Radulović: Na izbore pod ovim uslovima žele da izađu samo vlast i lažna opozicija 1foto:FoNet Dragan Antonic / FoNet

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je na tribini koja je održana u Beloj Crkvi da bojkot predstojećih parlamentarnih izbora „nije cilj, nego mera pritiska na vlast, koja treba da omogući fer i poštene izbore“, saopštila je danas pres služba tog pokreta.

Radulović je rekao „da na izbore pod ovim uslovima žele da izađu samo vlast i lažna opozicija“.

„To su oni koji pitaju šta ćemo dan nakon bojkota, a ne kažu šta ćemo nakon pokradenih izbora i sa oktroisanim izmenama Ustava. Nikoga osim njih građani ne mogu da vide i čuju u medijima. Svi koji žele neregularno izabran parlament, ne žele dobro Srbiji. Takav parlament bi štitio interese Nemačke, a ne građana Srbije“, rekao je Radulović.

Radulović je naveo da bi to bio „nastavak diktature koja tera svoju decu u inostranstvo, a ovde gradi kamp za obespravljene građane i migrante koji postaju jeftina radna snaga“.

„To je interes Nemačke koji zastupa kolaboracionistička vlada SNS-a. Bojkot mora imati mali broj jasnih zahteva i mora biti podržan od najvažnijih predstavnika prave opozicije, a to su SZS, PSG i DJB. EU podržava Vučića, to je već potpuno očigledno i sve čini da ga spase od bojkota. Ako uspe da nagovori barem jedan deo opozicije, ceo bojkot će pasti. Nadamo se da prava opozicija neće podleći pritisku EU i Nemačke“, kazao je Radulović.

Zamenica predsednika DJB Branka Stamenković smatra da je bojkot trenutno granica političke scene Srbije. „Bojkot će da protrese opoziciono drvo i sa njega će popadati sva trulež, a ostaće samo ono zdravo i jako. Vučićeva opozicija se ubi da nas ubedi da treba da idemo na izbore, verujući da će ih Vučić „ugurati“ u skupštinu i omogućiti im sve ono što mandat nosi. Obaveza je odgovorne opozicije da sa svojim građanima deli probleme, muku i strah, a ne da ispred svega stavlja sebe i sitnu sopstvenu korist. Ukoliko su građani gladni, zastrašeni, neinformisani i paštetama kupljeni, onda je za opoziciju sramota da glumi demokratiju i izlazi na izbore“, rekla je Stamenković.

Ona je ocenila da „od fer izbora neće biti ništa, a ključ bojkota je kod Dragana Đilasa, Sergeja Trifunovića i Saše Radulovića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari