RSE: Pismo premijerke Brnabić komplikuje dijalog Srbije i Kosova

Ostavite komentar


  1. Iskreno, uopste ne verujem da je takvo pismo poslato. Da jeste, da ga imam pred sobom u formi kakva je ovde opisana, to bi dramaticno i pozitivno uticalo na moje misljenje o potpisnicima, jer verujem da bi to bio pravi potez Srbije i jako dobar korak. Zauzvrat bi bio spreman da zapusim nos i stosta oprostim potpisnicima. Samo, iskreno, uopste ne verujem da je iko ikome pisao. Verujem da je ovo samo vest kreirana u nameri da se stvori zeljeni efekt.

  2. Nema sta drugi zele nego treba da se postuje povelja UN rezolucijom 1244 Sto se nemoze izbjeci to je pravo srbije u njenoj zemlji i ima prava svega da odbaci to je njeno pravo da radi to je zlocin sto se u njenoj zemlji cini Sto se vise nemoze dozvoliti dosta je bilo i previse od toga svega je zla i lazi svih tih godina to je sramota !!!

  3. Neverovatno da se „pravno obavezujucim“ smatra dokument koji nije potpisan, koji nije potvrdjen u parlamentu niti na referendumu, koji nije prosao Ustavni sud i nesto sto Vucic uopste nema pravo da samostalno prihavata ili ne prihvata. Isti ti koji takav dokument smatraju „pravno obavezujucim“ istovremeno NE POSTUJU dokumenta i sporazume koji su POTPISANI, potvrdjeni u UN-u i u parlamentima drzava kao sto je R1244 UN-a, Zavrsni akt iz Helsinkija ili Odluke Badinterove komisije. Zar ti koji guraju taj i takav dokument zaista misle da ce to da im prodje? I jos guraju taj „sporazum“ da bude deo uslova za EU integraciju? I onda se neko cudi padu popularnosti EU i pokusava da krivicu prebaci na „rusku propagandu“?

  4. Мислим да ЕУ „stvara drugačiju i mnogo ozbiljniju situaciju“ не уважавајући писану реч (црвеним „мастилом“), али усмено поручују да је њихов „cilj pronalaženja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji, koji podrazumeva, de facto, priznanje Kosova“, валидан и неприкосновен ?!

  5. Neverovatno da se „pravno obavezujucim“ smatra dokument koji nije potpisan, koji nije potvrdjen u parlamentu niti na referendumu, koji nije prosao Ustavni sud i nesto sto Vucic uopste nema pravo da samostalno prihavata ili ne prihvata. Isti ti koji takav dokument smatraju „pravno obavezujucim“ istovremeno NE POSTUJU dokumenta i sporazume koji su POTPISANI, potvrdjeni u UN-u i u parlamentima drzava kao sto je R1244 UN-a, Zavrsni akt iz Helsinkija ili Odluke Badinterove komisije. Zar ti koji guraju taj i takav dokument zaista misle da ce to da im prodje? I jos guraju taj „sporazum“ da bude deo uslova za EU integraciju? I onda se neko cudi padu popularnosti EU i pokusava da krivicu prebaci na „rusku propagandu“? Da li bi takav „sporazum“ mogao da prodje u nekoj od drzava koje to guraju? da li bi u Nemackoj neko uopste razmatrao a kamoli smatrao pravno obavezujucim dokument koji niko od zvanicnika Nemacke nije potpisao i ciji sadrzaj je direktno u suprotnosti sa interesima i teritorijalnim integritetom Nemacke?

  6. Srbija je odavno istakla crvene linije preko kojih neće preći,a to su da ne će nikada priznati lažnu državu Kosovo, niti će pristati da uđe u UN.

  7. Нико није тражио потпис јер је такав договор ЕУ и Вучића….није у интересу никога да се проблем реши,напротив,….тако ће бити и после избора,прича за лаковерне али и за власт,а Вучић је убедио народ да је само Курта проблем…..

  8. Možda će ovakvom predstavom Brnabićka dobiti još koji glas. Može da piše šta hoće, Kosovo su predali.

  9. Gospodo iz EU da li vi mozete da date nama gradjanima Srbije Ohridski sporazum o implementaciji Briselskog sporazuma o kojim ste se dogovorili u Ohridu i sa kojim su se saglasili g. Vucic i g. Kurti u izvornom obliku jer izgleda da isti svako tumaci na svoj nacin a mi u Srbiji, mislim na gradjane nemamo pojma sta je razgovarano a sta je dogovoreno. Ziveli

  10. Srbija ima alternativu. Vreme je da se odrzi referendum I gradjani odluce o nastavku beskrajnog puta ka EU

  11. Jadna politika i jadni ljudi naročito oni na Kosovu. Ovaj mudrac koji je politiku shvatio kao neprekidno laganje i bacanje prašine u oči srpskoj sirotinji davao je sva korak po korak, a za uzvrat Srbi nisu dobili ništa. Eto to je rezultat njegove samovolje i uzurpacije vlasti.

  12. Vučić izigrava „malog“ Orbana,računajući da EU radi po principu ucena.Vučića interesuje 6 milijardi namenjenih Srbiji,a za realizaciju postignutih sporazuma,procesuiranje Radojčića i ostalih iz slučaja „Banjska“ ni nemaju nameru nešta da preduzmu.O suzbijanju korupcije,ljudskih prava,slobode medija neće nikad ništa preduzimati.Ispunjavanje uslova iz klastera je misaona imenica,….Oni čekaju da Rusija pobedi da bi otvorili novi front na Balkanu,sve ostalo je kupovina vremena,a pravo lice vlasti videćete već sutra.

  13. Njen angažman u dijalogu Beograda i Prištine ukazuje na posvećenost postizanju održivog rešenja za normalizaciju odnosa.

  14. pa nije ona to pisala već ovaj što se u***ao u pampersice da ode u Brisel, jer zna šta je priznao, ne može ova Brnabićka da sroči takve rečenice jer uAmerici na kursevima gde je pohađala ne prepoznaju u njihovom jeziku te reči već samo g****ri, jer ona nema završen ni više a kamoli fakultet

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.