PSS: Potpisivanje sporazuma u Vašingtonu je pozorišna predstava u sklopu predizborne kampanje Trampa 1Pokret Slobodna Srbija Foto: N1

Pokret slobodna Srbija (PSS) saopštio je danas da je potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu „pozorišna predstava, sa marionetskom ulogom“ Srbije u sklopu predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa.

„U toj predstavi učestvovala je grupa lica iz Srbije, koja je neovlašćeno i protivustavno potpisala nekakav dokument-sporazum, oko nekih namera i aktivnosti. Ovaj čin, krunska je potvrda da u ovako teškom trenutku u Srbiji ne postoji ni Parlament, ni vlada, ni institucije, da nemamo ni diplomatiju, još manje demokratiju, ali zato u obilju imamo neprosvećenu diktaturu“, ocenio je PSS u saopštenju.

PSS je naveo da uz sve uvažavanje „dobrih namera“ SAD, skreće pažnju da taj čin nema nikakvu pravnu validnost, težinu, niti obaveznost, pa ni u stavkama koje su možda korisne za Srbiju.

„Legitimne odluke tek će donositi narod Srbije i nova demokratska vlast, koja će autokratski režim smeniti na poštenim i demokratskim izborima“, naglašeno je u saopštenju.

Istakli su da toj „novoj, oporavljenoj i slobodnoj Srbiji“, više neće biti potrebni međunarodni moderator, patroni i pregovarači, jer će imati „kapacitet i znanje“ da se izbori sa korupcijom, bezakonjem i kriminalom u svim sferama.

„Slobodna Srbija biće sposobna da sama uredi svoj život na dobrobit građana Srbije, uz jasan i bezuslovan put u evropske integracije i sve dobrosusedske odnose u interesu svog naroda“, navodi PSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari