Pukovnik Džejson Bejker preuzeo dužnost komandanta Regionalne komande Kfora - Istok 1Foto: Kfor promo

U kampu Bondstil, u blizini Uroševca, danas je održana ceremonija promene komandujućeg Regionalne komande Kfora Istok, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama.

Primopredaja zastave NATO izvršena je između odlazećeg komandanta pukovnika Keneta Vokera i novog komandanta pukovnika Džejsona Bejkera.

Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš zahvalnost je pukovniku Vokeru na odličnom radu službi i rukovodstva, saopšteno je iz KFOR-a.

„Vaša opsežna integracija, saradnja i koordinacija sa svim vašim kolegama u vašoj zoni odgovornosti bili su od neprocenjive vrednosti podržavaju široke i svakodnevne napore Kfora ka trajnoj bezbednosti”, naglasio je Ulutaš.

Komandant Kfora poželeo je pukovniku Bejkeru uspešan mandat, ističući potpuno uverenje u sposobnost novog „američkog osoblja da nastavi da Regionalna komanda Istok ostane osnovni stub misije Kfora širom Kosova“.

U ceremoniji su učestvovale civilne i vojne vlasti, uključujući i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovo Džefrija Hovenijera.

Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat – na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive u Kosovo i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno, navodi se u saopštenju.

„Kfor je treći bezbednosni odgovor, nakon Kosovske policije i misije vladavine prava EU (Euleks), odnosno sa kojima radimo u bliskoj saradnji“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari