Rama: Podržaću svaki sporazum Kosova i Srbije

Ostavite komentar


  1. najbolji predlog je obaj koji ne zahteva nove stolice u UN :
    Sobziom da će sve države Zapadnog Balkana ući u NATO , prethodno dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu (8 miliona Srba i 5 miliona Albanaca) moraju dobiti nacionalne države koje obuhvataju većinu naroda :
    1).SRBIJA sa Srpskom i severom Kosova (plus za Srbe na Kosovu : autonomija za ZSO, eksteritorijalnost i zaštita srpskih svetinja, 10% akcija drzavnih firmi na Kosovu); i
    2).ALBANIJA , sa ostatkom Kosova (i autonomija Albanaca u Makedoniji)..
    Tako neće biti novih stolica u UN , a izvan tih nacionalnih država (Srbije i Albanije) ostati da žive po 500.000 Srba i Albanaca kao nacionalne manjine u susednim državama, koje će biti mostovi saradnje !

    1. Pametno ti mislis samo kako vama pase agde ostaje dio sto ste ubijali ljudi i istrjerali sa silom kao uvjek moj pre djeda morao je izac sa silom isve ostavit nazad to vama ne pase ili gospodine a Realnost vam boli i da se javno izvinjavite za ratme i ljudske zlocine nad albanskim narodom procitaj tvoju proslost od srbije i onda daj tvoje misljenje

    2. Bogami si pametan ako po tvom misljrnju idemo onda bi trebalo svi albanci da se ujedine,Makedonija 40 % albanaca ,Srbija Presevo,Bujanovac,mdvedje pa onda sandjak ,pa onda 30%od CG pa onda cameria u Grcku.To su tabu teme gospodine.Ne znam kako dodjes do 10% od drzavske imovine Kosova.Ako srbi iz severa ispoju Srbiju sta ces ti onda da trazis u Kosovu koje ckve ili koj bakrac to i onako su albanske crkve bili.Da da bog da te niko ne slusa inace za dva dana opet bice rata.

      1. 40% Albanaca u Makedoniji… 30% u Crnoj Gori… o cemu ti pricas… A ove Albanske crkve u kojima su sahranjeni srpski vladari su mi tek hit. Kako vi mislite ikad da napredujete kad ne mozete ni da izguglate koliko vas ima u Evropi?

    3. Win – Win tehnika daje rezultate u EU, ali su potrebni mudri političari na obe strane !!

  2. Kroz format prijateljskih odnosa sa Slovenijom istovremeno se od Slovenije dobija podrška da Beograd i Priština- čitaj Vučić i Tači – samo dijalogom reše Kosovo. Sledeća sednica se nagoveštava u Tirani gde će Vučić dobiti podršku da sa Tačijem reši Kosovo. Od Rusije je već dobijena takva podrška uz potenciranje da je po R-1244 (možda je neće uvažiti zbog Briselskog sporazuma Srbije i Kosova). I tako u krug formiraće KOMPROMIS (možda i u sklopu korekcije granice) – za potpisivanje sveobuhvatnog rešenja o normalizaciji za ulazak Kosova u UN. A zna se kako će Vučić i Tači rešiti Kosovo – rešili ga Briselskim sporazumom 2013 god: Kosovo dobilo sve atribute albanske muslimanske države. Samo što se sada traži famozni kompromis da se medjunarodnom konferencijom Kosovo država potvrdi i overi u UN!? Sve je to natempirano da ispadne kako su velike sile rešile Kosovo – a ne Vučić Briselskim sporazumom!?

Ostavite komentar


Politika

Orlić za CMG: Poseta predsednika Kine Si Đinpinga je od istorijskog značaja 8

Orlić za CMG: Poseta predsednika Kine Si Đinpinga je od istorijskog značaja

Predstojeća poseta predsednika Kine Si Đinpinga ogromna je čast za Srbiju, ne samo zbog toga što je reč o nedvosmisleno jednom od najvećih svetskih lidera, koji se nalazi na čelu jedne od najznačajnijih zemalja, već i zato što je reč o iskrenom i pravom, velikom prijatelju Srbije i srpskog naroda, izjavio je za Kinesku medijsku grupu (CMG) poslanik i donedavni predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.