Rama: Albanci u Albaniji i Kosovu su braća i treba da se ujedine

Ostavite komentar


  1. Jok, nije za veliku Albaniju. Samo je pomenuo sve komšije osim Grčke, gde Albanaca živi milion, ali shvataju da tamo ne prolaze. Pomenuo je takođe i Srbiju, što znači da Kosovo već računa kao deo, pa dakle ima granicu sa Srbijom. Mislio sam da s ovim Tači odvlači pažnju, ali zapravo to je prosto suština cele priče, drang nah Srbistan

    1. Vi ste iz EU ?! Onda se pitam dali znate gde zivite ? U EU nema granica izmedju clanica. To olaksava civilni i privredni promet. I, nikom ne pada na pamet da pomera svoje geografske i drzavne oblike. Ulaskom u EU i Srbija gubi granice prema komsijama.sto ce biti veliko olaksanje za razvoj privrede. Imate kompleks po pitanju Albanaca. Srbija stalno govori o srpskim zemljama. To vam se dopada ? Koje su to druge srpske zemlje ? Meni je samo jedna poznata. I to se moze shvatiti kao velika provokacija prema komsijama.

      1. Znam ja Mila i gde živim i gde sam živeo. Ne znam kako ste to uspeli da izgradite moj kompletan psihološki profil, niti kako toliko znate o mojim stavovima, ubeđenjima, kao ni zašto Vas to toliko zanima. Ja sam samo govorio o albanskim ciljevima. Da li Vi mislite da je cilj političara na vlasti u Srbiji, Albaniji ili na Kosovu ulazak u EU, gde će se živeti civilizovano, normalno a i bez granica? Ja ne mislim. A što se tiče „velikih“ koji odlučuju o nama „malima“, albanski lobi je jači od srpskog.

    2. Ni Albanija, ni Kosovo niti Srbija su pitane sta zele i kako im je po volji. Neko drugi odlucuje za njih. Sve ovakve izjave i na njihovoj i na nasoj strani su karneval za raju. I nista vise. Veliki odlucuju medju sobom o geostrateskim pitanjima. Uvek bilo kao sto je i danas.

      1. Što je možda i sreća, draga @mila simić.
        Jer kad smo mi odlučivali sami, nije baš dobro bivalo, zar ne?
        Tako da ja u ukidanju granica ne vidim ništa loše. Naprotiv, stvaranje novih granica je samo dalo krila šovinistima da se obračunavaju sa manjinama.
        I ne samo ukidanje granica, nego i obavezne promene Ustava u svim državama, tako da one postanu građanske a ne nacionalne.

    3. Lupas.
      Albanaca iz Albanije ima jedva stotinak hiljada u Grckoj, vecinom imucnijih i onih koji dolaze da rade u letnjoj sezoni. Svog ‘grckog Kosova’ i pripadajucih Siptara koji su u Epiru ziveli vekovima, Grcka se elegantno resila u dogovoru sa Kemalom Ataturkom, sve ih preselivsi u Anadoliju sa odstetom za imovinu ostavljenu u Grckoj, jos 1920tih.
      Od tada je u Severozapadnoj Grckoj, ‘Mir i Stabilnost’ …

      1. @Velizar ne mogu baš da tvrdim da je milion, to su mi Grci rekli. Ali ima ih mnogo… Uglavnom imaju grčka imena, ali nisu Grci i ne osećaju se tako. To je stvar tretmana koji imaju u Grčkoj. Bio sam na dosta mesta u Grčkoj, i ima ih svugde, pogotovo na jonskim ostrvima. Ali mogu da ti preporučim npr. Skijatos. Vlasnici lokala u glavnoj ulici, Papadijamanti, su Albanci. Tako da… Ima ih.

  2. Ne vidi on i ne shvata,da u svetu ZASAD postoji samo Velika Britanija,a sve druge male zemlje koje hoce da budu velike,zavrse kao topovska hrana VELIKIH sila…kad tad! Samo ima 2 mogucnosti-postanu manje nego sto su bile kad ih podele i razjedine ili nestanu potpuno,sto je vec vidjeno u istoriji covecanstva! Rama u svojoj zemlji ne moze da zavede red,a hteo bi da bude gazda u tudjim i to je karakterna osobina neuspelih diktatora u pokusaju

  3. Rama kao da ne zna da su albanci sa Kosova došli iz Albanije za vreme Tita i tiranije Envera Hodže!!!. Odnosno bežali su od tiranije Envera Hodže i sada je vreme da se svi vrate nazad, u svojoj matičnoj zemlji, jer je to njihova država!!!. Zašto recimo ne traže državu u Švajcarsku, Nemačku, Ameriku, gde ih ima više nego na Kosovo?!!!!!. Rama zna da je Kosovo i Metohija Srbija i ostaće Srbija. nemože se otimati tuđa teritorija. Zašto englezi koji su im savetnici ne daju Foklandska ostrva?!!!. Tačerka je htela rat da vodi za mala ostrva!!!!.

  4. Srbi u Srbiji i R. Srpskoj su braca i treba da se ujedine. Sta cemo sad?

  5. hajmo onda paralelu.. baš kao u EU bez granica, i baš kao što braća Albanci i Kosovari treba da se ujedine hajde da se ujedine tako sve srpske zemlje. Samo kada bi to rekao neki naš političar svi bi ga provukli kroz blato

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.