Rušenje BiH ili povratak Kosova zahtevaju rat i žrtve

Sagovornici Danasa iz Prištine i Beograda o izjavi Milorada Dodika da će RS ostati deo Bosne ako Kosovo ostane deo Srbije

Ostavite komentar


  1. To ste probali 92. Ovaj put nema Bila K. da zaustavi oslobodjenje BiH.

    1. Nema alternative za povracaj Kosova u sastav Srbije. Bice to vrlo dug ali neminovni proces. Pretnje ratom su samo ucenjivanje medjunarodne zajednice da tu alternativu ne razmatra.

    2. Tokom 92 godine, Bosna nije imala vojsku a sada ima, i vi necete da ratujete kada znate da i on ima oruzje, to smo videli tokom 3 rata, odmah kada su poceli da se razoruzaju vi ste izgubili teritoriju i pobegli ste od ratista, vi volite da ratujete samo sa nevinim ljudima i civilima ali nema vise Komso.

  2. Nama i u ratu i u miru otimaju teritorije i kad ih dobijemo ili izgubimo.Posto nemamo saveznika,a da imamo onda to ne bi moglo tako.Inace misljenje suda da li su Albanci imali pravo da proglase nezavisnost se izricito odnosi na necije pravo trazenja a ne i da njima pripada nezavisnost,jer ne bi toliko trazili nas pristanak i ulaz u UN.Zato ne zamenjujte teze,pravnici znaju da svako ima pravo na tuzbe,zalbe,kojekakve druge pravne akte a da li ce neko to ostvariti je sasvim druga prica.

    1. BAS BI VOLEO DA Kosovski Albanci kazu OCEMO SA VAMA -sta bi ti nesrecnice.Znas li da im ne dajemo penzije iako su radili u Beogradu 40 godina.Slovenci Bosanci Hrvati daju nasima salju postom a mi ne. I JOS MNOGO TOGA

      1. Sta te tera da toliko mrzis svoju zemlju?Jel ti znas da je srpski etnicki prostpr i cela bih i sever Albanije i cela Dalmacija?

        1. Čekaj malo! Da ne kažu slučajno Italijani da su sve te prostore zauzimali njihovi pretci, pa će da traže sve to što ste nabrojali i malo više. Oni mogu sa više razloga da kažu da je sve to njihov etnički porostor.

        2. Da u pravu si.To najbolje pokazuju džamije i katoličke crkve po Bosni, npr.Ferhsdija za tvoju info 92 do temelja sačuvana u gradu gde nije bilo rata.

          1. Nije jedina Ferhadija, jos sto drugih dzamija na teritoriju BiH dozivilo je istu sudbinu. Stara taktika iz Srbije gdje su na isti nacin tretirane dzamije. Uzmite primer Beograda sa koliko dzamija su spali na samo jednu.

  3. Anti srpski pamflet pisan rukom NVO JUgend-a Snezane Congradin koji ima za cilj da naplasi srpski narod da moraju biti unisteno sve srpsko da bi bilo mira.Ovakvi sramotni tekstovi postoje samo u Srbiji,nijedna okolna zemlja nema otvorene neprijatelje iz reda svog naroda.

  4. To što Albanac govori su razumljive laži i konstrukcije, jer zastupa interese svog naroda, ali to što Srbin govori moj želudac ne može da svari i neka njemu služi na čast. Kad Srbi od nekog žele da se odvoje oni su nacionalisti, a kad se drugi odvajaju od Srbije onda su opet Srbi nacionalisti. Samostalne „države“ tzv Kosovo i BiH su mogle kao takve da nastanu i nastale su jedino uz ratove koje je ta ista Evropa ne samo dozvolila već i aktivno učestvavala u njima i to uvek protiv Srba. Kako to da je Slovenačko, Hrvatsko i muslimansko oružano rušenje SFRJ bilo za tu EU prihvatljivo, zakonito i čak od njih podržano, a eventualno „rušenje“ BiH neprihvatljivo i kriminalno? Zar nije ta ista EU (Badinterova komisija) početkom devedesetih zaključila da sve republike bivše SFRJ imaju pravo da se otcepe i da se njihove granice ne mogu menjati? Kako onda može silom da se menja granica Srbije, jedne od tih Republika čije su granice nepovredive? Ako Albanci imaju prava da otcepe od Srbije zato što su na KiM ogromna većina (90%) i ne žele da žive u Srbiji, zašto Srbi iz RS, gde ih je 90% i ne žele da Žive u muslimanskoj BiH, ne mogu da se otcepe od BiH, ili zašto Srbi iz nekadašnje Republike srpske krajine u Hrvatskoj, gde ih je bilo 90% i nisu želeli da žive u državi Hrvatskoj, nisu mogli da se otcepe od Hrvatske. Kojim se to principom rukovodi EU? Ako je to istorijski onda je KiM nesporno deo države Srbije, a BiH koliko muslimanska toliko i Hrvatska i Srpska zemlja. Ako je pak etnički onda KiM jeste Albansko ali i RS srpska. Iz ovoga što EU radi izgleda da su smislili novi princip, da je ispravno i prihvatljivo samo ono što je na štetu Srba i države Srbije.

    1. Zato genije sto je u tada vazecem Ustavu SFRJ pisalo da sve republike clanice imaju parvo na samoopredeljenje do ocepljenja. I sto po tada vazecem Ustavu polozaj federalnih jedinica I AP mogao je da se menja samo zajednickim dogovorom a ne na silu kao sto je radio vas idol Slobolesku.A ako kazete to je Ustav komunisticki, ne vaze granice, onda se postavlja pitanje kako da ne vaze granice za druge a za nas vaze? I za kraj ko ima danas bolji standard – Srbin u Srbiji ili Hrvatskoj, ko ima pasos za EU?

      1. Da, republike su imale pravo na samopredeljenje ali pokrajine ne. Ustvari, narodi su imali pravo na. samopredeljenje a ne nacionalne manjine.

    2. Po tebe uvek kada nešto govore albanci sve su laži i izmišljotine a mi smo najbolji koji niko nas neće.
      Sa svima u regionu i na komšiluku smo u sukob.
      Stavi prst u glavu i razmisli malo.

  5. Kakav smešan tekst,kukavički.
    Srbija je celovita ,Kosovo i Metohija nije pod vlašću Srbije jer se secesionisti uz pomoć oružija Nato država nastavili genocid nad Srbima (još od prethodnih ratova,Titine igračke).Srbi su stvorili krvlju Srbiju sad kao nezavisnu BIH.Tačka .Možete da se sprdate sa Srbima ,nastavite svoju igru jer Srbija se umiriti ne može.

    1. Opet manipulacija. jedini čovek koji je nešto uradio za Srbiju je Miloš Obrenović i njegovi naslednici.
      Sa prevratom je na čelo došla kukavička dinastija koja je počinjala ratove i sa puno sreće, ne zasluga te iste završavala.
      Ta kukavička dinastija je uvek i samo bežala od prvog balkanskog, preko drugog i prvog svetskog i drugog svetskog rata.
      U prvom balkanskom su Srbiju spasile Grčka, Bugarska i Grna Gora. U drugom balkanskom je Srbija pred teškim porazom da se nije uključila Rumunija, te Turska koja je napadom na Bugare sa leđa dobila nešto ranije izgubljenih teritorija.
      U prvom svetskom je opet bila bežanija. Kralj na čelu bežanije vodi celu vojsku, a žene i decu ostavlja na milost i nemilost okupatoru. U drugom svetskom opet bežanija.
      Tako će uvek i biti, jer je to kletva koja će da prati Srbiju do sudnjeg dana ,zbog onog prevrata koji je i crkva svesrdno pomogla.

  6. Poštovani Danasovci,
    Zbunili ste me ovim člankom u kome ste dali reč samo jednoj (anti-srpskoj) strani. Bez obzira ko bio na čelu Republike Srbije i Republike Srpske, valjda je normalno da je osnovni interes srpskog naroda da se prestane sa rastakanjem srpskog korpusa koji preti biološkim nestankom srpskog naroda. Nažalost uvek smo imali domaće podrepaše koji su spremni za šaku evra da i rođenu majku prodaju. Dajte prostora i drugim razmišljanima o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj koja su pravno utemeljena.

    1. Da si procitao makar tri clanka koje je napisala S. Congradin bilo bi ti sve jasno.

  7. Kosovo je država ne možeš ni dase približavaš na granicu kad vidiš sa tvoja oći i kosa bi ti se digla

  8. Da u pravu si.To najbolje pokazuju džamije i katoličke crkve po Bosni, npr.Ferhsdija za tvoju info 92 do temelja sačuvana u gradu gde nije bilo rata.

  9. Kosovo i Metohija se ije odvojio od SFRJ nego od Srbije protivno Ustavu. Dakle albanska populacija treba da zna da Srbija ima pravo upotrebe sile da zaštiti granice. Ovde nije spesifično nego se umešali nemci, englezi, francuzi i amerikanci nerazumno sobzirom na veličinu teritorije, jer oni milijarde bacaju u vodi Srbija će kad tad K i M vratiti pod svoje. Rečiću da pomoć takvih ni albancima a ni srbima ni bilo kome netreba. Prošlo je vreme vaše, naučite da živite i stvarate na svome, jer bilo ko da Vas goni odavde čete .se vraćati siromašni, osiromašeni kao što ste činili.

  10. Vratiti Kosmet, Bosnu, Krajinu, Crnu Goru, Istocnu Slavoniju? Kako? Vidimo da se Vucic naoruzava, ubrzano. Cija deca ce da se bore i ginu za taj cilj? Ciju decu ce nasa deca ubijati za taj cilj? Banda iz SANU, Vlada, generali ce iz sigurnih i toplih fotelja se”boriti” za taj uzasni cilj, deco moja, oni ce samo posmatrsti, kao i u Hrvatskom Bljesku i Oluji ubijanja i golgote.

  11. Neko je izvrsno primetio da dva Bosanca, Dodik i Vucic, ako ne cene svoju rodnu grudu i vekovna ognjista svih dedova, kako ce ceniti Srbiju? Nema logike, mskar bili pravoslavci po religiji. Pni su dva pustolova bolesnih ambicija, koji zavode srpski narod, dovoljno sludjen ranijim slicnim vodjama( Milosevic, Tadic).

  12. kosovo i metohija nikada nije bila jedinica sfrj već isključivo južna pokrajina srbije… shvatite to jednom

  13. Ko uopšte priča o rušenju BiH ? Huškate, huškate…Vi i oni koji vas podržavaju priželjkujete 90- te….Bilo bi vam lakše da preuzmete vlast na ulici? Baš mi je žao, ta vremena su prošla! I taj film više nećete glefati!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.