Radomir Lazović: Đilas je deo prevaziđenog miljea

* Otvoreni smo za saradnju sa opozicijom posle izbora, ali samo kako bismo naterali postojeću vlast da snosi odgovornost za svoja dela * Apstinente smatramo najvećom konkurencijom, ne bavimo se kombinacijama oko kolona
Aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd govori za Danas o gradskim izborima

Ostavite komentar


  1. Razmazeni gradjani koji su protestovali protiv Djilasa (zbog platana, iseljavanja kartonskih naselja, bus plusa…) su direktno davali vetar u ledja radikalima (potonjim naprednjacima), koji su ih navukli bas kao i nesrecne " bele listice". Vasa najveca nesreca je sto i niste svesni koliko sami ne znate, da biste o bilo kome rekli da li je prevazidjen ili nije. Gradjanima je muka od ovakvih besmislenih likova. Najveca je zalost da su nosioci plemenitih ideja olicenih u inicijativi " ne davimo Beograd" ovakvi " strucnjaci"

  2. Djilas nije prevazidjen. Izolovati se od nekoga ne znaci i prevazici ga. Da li se tako tešite?

  3. Nisam pročitao čime se Lazović bavi ni za šta je učio, ali je jedno sigurno, ne zna ono što treba da zna da bi mogao da olako izriče optužbe protiv Đilasa koji još kao student zarađivao je prodavajući knjige, a studirao i diplomirao je građevinarstvo u zgradi Tehničkih fakulteta, gde je mogao da sluša predavanja predmeta Upravljanje velikim sistemima, što je svojim radom kao gradonačalnik pokazao da zna i može da upravlja. A sve to nije učio niti radio Lazović, kao što ne zna da bilo koji čovek i na najivišljem položaju u tkz. demokratskom sistemu, a radi se o kapitalizmu, koga nazivam pravim imenom – banditizam, ne može da promeni sistem u kome su i institucije sistema u funkciji prisvajnja narodnog i državnog kapitala, a pod nadzor tkv. Međunarodnih institucija. Upravo ovakvi likovi, a bilo je i žena sa naučnim zvanjem i iz sociolgije, nauku koju su učile u samoupravnom socijalizmu, koji je zamišljen da opravda Deset božjih zapovest. Oni su ocrnili početnike na navišim položajima u Srbiji, jer nisu znali da ih nauče, zbog čega su se dočepali vlasti najgori mogući kadar. Dok kapitalizam-banditizam počiva na Sedam smrtnih grehova. Naši učeni ljudi i sa najvišim naučnim zvanjima ne mogu biti drugojačiji nego što je srpski FATUM – nemoć da se bave politikom. Učeni režu ako im spomenem ono što je napisao Niče: “Ko to ne bi ubio ako mu se pruži dobra prilika?”, kada rado izgovaraju reč GENOCID po želji stranaca, a na sramotu pripadnika sopstvenog naroda. Ko to ne bi uzeo ako mu se pruži dobra prilika. Najpokavareniji političar koji nije prstom mrdnuo, a bio je predsednik Vlade, da spreči za Srbe genocidni Prvi svetski rat, danas njegov spomenik prlja nejlepši deo Prestonice. Kao što su se Srbi uspalili protiv odluke jedino umnog iz kraljevske porodice – kez Pavle – da se Srbi ne kurče ispred fašističke Germanije. Jer su nju podržavali američke i britanske oligarhije, što je to znala i franscuska odligarhija, jer su se nadali da će fašisti da unište komunisičku ideju u SSSR-u, njihova smrtna opasnost. To ne mogu da znaju Srbi koji veruju da je Bog stvorio čoveka, a ne istinu – da je čovekova nemoć stvorila Boga. Kao što srpski vernici ne znaju da su prvi komunisti bili Jovan Ksrtistelj i Isus Hrist.

  4. Djilas je prvi otpoceo sa gusenjem novinarskih sloboda u Studiju B, u njegovo vreme nije moglo da se pisne na Studiju B o losim potezima gradskih vlasti i sluzbi. Meni od ovoga vise ne treba, jer to govori o njegovom demokratskom potencijalu. Dakle da ponovim, covek iz Demokratske stranke ne dozvoljava novinarima tadašnjeg Studija B da objektivno izveštavaju. Naš najveći problem je upravo to što nema iskrenog i istinskog demokrate na ovim prostorima, svi su autokrate koje vladaju dekretima i uništavaju neposlušne i one koji ih kritikuju.

  5. Ovaj Miloš J. Kosovac neverovatno laže i iznosi nesitine. On je jedan od AVAV botova ili plaćenika.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.