Referendum je 3. aprila, a ne 16. januara 1Branimir Jovančićević, potpredsednik DS/Foto: N.K.

Prof. dr Branimir Jovančićević, potpredsednik DS, izjavio je u Užicu da referendum o promeni Ustava Srbije, 16. januara, „nije nikakav politički događaj“, te da je za tu stranku „referendum 3. aprila“, kada će se održati izbori.

„Referendum 16. januara, koji je raspisala nelegitimna Narodna skupština Srbije, za Demokratsku stranku ne predstavlja nikakav značajan politički događaj i zato ne pozivamo glasače da na njega izađu“, rekao je novinarima Jovančićević, koji je posetio užički odbor te stranke i razgovarao sa stranačkim kolegama.

On je naveo da to „čvrst i eksplicitan stav DS, bez obzira na to kako će se on tumaćiti – kao bojkot, ignorisanje ili nešto drugo“.

„Za nas je referendum 3. aprila i ti izbori će imati referendumski karakter“, kazao je i naveo da se „očekuje da opozicija u Beogradu osvoji vlast kao savez“, za koji je rekao da je „i dalje otvoren za  organizacije poput „Ne davimo Beograd“ i druge.

Uz ocenu da se aktuelna vlast „pred izbore plaši bilo kakvih protesta, bez obzira na to da li su oni protiv Rio Tinta ili su izraz druge vrste nezadovoljsva građana“, Jovančićević je istakao da se „Vučić najviše plaši izlaska na izbore iz protesta“.

Referendum je 3. aprila, a ne 16. januara 2
Željko BacotiĆ, predsednik Gradskog odbora DS Užice/Foto: N. K.

Dr Željko Bacotić, predsednik užičkih demokrata, uz cenu da su kraj ove godine „obeležili protesti i blokade, represija policije i instrumentalizacija institucija od strane vladajuće stranke, uz pojavu njenih batinaša“, ocenio je da DS očekuje „još vrelije proleće i da se za to intenzivno priprema“.

„Sve su uništili. Dekadencija je na svakom koraku i to nas motiviše da promenimo vlast, kao ljudi koji su ostvareni i kojima je preko glave ove kolektivne psihoze. Clj nam je da to zaustavimo i da demontiramo ceo sistem“, poručio je Bacotić i najavio da će se protesti protiv Rio Tinta nastaviti u Užicu.

Bacotić: Bićemo na svim biračkim mestima

Istakavši da je „užički odbor DS u stanju da, 3. aprila, pokrije sva birača mesta u gradu“, Bacotić je ocenio da se „dobro zna na koje sve mahinacije je spremna SNS, kako bi iznudila izbore rezultate“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari