Protić: Srbi sklanjaju vladare koji uzurpiraju vlast

Ostavite komentar


      1. Ih , kad sada Marko obuje kaubojske cizme , ima ti Ljubisa da se divis , kao i svemu nakaradnom sto se divis ! Inace Marko je poznat po tome sto se nikome ne dodvorava , osim sto mu samo nogice vire , znas odakle .

  1. Boris Tadić dao oglas u novinama da prodaje traktor.

    Pitali ga ljudi: „Što bre prodaješ traktor?“

    – Pa prodao sam zemlju i više mi ne treba!

  2. Cujte narcisa, on je ime u politici, diplomatiji…dvanaest godina je ta dos kamarila vladala bahato rasprodajuci i pljackajuci sve što je pod ruke doslo! Narod je veoma dobro zapamtio njihova omen, po zlu naravno! Neka samo vrli ambasador objasni kakvi su to diplomatski dometi njegove ambasadorske misija svojevremeno u Americi? Je li najveci domet sto je priredio spektakl mantijaski da se ambasada okadi,jer je to od presudnog znacaja za uspesnost diplomatske misija!? Skaredno! Od rezolucije su napr,avili biznis, pa kada im je vreme isteklo,jadne,nisu znali sta ih je snaslo. Sada dirljivo brinu o sudbini tog istog naroda koji su ojadili i pljackali.

    1. E , dobro je da docekasmo da neko pravi bude ambasador u Americi ! Sad ce to Djuric Marko sve da ispravi kako valja . Koji bre St. Protic ? On ne zna ni da aplaudira pravilno !

  3. Nismo „mi“ sklanjali nikog. Nasi preci su bili ovakvi ili onakvi pa su sklanjali ili nisu. Mahom su siledzije sklanjale siledzije. Mi smo danas tabloidni nacionalisti i rijaliti patrijote. Mentalni nivo obozavalaca Kim Kardasijan.

  4. Sudeci po dosadasnjim komentarima, Drakce i Bg Dex 1970, dzabe ste trosili svoje golemo znanje i iskustvo upoznajuci Srbe sa cinjenicama ili sto bi Isus rekao prosuli ste margaritas ante porcos.

    1. Upravo tako: imenovana „dvojka“ su ili botovi ili nisu baš „najoštriji noževi u fioci“; ili i jedno i drugo.

    1. Ajde smiri se malo…kome treba nasilje, vojska, policija i narod na ulici ?
      Samo bi se stvorila navika u Srbiji da uvek mora tako.

    2. Jeste, ali tamo narod nije mogao da podnese vlast, a ovde vas SzS-ovce, zato, ne prizivajte rumunski scenario, neće vam se isplatiti.

      1. Ne podnosi narod ni SNS-ovce, ne brinite Ljubiša, sledi sigurno Rumunski scenario, drugačije ne može.

      2. Ljubisko, tesi se ti da rumunskog scenarija nece biti i nadaj se, ali moram da razocaram tvoje botovsko bivstvo jer su ti i tesenje i nada uzaludni.

        1. Je l’ to misliš na onaj rumunski scenario kad je tvoj voljeni, mili, i ibožavani predsednik Tadić pobegao 2008. kad je bilo, „Kosovo dajem, a oatike ne“?

  5. „Sklanjanje“ je vrlo fini diplomatski izraz i za ubistva a bilo ih je itekako. Mihailo Obrenovic u Topcideru, kralj Aleksandar Obrenovic 1903. u majskom prevratu, kralj Aleksandar Karadordevic u Marseillu 1934. doduse od Hrvata koji su isto tako divalj balkanski narod pa ne vidim nikakvu posebnost Srba u tom sislu! Ne vidim bilo kakvu razliku medu balkanskim juznim Slovenima samo sto se ona namerno iz politickih tazloga stalno podvlaci, naravno uvek u korist svog malog i beznacajnog naroda u evropskim okvirima! Samo smo bili uvek znacajni za rat nazalost! Jedan jedini nobelovac i nekoliko genija u 100 godina nije bas neki veliki uspeh!

