PSG: Vreme je za tihu većinu

Ostavite komentar


  1. Dobro da je neko pomenuo i zemlju. Kroz celu poznatu istoriju civilizacije, zemlja je bila ono dobro zbog kojeg se ratovalo. Danas, uvijeno u celofan, bez upotrebe oružane sile, neko daje budzašto i zemlju, i rudna bogatstva, i vodotokove….i ubeđuje nas da je to za naše dobro. Nije razumna sadašnjost, gde nam prodaju zemlju po kojoj hodamo, ispod nogu. Nije razumno da ljudi koji vole da se u javnosti pojavljuju u uniformama, ne znaju da svaka vojnička zakletva počinje sa – ne damo ni pedalj svoje zemlje. Nije razumno da gomila botova sutra kada im počne radno vreme stavi gomile minusa na ovaj komentar, bez spoznaje da hektar zemlje nije merna jedinica površine, već nešto što hrani i njih, a da voda koju piju, i hranu koju spravljaju, pa i rakiju, spada u resurse prve kategorije. Milioni Afričkih migranata koji se utapaju u talasima Sredozemnog mora, napustilo je svoje zemlje, svesno žrtvujući živote, jer su ostali bez vode, dakle svega. Ako neko veruje da je ovo što nam se dešava zapravo dolazak kapitalizma, u neznanju je. Ovo je uvođenje kolonijalizma, srednjevekovnog tipa, uvijenog u celofan, jer ga izvode pripadnici ove nacije sa satrapima iz iste.

  2. Bolesni centralizam u Beogradu ne razume autonomiju Vojvodine ili neće da razume. Vojvodina je opljačkana do krajnjih granica a i dalje se pljačka. Ne mogu da prihvatim činjenicu da je Vojvodina tako osiromašena, a u onoj velikoj Jugoslaviji je bila jedna od najrazvijenijih i najbogatijih regija, dok u ovoj Srbiji samo propada i sve odlazi u Beograd. Za ovo ne postoji valjano objašnjenje, se da se radi o perfidnoj pljački a u prilog ovome je i rasprodaja naše zemlje i to opet iz jednog centra bez da se naš seljak nešto pita.

  3. Je““l postoji nešto konkretno iz PSG-a, nešto čime će im glasači verovati? Nešto osim nepotrebnog kritikovanja vlasti?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.