Referendum o Kosovu biće farsa u režiji vlasti

Predstavnici opozicije za Danas o javnom izjašnjavanju građana o rešenju za KiM, čije organizovanje najavljuje predsednik Srbije

Ostavite komentar


  1. Farsa ne verujem da moze biti , jer poznajem mnoge ljude koji podrzavaju Vlasta, ali svako ima svoje misljenje o Kosovu. Bez obzira na nacrt resenja niko ne moze upravljati sa voljom naroda na referendumu.

    1. josip tj. Sanja, daj bre opismenite se. Jer je toliko tesko zavrsiti prvi razred osnovne skole? Nije moguce da je vlast toliko botova otpustila da su poceli da primaju ove i bez prvog razreda osnovne.

        1. Za ovakvu napisanu recenicu bi dobio jedinicu kao vrata u prvom razredu osnovne, botu nepismeni. Hajde sto nemate mozak ali da smislenu recenicu ne mozete da napisete je tuga.

  2. Opozicija je imala svojih 5 minuta u kojih je ostavila pustos iza njih a Kosovo na pragu priznanja te lazne drzave sada imamo priliku da nesto spasimo i izbegnemo nove sukobe u kojima bismo opet imali zrtve sto naravno niko ne zeli osim dela opozicije koja zeli da na neciju zrtvu opet zasedne na vlasti..narod nije glup odlucice ispravno,odlucice glavom i srcem a ne ko kako mu kaze

  3. Na taj tzv. referendum ce izaci SNS sekta i polupismen svet koji ne razlikuje Kiju Kockar od Kosova, izdajnici i generalno oni koji ne vole Srbiju i Srbe. Srbi, normalni i pametni ljudi ce bojkovati referendum. Za njih je KIM svetinja.

  4. O čemu priča opozicija, pa koji je njihov konstruktivan predlog ? Ne treba zaboraviti prošlost ali treba razmišljati o budućnosti, i uspostaviti ako ne dobre onda normalne odnose sa okolnim zemljama, bilo da je u pitanju samoproglašeno Kosovo, Hrvatska, Crna Gora ili neko drugi. Od dizanja tenzija nema niko koristi, ni ekonomske, niti bilo kakve. Treba da rešimo međusobno probleme koje imamo, i da gledamo unapred.

    1. Botino, tvoj vodja dize tenzije jer to njemu odgovara. Od 2000. nikada gore odnose nisno imali sa Hrvatima i Bosancima, a seti se kako je boli pre Vucica, nigde se nije govorilo o ratu, drzavnim udarima, sa Hrvatima normalna komunikacija….a sada se predsednik mesa i u prenosenje fudbala kada igraju Hrvati

  5. Opoziciji nije u interesu da se dodje do resenja i razgranicenja na KiM i da se tako spasi sto se do pre koju godinu nije moglo ni zamisliti a kamoli spasiti .Njima odgovara situacija potpune nezavisnosti celog Kosova jer su se oni za to „borili“ pred Medjunarodnim sudom u Hagu .

  6. Vucicevo referendunsko pitanje?! … „Da li ste za nastavak politike mira i stabilnosti na Kosovu?“

    1. Glupo-kontradiktorno pitanje! Svi su za mir i stabilnost. Predmet Briselskog sporazuma Srbije i Kosova je odredjivanje STATUSA Kosova, Petogodišnjim pregovorima Kosovo je dobilo sve atribute-status Albanske muslimanske države- primopredaja teritorije (Dačić sa Vučićem postavio granicu sa albanskom carinom 2013 god, ugasili sve državne institucije Srbije na KiM, Srbe integrisali u albanske institucije). Pregovori su u finalizaciji – da se nadje „kompromis“ i „razgraničenje“ za sveobuhvatno REŠENJE o normalizaciji – za ulazak Kosova u UN. Očigledno Vučić i Tači imaji dogovor: Tači u Briselu da da Vučiću prednacrt STATUTA rada ZSO (po zakonima i Ustavu države Kosovo, što se krije od naroda) – to će biti SPORAZUM Srba i Albanaca. Sledi Vučićevo RAZGRANIČENJE (podvrdjivanje granice) i Tačijeva DEMARKACIJA- potvrdjivanje granice (integrisana administrativna linija u državnu granicu sa albanskom carinom): To će biti sveobuhvatno rešenje o normalizaciji, Kosovo ulazi u UN. ZATO, REFERENDUMSKO PITANJE mora da glasi: „Da li ste za Briselski sporazum koji odredjuje STATUS Kosovu: Kosovo albanska država“: DA ili PROTIV? Ako je narod PROTIV – treba raskinuti veleizdajnički Briselski sporazum!!!

