Razrešen i zamenik ministra osuđen za zloupotrebu službenog položaja 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razrešio je dužnosti i zamenika ministra javne administracije Bujara Nerjovaja.

Nerjovaj je u ponedeljak uslovno osuđen na šest meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, prenela je „Zakletva za pravdu“, prenosi Kossev.

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku naveo da je i Nerjovaj razrešen dužnosti na sopstveni zahtev, kao i dojučerašnji politički savetnik kosovskog premijera, osuđenik Suljejman Seljimi.

Nerjovaj je razrešen dužnosti u cilju nastavka sudskog postupka, naveo je Haradinaj.

Bivši direktor opštinskog inspektora u Prizrenu, a dosadašnji zamenik ministra javne administracije, Bujar Nerjovaj, u ponedeljak je uslovno osuđen na šest meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, prenela je „Zakletva za pravdu“.

Ova kazna neće biti izvršena ukoliko Nerjovaj ne izvrši krivično delo u narednih godinu dana.

Nerjovaj je bio optužen da u svojstvu direktora opštinskog inspektorata u Prizrenu tokom perioda 2011-2013 nije obezbedio uslove za izvršenje zaključaka izdatih od strane građevinskih inspektora za obavezno rušenje nadgradnji kao i zaključke o izgradnji četiri hotelska objekta u blizini trga „Šadrvan“ u Prizrenu.

Prema optužnici, objekti su izgrađeni bez dozvole ili suprotno datim dozvolama, u prvoj zoni istorijskog centra u Prizrenu. Pored toga, kulturno i arhitektonsko nasleđe istorijskog centra Prizrena oštećeno je i zbog neplaćanja obaveza, a budžet opštine Prizren je oštećen za 36,143.00 evra, prenela je „Zakletva za pravdu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari