SAD preuzimaju primat oko kosovskog pitanja

Diplomate o jučerašnjem sastanku zvaničnika Stejt departmenta i predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Ameri traže priznanje 20 godina.
    Pa ništa.

    Nego, ko je prebio studente u Novom Sadu, Vučiću???!

  2. Mislim da je ovo vise usluga SAD evropskim partnerima. Postoji bojazan da se strane nece pomeriti ni za milimetar, pa to sada treba da proveri I predstavnik SAD. Ukoliko njegov izvestaj bude negativan, pitanje je da li uopste ima smisla organizovati sastanak u Parizu. U podeli uloga, EU zadatak da ponudi sargarepe obema stranama, a SAD je zaduzena za stap Uostalom, setite se Dejtona!

    1. Европска дипломатија се поново показала импотентном, Мирославе, и зато се поново позива Америка да погура ствар. Европи недостаје кохерентност, одлучност и фокус – то се овде јасно види, а то су управо ствари због којих и говоримо о „кризи Европе“.

      1. Ta americka spoljna politika je toliko „potentna“ da eto vec vise od deset godina ne uspeva da legalizuje svoje cedo, tu mafijasko.nacosku paradrzavu na Kosovu a da ne spominjemo ostale promasaje po svetu te „potentne“ Amerike.

        1. Независну косовску државу је створила Србија, тј. аутистична, анахрона, безобзирна и на концу злочиначка политика којом се водила, а не неко други. Да нисмо починили сваку могућу грешку, рођаче, Косово би и данас било јужна српска покрајина, ал’ лакше је кад је неко други крив, је л’ да?

  3. Amerikanci kada su bili najjaci i kada su na vlasti bili Klinton i kompanija nisu bili u stanju da legalizuju tu tvorevinu na Kosovu a kamli sada, kada je sve spalo na trecerazredne americke diplomate zaostale od Klintona i kada vis e Amerikanci nisu ni priblizno tako jaki kao pre dvadesetak godina.

    1. Ameri su za Srbiju velesila.Nemam druge reci osim velesile.
      Dolaze trecorazredni politicari da se sastaju sa politicarima istog nivoa-same poeple same level reko bi neki englez.Ali je to za tebe suvise komplikovano.

      1. @Mili moj
        Sudeci po tvom komentaru tebi je i pravopis suvise komplikovan a kamoli nesto drugo. Poenta je da je za SAD, pitanje legalizacije albanske „drzave kosova“ postalo nebitno i da se time sada bave trecerazredni cinovnici americke administracije nasledjeni od Klintona. Ti cinovnici nemaju ni uticaja, ni mehanizama da izguraju ono sto bi voleli i sta im je interes u vezi Kosova tako da SAD sigurno ne preuzimaju primat u pregovorima, nego ce maksimum njihovog angazmana biti ovakvi „palmeri“.

        1. A ni Vama, poštovani Wlad, pravopis nije baš “jača strana“. Dakle, osim “brda grešaka u vezi sa znacima interpunkcije, “krucijalna“ je sledeća: ne kaže se (i ne piše, samim tim) – u vezi Kosova, nego – u vezi sa Kosovom. Shvatite ovo kao potpuno benevolentnu opasku jednog profesora. Pozdrav !!!

          1. Nisko je spao profesor cim ima potrebu da izigrava advokata albanskih nacos-komentatora.

    2. Сад ће Руси, Владо, само да однесу тетки лек…

        1. А, је л’ умете Ви мени да објасните какве је тачно фајда од улажења у УН? Ако је само то проблем, онда Косово може да тури прст у уво и угледа се на Швајцарску и Тајван….