  7. Pa sta? Cela ta prica je bila farsa vec vise od 100 godina.
    Sta je tu cudno?

  8. SNS botovi su toliko providni da je to smešno. Zatrpali su ovaj sajt koji je jedan od retkih koji još govore kritički. Sve me ovo podseća na film „Matrix“ i scene kada mašine buše svoj put kroz zemlju da se dokopaju Siona – tog poslednjeg uporišta slobodnih ljudi.

  9. Dugogodišnji problem Kosova ne moze da se reši preko noći , mislim da je referendum dobar izbor i za gradjane i za vlast.

    1. Ti ne mislis jer nemas mozak, ti si bot. Tvoj vodja misli za tebe. Grkikaj taj sendvic i pij sok, to je svrha tvog postojanja na ovoj planeti.

    2. Neka tvoj gazda malo preuzme odgovornost z KiM.
      Kada su narucili bombarovanje i tada se izvukao, doduse majka ga izvukla

    3. Kako bre….Jao… Prvo kažeš „ne može preko noći“, a onda kažeš da je referendum dobar za sve. Upravo referendum podrazumeva da se stvar reši brzo, preko noći, da se prelomi jednom i to je to. Ako su ti već naredili da piskaraš svašta, bar se koncentriši.

  10. Novi Meksiko je u sastav SAD ukljucen od 1912. Trenutna struktura bez ilegalnih useljenika je 47% autohtonih meksikanaca (ako dodamo i ilegalce struktura je 65%).Pre nego sto je usao u sastav SAD bio je u sastavu Meksika. Mislite li da postoji mogucnost da se referendumom odobri novo razgranicenje izmedju Meksika i SAD?

  11. Svi po redu ,MiroslavAleksić,Saša Jankoi’ć.Zorana Lutović,,Tatjana Macura Dragan Đilas, Borko Stafanović, ,Vojislav Šešelj, kao bajagi ne zna ništa ,Miloš Jovanović , samo kritikuju a ništa ne ne nude , mislim za rešenje ksosovskog pitanja .A ako Vučić , kao Predesnik države Srbije zajedno sa Predsenikom Kosova po meni samo razgovaraju, pregovaraju i od toga ništa neće biti ako ne bdude pogotovu Vučih hrabar , ima većinu i u parlamentu pa kod naroda , treba da rezikuje i već jednom se reši ovo ne samo pitanje izmemeđu Kosova i Srbije već i za ceo Ballkan.Neka gospoda predlažu rešenje pa neka se o tome razgovaraju jer se radi samo pitanje nezavisnosti, redefiniranje granica ili razmena teritorije pa narod da čuje i njihovo mišlenje.A ovako samo kritikuju a ne nude ništa ostavlja utisak da je njihov cilj samo da dopbijaju glasove odnosno podršku naroda .

  12. Trampu bi pre impičmenta olakšavajuća okolnost bila povlačenje priznanja KiM kao nezavisne države, a našem Voždu, sve i svašta. Da li se bilo ko seća da je naša propast počela pismima podrške Slobi 1987. godine? Sada se podržava njegov ministar informisanja iz vremena kada su nas bombardovali zbog politike države prema svojim građanima. Neko drugi tu treba da pregovara, zar ne?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.