"Moguće da Srbija protiv nasilja zajedno s 'desnicom' u Beogradu ima 10 odsto više glasova od SNS i SPS": Radomir Lazović o israživanjima javnog mnjenja 1Šetnja Srbija protiv nasilja Beograd Foto: Lazar Novaković

Pad sa vlasti koalicije SNS – SPS u Beogradu je, prema istraživanjima javnog mnenja u koja imamo uvid, prilično realan i moguć – kaže za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta.

Radomir Lazović kaže da prema ovim istraživanjima, koalicija Srbija protiv nasilja je u blagoj prednosti u odnosu na vladajuću koaliciju, a zajedno sa strankama desnice imaju nešto više od 10 procenata prednosti od stranaka na vlasti.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je prekjuče izjavio da je „sada prvi put lista „Srbija ne sme da stane“ ispred liste Dragana Đilasa“.

Lazović tvrdi i da postoji solidan broj još neopredeljenih građana, ali i neodlučnih glasača koji su ranije glasali za SNS, ali su razočarani i shvataju da je situacija u Srbiji jako teška i da su promene neophodne.

– Sve ovo uliva veliki optimizam, ali moramo svi da damo svoj doprinos jer znamo da će SNS sve uraditi da utiče na izbornu volju građana. Pogledajte samo šta rade sa ovim lažnim listama – ističe sagovornik Danasa.

Radomir Lazović podseća da se falsifikuju potpisi građana kako bi prijavili što više izbornih listi i na taj način skinuli po koji procenat koaliciji Srbija protiv nasilja

"Moguće da Srbija protiv nasilja zajedno s 'desnicom' u Beogradu ima 10 odsto više glasova od SNS i SPS": Radomir Lazović o israživanjima javnog mnjenja 2
foto FoNet Milica Vučković

Radomir Lazović kaže da Tadić, Radulović, Jeremić, Jovanović… – verovatno ne prelaze cenzus

Kako dodaje, prema onome što se može videti u njemu dostupnim istraživanjima – lista Socijaldemokratske stranke i Dosta je bilo, Narodne stranke, Liberalno-demokratske partije i druge manje stranke ne prelaze cenzus.

– Ti će se glasovi baciti, ali za sada imaju podršku od po manje od jedan odsto i to će takođe uticati na krajnji rezultat – kaže Radomir Lazović.

Birači su posebno nezadovoljni SNS-om u Beogradu, napominje Radomir Lazović, „a kako i da ne budu kad je grad pred potpunim kolapsom”.

– Danas nam se autobus prepolovio na pola. Pre neki dan se jedan zapalio. Vazduh nas truje. Nema mesta u vrtićima. Sve ovo građani vide i s pravom su nezadovoljni – ističe Radomir Lazović.

Zeleno-levi front je već danima u kampanji od vrata do vrata, dodaje, te poziva sve ljude da se uključe u kampanju tako što će razgovarati sa svojim neodlučnim komšijama ili kolegama, tako što će objasniti onima koji se još uvek dvoume, da je promena neophodna.

– Borimo se da ubedimo svakog čoveka do koga možemo da dođemo. Građani sjajno reaguju jer vide koliko se trudimo i koliko puno energije se ulaže da se Srbija oslobodi od nasilja, kriminala, inflacije i da nakon 17. decembra vratimo osmeh na lice građana –  zaključuje Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari