Sa Kosova bez viza u 14 zemalja

Ostavite komentar


    1. Građani Kosova* ne mogu u Srbiju sa pasošem pa prema tome ni vizom već samo i isključivo sa važećom ličnom kartom i odmah na granici dobijaju potvrdu. Građani Srbije mogu ući na KiM samo sa ličnom kartom, nikako sa pasošem čak ni za decu za njih je potreban izvod iz matične knjige rođenih.

        1. Pa više je „Granica“ nego adminisrativnih linija. Prema CG, Severnoj Makedoniji i Albaniji su granice dok samo u malom delu od Zubinog Potoka do Preševa je administrativna linija. Moj post je bio u svrsi obaveštenja i Srba i Albanaca o proceduri prelaska administrativne linije iliti granice. Još jedno obaveštenje Srbi i Albanci mogu dobiti srpski pasoš i to Šengenski samo sko su interno raseljena lica sa boravištem u tzv. Užoj Srbiji dok ostali dobijaju pasoš bez tzv. Belog Šengena. Albanci podmićuju Srbe iz Kuršumlije i Niša i prebivalištem dobijaju srpski Šengenski pasoš sa prijavom prebivslišta. Do sada je izdato tskvih pasoša oko 120.000 i plaćaju po 2.000 evra pa sad vidi, ti su se Srbi prodali za preko 240.000.000 evra.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.