  6. Možda su nekada Srbi stvarno bili takvi da nisu podnosili uzurpatore. Ali ako je nekada tako bilo, danas sigurno više nije. Očigledno su da se i Srbi mnogo promenili i ovi današnji nemaju mnogo toga zajedničkog sa onim nekadašnjim i danas mogu da beskrajno i bezgranično trpe, trpe, trpe…

  7. Profesor je lepo objasnio suštinu, sad je na onima koji su razumeli da prouče to i vide svoje intelektualne mogućnosti da dorade demokratiju za svoju zemlju gde žive , radi boljitka svakog, suština slobodarskog duha i pravde nije samo ubiti , smaknuti , skloniti , već potvrda nečeg što je genetski urođeno nama Srbima , za razliku od mnogih drugih, naravno ta čarolija nestaje odmah po izboru na vlast, prosto se anulira., kod većine , mali broj je onih poučen životnim putem koji neće izgubiti tu vrlinu nikad., a takvi skoro nisu vladali Srbijom , od prvog sv rata kao što znamo do danas , za sad.!

  8. E moj Protiću, RTS je javni servis, plaćamo ga svi, da vaspitava i edukuje našu decu! Zato je bitno pojaviti se tamo. Ti si se šegačio na Pinku sa Batićem i Čankom ( Čanak je ok! ). RTS mora biti slobodan, zato je važan !

  9. Proticu , vrsnjace , ti si bio deo ekipe koja je upropastio zemlju vise nego Sloba i Tito.Povuci se , odmori se, u manastiru , Dosta vise tvog egzibicionizma. narcisoidnosti.

    1. Kakav Protić i ekipa, pa ovaj vučić i ekipa sve uništiše. Ako je nešto i bilo dobro, bilo je za vreme g. Protića. Sada očaj i čemer. Nastavak devedesetih.

  10. ne Proticu…sasvim suoprotno…Srbi obozavaju cvrstu ruku…ne sumnjam da si genijalan istoricar ali sada si napravio pogresnu racunicu…bas suprotno svako ko je pokusao da uvede gradjansku demokratiju i obezbedi stabilnost na duze vreme lose je prolazio….pa zar smo zaboravili Djindjica….

  11. To je period od pre jednog veka, a zaboravlja da smo skoro pola veka proveli pod komunističkim totalitarnim režimom, koji je u srpski DNK ugradio kod idolpoklonstva. Postoji mišljenje da smo oduvek bili skloni autokratskim vladarima, ali broj pobuna i pučeva tokom 19-og i 20-og veka govori da to nije tako. Nepismeni srpski seljaci, koji su činili skoro 90 % stanovništva Srbije sredinom 19-og veka, nisu dozvoljavali vladarima i političarima da njima manipulišu i da ih gaze, već su se aktivno borili za slobodu i veća prava. Jedino je kralj Petar Karađorđević bio popularan kod naroda, zbog čega su ga zvali čika Pera, a upravo se vreme njegove vladavine, pre početaka ratova(03-12), smatra najboljim periodom u razvoju demokratije, ljudskih prava i slobode medija u Srbiji. Sloboda medija je krucijalna, ko kontroliše medije on vlada. U autokratskim režimima mediji su pod kontrolom države, a opozicija i neistomišljenici nemaju pristupa istim, pa samim tim građani ne mogu čuti drugu stranu ili kritiku vlasti. U tim situacijama izbori su samo formalnost. Nakon pada Miloševića došlo je do poboljšanja stanja u medijima, ali je urušavanje počelo 2008-e, dolaskom Tadićevog režima, koji je ponovo pokrenuo kontrolu medija. Tada je donet antidemokratski zakon o informisanju, a mediji su po ubrzanom postupku privatizovali ljudi bliski vlastima. Zbog toga je na izborima 2012-e dotadašnja vladajuća većina (DS, SPS, URS) osvojila većinu, ali je Dačić po nagovoru zapada napravio vladu sa SNS-om. Od tada(2012-e) stanje u medijima se iz godine u godinu pogoršavalo, tako da smo danas negde na nivou 90-ih. Naravno može i gore, možda nas očekuje vraćanje u jednopartijski sistem, a sadašnji sastav parlamenta, najvažnije političke institucije u zemlji, ide tome u prilog.

  12. Vidim nesto mnogo SNS botova smrdi na ovoj stranici. Mozda je ovo buduci kandidat za predsjednika?

  13. I ti si Milane bio periferna figura u DOS-u. Umislio si da si bio bitan. Mediji su najbitniji, ali to snobovi iz kruga dvojke nikad to neće shvatiti. Nije Bastilja džabe gorela više puta. I 5 oktobra ne bi bilo bez centralne Srbije!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.