Rama: Srbija što pre da prizna Kosovo

Ostavite komentar


  1. Podizanjem odnosa na viši nivo, dve zemlje mogu prevazići većinu medjusobnih nesuglasica.

  2. Rama je pravi predstavnik nekih davnih prošlih, varvarskih vremena. Ako im je takav vođa, kakav onda narod može da bude!?

  3. Moramo prevazici dnevnopoliticke tenzije ako mislimo da gradjanima obe zemlje bude bolje

  4. Zajednickim snagama treba traziti resenja za probleme koji se resavaju malo teze.

  5. Mora da je plata Edija Rame mnogo mala kada mora honorarno da radi kao lobista za "drzavu kosova". Tuzno je to. Elem, Rama bi trebao da se skoncentrise na sopstvenu drzavu Albaniju u kojoj skoro nista nije reseno i mogao bi da brine o svojim gradjanima, npr. o Srbima gradjanima Albanije koji su tek nedavno dobili skolu na svom jeziku i to uz velike opstrukcije, da se pobrine da se Srbima iz Albanije ne naplacuje vracanje svojih imena umesto nasilno nametnutih albanskih a mogao bi da ispita i ulogu svoje dzrave u zlocinima koje su pocinili Albanci sa Kosova a koji su teritoriju Albanije koristili za svoje logore. To su stvari o kojima Rama treba da brine.

  6. Naravno da ce na kraju zvalavi priznati Kosovo,sta god sada pricao i tako mu laganje nije strano.

  7. Nije nas Rama iznenadio ovom izjavom, za neku drugačiju treba mnogo hrabrosti. Jedino što zameram je to što zloupotrebljava gostoprimstvo i svaki put to ponavlja. Ali, na različitim smo pozicijama, što opet ne znači da ne treba da sarađujemo.

  8. Mi kao drzava imamo veliku stvar koju drugi nemaju u Evropi a hteli bi da imaju. Saradnju i bratske odnose sa Rusijom.

  9. Vrlo je bitno da postoji politicka volja sa obe strane za pomirenjem i ekonomskom saradnjom .

  10. Rečenica Rame je pokazala prave namere o stvaranju Velike Albanije,Srbija nikada neće priznati Kosovo.

  11. Dobri odnosi sa Albanijom su potrebni ali stalno mešanje u unutršnje stvari Srbije od strane albanaca mora da prestane i moraju da shvate da je kosovo neotuđiva teritorija srbije i tako će zanavek ostati sviđalo se to njima ili ne.

  12. Ma je li ni manje ni vise,zar ne vidi da im ne prolaze ni odluke,a kamoli nesto drugo.

  13. Albanci ne poznaju drugi nacin pregovaranja u kom nema provokacija. Navikli su sve na silu. Vucic se trudi da diplomatskim pregovorima odrzava mir u regionu i ujedno da brani nase interese.

  14. Bitno je da mi i Albanija imamo dobru saradnju, a to da li će Srbija da prizna Kosovo nije njihova briga.

  15. Nije to zbog Kosova, drugovi botovi, nego zbog Srbije. Republika Kosovo priznaje Republiku Srbiju i nema teritorijalnih pretenzija spram nje i uopšte uzev nema problem s tim (istina je da bi poneki Kosovar koji ima posla u Srbiji imao manje glupih problema ako bi Srbija priznala stanje stvari, bio on Albanac, Srbin, ili šta god, ali i stim se da živeti na Balkanu), nego je Srbija ta koja će koliko sutra morati sama sebi da skače usta bez ikakve potrebe. Vi ili niste upoznati s tim kojom stazom ide "evropski put" našeg briljantnog vođe, ili se još niste umili i oprali krmelje…

  16. Opušteno,ko na svadbi. Elem, vidim i Rama spominje nekakve idiote u smanjenom prostoru. Garant da prati Vučićeve konferencije za štampu.

  17. Sve nekako, ali Rama ne može, a da se ne dotakne Kosova i sufliranja šta mi treba da radimo. To nije njegova stvar, Kosova se Srbija nikada neće odreći!

  18. Srbija je nakon izjave Rame da je kosovo nezavisno trebala da uskrati gostoprimstvo i da ga isprati do aerodroma na prvi let za Tiranu.

  19. Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, premijer Vučić nikada neće to dozvoliti zato što je patriota i pravi Srbin.

  20. Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, nikada premijer neće pristati da prizna Kosovo kolko god pritiskali sa svih strana.

  21. O tome mozete samo da sanjate.I ne poredite se sa Vucicem i Srbijom,niste im ni do kolena.

  22. Ne trebate nam vi Gdine Rama za to mi imamo nase lobiste Milicku,Kandicku,Biserko Cedicu i ostale nicim izazvane nevladine Amero-PatriJote,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.