Reković: Elektronskim čitačima sprečiti „ringišpil glasanje“

Ostavite komentar


  1. #1od5miliona + Ringe ringe Raja pokret, utopija do bola, decurlijo, e, deco niste vi za ovaj i ovakav pogani posao a zove se „politika“ ili ste izabrali pogresno vreme i mesto kada cete da se kandidujete na izbore. Ovo nisu izbori ovo su :Vucicevi izbori:, prema tome BOJKOT pa OTPOR + USTANAK svim sredstvima a najbolje je „sredstvo“ za pocetak „POSRANA MOTKA“ … deco #1od5miligrama „mozga“ u ovakvoj situaciji gde izlaza protivu olosa vise nema sem „motke“.

  2. Draga Valentina, ne budi naivna. Poslušnicima je izdato na desetine lažnih ličnih karti. Imamo slučaj da ljudima na adresu stižu pozivi za glasanje na imena koja ne žive tu, ali se zato ti fantomi redovno pojave na glasanju! Lažne adrese, lažni ljudi, lažni glasovi.
    Jedino rešenje jeste da se prst obeleži kanom ili nekom drugom materijom koja se ne.može oprati bar dva tri dana!

    1. Nešto ovako tupavo davno niko nije izjavio (izjave članove Vlade ne računam). Devojko za to vreme ne mogu ni da nabave čitače, a kamoli obezbede mrežu i pristup bazi podataka na svakom biračkom mestu, obuče korisnike itd. Bolje da ste se držali bojkota, ovako će samo roditelji glasati za vas, mrtva trka sa Čedom.

  3. Dete izdala si jedinu razumnu ideju. Mnogo mi ličiš na režim, zbogom.

    1. Prevarantkinja.
      Šetali nas iza šetalice BOJKOT izbora, pa izlazi na izbore.
      Da li ti mi izgledamo kao idioti?

      Koja li je ovde cifra u pitanju?

  4. Ako si već pristala da učestvuješ na izborima gde je „ringišpil glasanje“, ne samo moguće, nego i sasvim izvesno, onda nemoj da se buniš, nego uskoči na ringišpil i vozi se. Dok ti ne padne muka!
    Sad je kasno da popravljaš nepopravljiv sistem.

  5. Kada bi imali idealno azuran biracki spisak i idealano azurirane licne karte i onda pozovemo cika Linusa i cika Bjarnea da urade sistem za proveru glasanja mozda bi to i licilo na nesto. Ovako bi imali samo automatizovanu izbornu kradju. Ako ces ovako da se bavis i politikom mani se corava posla

  6. – Kakvi, bre, „ringišpil izbori“ !?
    – Kakvi elektronski čitači ličnih karata na glasačkom mestu, kakvo štampanje nečipovanih ličnih karata, kakve zamene nečipovanih LK pred izbore, kakvo „softversko umrežavanje“ !?
    – Ovolika kolekcija besmislica u jednom tekstu pokazuje 2 stvari: prvu, da ova dilberka nikad nije izašla na glasanje i drugu, da vi u redakciji nemate nikog ko poznaje tehnologiju glasanja.
    – Prvo, na biračkom mestu mogu da glasaju SAMO osobe čija se imena nalaze u biračkom spisku i drugo, svakom ko dodje da glasa PRVO se UV-lampom proveri kažiprst. Posle toga se vrši identifikacija (LK, pasoš), zaokružuje njegov broj u spisku, glasač se potpiše i dobija listiće. Posle dobijanja listića kažiprst mu se poprska fluoroscentnim sprejom.
    – Broj ubačenih listića u glasačkoj kutiji mora da bude jednak broju glasača zaokruženih na biračkom spisku a broj ubačenih listića plus broj neiskorišćenih listića mora da bude jednak broju listića primljenih pre otvaranja biračkog mesta.
    – Ovo gore je „tehnologija“ koja se praktikuje još od prvih višestranačkih izbora…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.