profesore, jer mi učimo našu decu sta su to istinoljubivost i sloboda. Do sada sam ti ćutao, ali si udario na najsvetije – na našu decu. Iskoristi poilitičku mudrost da izbegnemo gradjanski rat i ostavimo ovoj deci bar ovu opustošenu i napaćenu Srbiju. Detetu nije mesto u zatvoru. Ne stavljaj ih po zatvorima. Deci, našim učenicima, je mesto u učionicama. Ovi učenici su položili najuzvišeniji, životni ispit, boreći se za svog druga, za istinu, za slobodu! Uvek sam bio uz svoje učenike, a tek sada celim svojim bićem podržavam mladost i budućnost naše zemlje…

  15. Razmišljam nešto, da li će MUP Srbije da napiše i ko će da potpiše opravdanje za izostajanje sa nastave ovom momku i da li će odeljenskii starešina da prihvati ili će škola da pokrene disciplinski postupak zbog neopravdanih izostanaka, a ne mogu da budu neopravdani kada je momak opravdano odsutan zbog izdržavanja kazne…baš velika nezgodacija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.