Rašković Ivić: Moraju odgovarati svi zbog kojih su deca vakcinisana vodom 1foto FoNet Marija Đoković

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je u slučaju „vakcinisanja 600 dece vodom“ u Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ zakazao sistem kontrole i nadzora i da za to ne nije odgovorna samo jedna tehničarka.

„Krhko poverenje je ozbiljno poljuljano uz zebnju šta je sledeće. Zamislite roditelje koji su živeli mirno i bili uvereni da su im deca sigurna i vakcinisana, a onda deca mogu da dobiju tuberkulozu i nikome na pamet ne pada da u 21. veku nisu vakcinisana od bolesti koja je pre nekoliko decenija kosila mlade ljude“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je navela da „razume pokušaje“ ministarke zdravlja Danice Grujičić da umiri javnost, ali da narodna izreka kaže „ne grdi te majka što si grešio, nego što se vadiš“.

„Ovaj skandal nije za ‘vađenje’. Lanac odgovornosti i nadzora je u ovom slučaju prekinut i mora se utvrditi odgovornost za vakcinaciju vodom i ti ljudi moraju da odgovaraju po zakonu kako se ovo više nikad ne bi ponovilo“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da slučaj vakcinisana dece vodom govori o „haosu u zdravstvenom sistemu“.

„Nije dovoljno izgraditi velelepne bolnice i u kliničkim centrima opremiti 20 operacionih sala kada imate tek pet vrsnih hirurga koji mogu da operišu, jer su ostali otišli u inostranstvo ili su razjureni botovskom kadrovskom politikom“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je navela da „ne bi bilo zabune oko bugarskih vakcina da institut ‘Torlak’ funkcioniše kako treba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari