PZP: Sukob dve struje unutar SNS u Vojvodini ugrožava funkcionisanje institucija 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pokret za preokret (PZP) ocenio je danas da „otvoreni sukob“ dve struje unutar Srpske napredne stranke (SNS) u Vojvodini ozbiljno ugrožava funkicionisanje osnovnih nadležnosti AP Vojvodina.

PZP je u saopštenju zatražio „hitno vraćanje u zakonske okvire rada institucija AP Vojvodine“, te ukazao da „sukobi unutar jedne stranke ne smeju da ugroze vitalne funkcije života u Pokrajini“.

Ta stranka je zapitala i „ima li većeg alarma od toga da je rat naprednjaka u Vojvodini započeo u najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi – Kliničkom centru Vojvodine“.

Navedeno je i da je Skupština Vojvodine u svojevrsnom političkom prevratu uzela ovlašćenja Vladi Vojvodine, da bi se priklonila jednoj od „zaraćenih“ strana.

U saopštenju PZP-a ocenjeno je i da su „sukobi oko nadležnosti u zdravstvu samo nastavak sukoba koji je eskalirao prilikom izbora rektora Univerziteta u Novom Sadu“.

Navedeno je i da je tada „ceo postupak bio obustavljen dok nije izabran rektor po volji (gradonačelnika Novog Sada) Miloša Vučevića i struktura bliskih (predsedniku države i SNS-a) Aleksandru Vučiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari