dragana rakićfoto Miloš Tešić/ATAImages

Poslanica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je večeras da je ta stranka opredeljena da bi na predstojećim izborima, čije održavanje opozicija traži u decembru, u jednoj koloni trebalo da bude grupacija koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“, ojačana za neke stranke koje nisu u skupštini Srbije.

Rakić je za televiziju Insajder rekla da je to u prvom redu stranka Srbija centar (SRCE) Zdravka Ponoša.

„Mislim da bi to bilo ono što građani očekuju od proveropske opozicije, da izađemo na jedinstvenoj listi, mada postoje i druga mišljenja da proevropska opozicija treba ide u dve kolone“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, volje za jedinstvom u opoziciji ima, a odluka koja bude doneta biće „u interesu građana“.

„Cilj je da napravimo takvu političku ponudu građanima da u zbiru, bile to jedna ili dve kolone, bude najveći mogući broj glasova koji će doneti pobedu“, rekla je Rakić.

Poslanica DS je kazala i da je opozicija krenula u kampanju širom Srbije, da su bili u Nišu i Novom Sadu, a da će novi protest biti održan u petak u Kragujevcu.

„To jeste predizborna kampanja, jer vidimo i da je Aleksandar Vučić odavno krenuo u kampanju, iako izbori još uvek nisu zvanično raspisani. Živimo u državi gde se apsolutno ništa ne zna, pa ni da li će izbora uopšte biti u decembru. To što su neki gradonačelnici i predsednici opština dali ostavke, ne znači da će izbora i biti. Formalno, izbori mogu da se dese tek na proleće“, navela je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari