Rama i Vučić odgovaraju na pitanja Miše Glenija

Prema još nepotvrđenim informacijama našeg lista, u Nišu bi trebalo da bude promovisan zajednički projekat o auto-putu Niš - Drač, koji će potom biti prosleđen u Brisel
Premijer Albanije 13. oktobra stiže u Beograd, a 14. putuje u Niš, potvrđeno Danasu u Tirani

Ostavite komentar


  1. Svaka cast obojici na ovim potezima. Mislim da je za ovo trebalo i mnogo hrabrosti.

  2. Moramo pokusavati uspostaviti sto vecu privrednu saradnju jer je to jedini nacin da dodje do pomirenja izmedju dva naroda.

  3. Samo zajedničkim snagama i iskrenom komunikacijom, možemo postići prihvatljiva rešenja.

  4. Samo se nadam da ovog puta nece zlupotrebiti posetu kako bi lobirao za tzv. Kosovo, inace podrzavam regionalnu saradnju

  5. Bez kompromisa, bezbednosti a ponajviše dijaloga, nema puta u bolje sutra. To je svima jasno, bar se nadam.

  6. Edi Rama je dobrodosao u Srbiju, bice pocostvovan kao i ostali premijeri i predsednici drzava.

  7. Siptarima je uredjeno da nas mrze, koliko god se trudili sa njima nikada necemo imati saradnju!

  8. Neophodno je doći do nekih rešenja kada je u pitanju očuvanje stabilnosti zemlje.

  9. Velike akcije koje preduzima vlada sa premijerom i grad Nis narednih dana, mogu doneti i dobre rezultate.

  10. Nadam se da će ovom posetom doći bar do malog poboljšanja odnosa sa Albanijom, jer je jako važno imati dobre odnose sa svima, tako se može očuvati mir i stabilnost u regionu.

  11. Vrlo je važno da se intezitet saradnje dve zemlje pojača i na taj način region dobije dodatnu stabilnost.

  12. Saradnja privrednika Srbije i Albanije i razmena iskustava može mnogo pomoći obeju zemljama.

  13. Moraju se voditi razgovori koji ce u interesu imari obostrano zadovoljstvo jer smop svedoci da su do sada resenja bila u korist Albanaca.

  14. Knjiga pod radnim naslovom Kako sam oteo srpsku teritoriju. Mora se sa svima sarađivati zasigurno, ali neke stvari nemaju smisla

  15. Ako uspe taj projekat Srbija i Albanija pogotovo morace da menja svoje ponasanje jer ce i njoj biti u interesu da sto vise turista dodje i prodje kroz Albaniju i to je dobar putokaz da se ide ka miru konacnom.

  16. Naša dva naroda su usmereni jedni na druge po prirodi stvari. Mi bi, za promenu, mogli da iskoristimo da nešto bude malo više na našu vodenicu

  17. Premijer Srbije opet ima priliku da Srbiju postavi na još veće mesto u Evropi. RAzgovori sa Albanskim premijerom i privrednicima u vezi autoputa, trgovine i druge saradnje može nam doneti pozitivne ocene iz EU i profit za Srbiju.

  18. Svaki susret Rame i Vučićaje korak više u zbližavanju dve zemlje koje su decenijama imale veoma hladne odnose. Balkanu su potrebni ovakvi susreti, što ih je više, dalje smo od sukoba, nestabilnosti.

  19. Naravno da se bez mira i stablnosti u regionu ne moze ni razmisljati o nekom napretku.

  20. Dobri albansko-srpski odnosi povoljno utiču na stabilnost Juga Srbije i stvaraju mogućnosti da se saradnja unapredi.

  21. Odnosi dve zemlje mogu buknuti samo kada Rama zaista shvati da Srbija ne može nikada priznati Kosovo.

  22. Nadam se da će nakon ovog susreta i narod na Kosovu drugačije dočekivati naše funkcionere.

  23. Jedino dijalogom moguće je postići pomirenje između dva naroda što vodi ka privrednoj saranji i prosperitetu obe zemlje.

  24. Veoma odlucan potez,treba se ostvariti mirna saradnja sa Albanijom,zarad ocuvanja dobrosusedskih odnosa.

  25. Biće to interesantan razgooor koji će pokazati koliko su naredovali donosi Srbije i Albanije.

  26. Drač je velika luka i ima Srbija potrebe da ima vezu sa njim, najbržu i modernu, da naše robe brzo stugnu do mora i morskog prevoza za svet.

  27. Moramo pisati sto vise opravdavajucih komentara za naseg sefa, kako bi opravdali svaki njegov potez.
    Obrazac je: Jedna recenica. Jednostavna. U svakom slucaju ohrabrujuca i da smo na putu boljitka. Na kraju uvek podrska premijeru.
    Primeri: 1.) Mislim da smo na pravom putu, podrska premijeru. 2.) Nema drugog puta, nego put saradnje. 3.) Ono sta je obecao, pretvara u delu. Covek od reci. 4.) Gde bismo bili, da smo takve politicare imali kroz istoriju. 5.) Srbija postaje konacno deo Evrope, zahvaljujuci viziji jednog coveka. 6.) Taj autoput ce pomoci razivajanju juznih krajeva. Jedva cekam da krenem tim autoputem. 7.) U taj autoput ce hteti svi da ulazu, kao u Beograd na Vodi. 8.) Smanjenje penzija se ne koristi za trosenje, nego za konkretne i dugorocne Projekte. Svaka cast vladi. 9.) Dok su zuti samo pricali, ovi barem rade. 10.) Kritikuju ih za greske. Da biste gresili morate da radite. Prethodni nisu radili.

    Kakav bi ja bot bio. The real deal Bot. MC Bot. Hot Bot. The one and only Bot.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.