Ragmi Mustafa tužio Aleksandra Vulina jer je Albanace pogrdno nazivao ‘Šiptarima’

Ostavite komentar


  1. Ragmi, … a onda tuzi i svoju Mamu i Tatu sto sumte napravili kao Albanca …

    1. Нестерни Вулин ће да тужи тетку, Раде… Чињеница је да је када Србин, макар био и такав јадан егземплар попут Јулина, тако назове Албанца упутио увреду, а то дебело плаћени функционери државе, макар била и овако јадна као јуловска Србија, не би смели да чине. У сваком случају, ништа од чега ће неки Србин видети фајде, камоли „васколико српство“, Раде, а г. Мустафа ће своје право свакако добити, ако не у Србији, онда у Бриселу…

      1. Kada bi se vredjanje po nacionalnoj osnovi kao i rasisticke izjave kaznjavale, ti bi „Миливоје Радаковић“-u vec davno bankrotirao.

  2. Izvinite, ali ovaj Ragmi Mustafa na foto nije onaj Ragmi Mustafa koji je bezobraznog i neobrazovanog Vulina optuzio. Inace Vulin nema ni moralno pravo da vredja manjine, jer sam je po nacionalnosti romskog porekla, kao sto svaki moze u njima da vidi.

    1. A šta,po tebi romi su niža rasa?Pa sad Vulin tebe treba da tuži i odere te kao jarca,pa ti opet vredjaj klevetaj.

        1. @Slovenac

          Ono kada se Slovenac i Albanac udruze i na srpskom sajtu lece svoje licne i nacionalne komplekse.

  3. Ma Vulina je suvisno komentarisati , smece bedno, samo nanosi stetu Srbiji kao i onaj koji je ponizio Srbiju kad je ovog klOVNA postavio na mesto gde se nalazi!

  4. Šiptar je ime pripadnika tog naroda koji živi van Albanije. Šiptar u Albaniji , Šiptar sebe može zvati Albancem ako želi. Pogrešno je što naši političari Šiptare sa Kosova nazivaju Albancima jer su oni Šiptari sa Kosova.
    Uostalom…
    Shqiptar is an Albanian language ethnonym, by which Albanians call themselves. They call their country Shqipëria.
    A mogu da pogledaju i stare geografske karte gde umesto Albanija stoji naziv Shqipëria

  5. Budala! Kako bi inače, da nije toliko odvalio, dospeo u srpske novine? Pa stotinu i više godina Šiptari koji su živeli i još žive na teritoriji Srbije su sebe nazivali Skipetarima- znači Šiptarima. Osim toga Albanci žive u Albaniji a ne u Srbiji. Oni Šiptari koji žive kod nas, a ne vole da ih tako nazivaju, što je neka nova „moda“ očigledno potekla po naredbama sa Kosmeta i iz Albanije, će onda, po državljanstvu zemlje u kojoj žive, biti Srbijanci muslimanske vere šiptarskog porekla. I ja u Nemačkoj,koji imama 40 g. nemačko državljanstvo a poreklom sam Srbin iz Srbije, ne mogu da zahtevam da me nemačka država oficijelno nazivaju Srbinom. Ja moram da sam Nemac srpskog porekla uz jedini, službeni jezik- nemački. Privatno kod kuće u krugu prijatelja itd. mogu da budem Marsovac! Samo naši političari koji očigledno vole da Srbija nestane, dozvoljavaju da svaka šuša sebe naziva po nekom veoma dalekom poreklu Mađarom, Albancem, Hrvatom, Rumunom itd. a u novije vreme i po novoizmišljenoj narodnosti Bošnjak! I svima njima, ma koliko bili maleni u odnosu na većinski srpski narod, dato je pravo na njihov službeni jerik u Srbiji! Alo, bre, gospodo Vučić i Dačić, pa gde to ima u EU! Čak se u škole u Sandžaku uvodi a zapostavlja srpski jezik, lingvistima ne postojeći bošnjački jezik, u Vojvodini takođe ne postojeći crnogorski jezik, zatim hrvatski- koji se i EU smatra da je istovetan srpskom itd.. U Vojvodini je prisutno bar još 6, 7 drugih jezika- svi kao službeni! Sada su na redu i Vlasi da uvedu i svoje „državljanstvo“ i do danas redak jezik, vlaški, inače bez pravopisa. Onda će, verovatno, krenuti tim pravcem i nekadašnji Cigani, danas Romi i tako u krug. Hajde onda neka se dignu i Šumadinci tražeći da nisu više Srbi nego „Ljudi iz šume- Šumadinci“ i neka uvedu svoj, šumadinski jezik! Sramota i za narod i za političare koji ovako nešto potenciraju i dozvoljavaju. Onda nije čudo što su Srbi toliko razjedinjeni a država, polako ali sigurno, tone u propast!

    1. Pošto ste Nemac srpskog porekla, prestanite da brinete srpske brige.

      1. Vilo,tebi treba Marko Kraljević da te dovede u normalu.Čovek je u pravu,i šta ti tu nije jasno?

    2. Sta li se isprica. Covek moze da izvadi seljaka iz sela ali selo od seljaka nikada. Pa ti i 1000 godina da zivis u Njemackoj ti imas da budesh onaj krezubi seljak koji nista ne razume a hoce da bude na centru paznje sa svojim glupostima. Zasto ne zovete te vase Nemce Dojchland jer oni sebe nazivaju Deuch.

      1. @Beni
        Ali zato iz tebe i iz tvojih komentara prosto izbija urbanluk i pamet vidi se da si studiaro na Megadens Univerzitetu u Kukesu ili nekom slicnom mestu.

  6. Dosta više tog budalesanja šta je uvredljivo šta ne. Albanac se na Albanskom piše i izgovara shqiptar.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.