          1. @Миливоје Радаковић
            Svajcarska je u UN a ranije nije bila u UN zato sto to nije htela. Tajvan nije u UN zato sto iako bi hteo, ne moze. Isti slucaj je i sa tvojom „republjik kosova“, jako bi hteli da budu clan kako bi se dobio legimitet i dokaz da se radi zaista o pravoj, nezavisnoj i suverenoj drzavi ali avaj, NE MOZE. Zato i grebu za clanstva u medjunarodnim organizacijama, potplacuju, ucenjuju i muljaju, ali DZABA kada se ne radi o drzavi nego o protektoratu i marionetskoj tvorevini.

  4. Pozuri Metju. Nemas mnogo vremena. A ni alternative.
    Ili ce ti cipuljicki Cobanin to vrlo skoro potpisati, kao sto vam je i obecao, ili ces morati da mu organizujes ‘naslednu dinastiju’ kao onu u Severnoj Koreji, pa na miru da pregovarate o Kosovu i sa njegovim cukununucima.
    U protivnom, tvoj ‘primat’ ce se zavrsiti sa nekim koga je izabrala Srbija da u njeno ime pregovara o Kosovu, … i to u UN na temu UNR 1244 …

  5. Ma ,Amerika poznata kao drzava koja je svima u svetu nanenela zlo,a Jugoslaviji nije smela,niti mogla dok je imala predsednika – Tita.Svaki pokusaj je placala katastrofom u ekonomiji.I sada misli da nije naplatila muke,pa se jos neopravdano sveti,ali nemamo mi vodju,da im odgovori i naplati sve muke.Prvo Klinton ne bi dobio dozvolu za prvo sletanje u Pristinu,jer posle upozorenja da krsi vazdusni prostor,osetio bi rakete koje je na neduzni narod slao.Dobrovoljaca,srba koliko hoces,ali nema vodje.

    1. Ima dobrovoljaca, ima. Da beze preko granice. Nisu mladi ljudi ludi da ratuju za vase izgubljene bitke. Svi ste hrabri za tastaturom, jer se tu krv ne proliva.

  6. Taj sto mu cinculiras je, recimo, zamenik pomocnika Selakovica. Jesam li u pravu Vucicu? Da li je to tvoj plan? Toliko.

    1. Usporedjenje vam je na pravom mestu. Zaboravili ste samo da dodate i sekretarice Selakovica, da bi cincularenje bilo potpuno.

  7. Za amere bi bilo najpametnije da dignu sidro i idu odatle. Nemaju oni nikakvog interesa da budu na Kosovu. Samo bezveze troše novac i resurse.

  8. Dobar nacin za odrzivost lista I ocuvanje njegove nezavisnosti. Citam ga od prvog broja.

  9. konacno SAD pristale da arbitriraju..pitanje hocemo li mi sad traziti iRUSKU DOZVOLU STO NE BI PREPORUCILA..spasavajuci vec dato izgubicemo Srbiju..ono na cemu insistirati su maksimalona zastita srba i imovine na kosovu/crkvi/..zaposlenost tj neku vrstu prioriteta trepce i jezera samo radi zaposljavanja srba uz profesionalni menadzment..ostalo je ionako gotova prica bar za narednih 100 god ..zelim pregovaracima srecu i pamet i mudrost bez ostrascenosti i sta ce misliti nacionalisti..

  10. Sudeci po fotografiji,i ovaj Palmer je blizak Predsedniku,po dijagnozi…

  11. Sto po prilici stvari i principima koje su se do sada vazili na teritoriji bivse SFRJ,kao i to da za sve ratove krivac bio i ostao zvanicni Beograd ,uz sve masakre na teritoriji Bosne,Hrvatske i Kosova,koji su rezultovali prvi put u istoriji postojanja NATO aleanse bombardovanjem 76 dana neprekidno do konacne kapitulacije upotpisane u Kumanovu…na kraju rezultat je kristalno jasan hteo to Vucic ili ne htela to crkva kao deo rezima i problema ili ne Kosovo ostaje nezavisno u granicama iz 1974 tako da Aleksandar Thaqi i Hashim Vucic nece doci do izrazaja u svojim primitivnim ratnohuskackim podelama..

  12. Da SAD to stvarno zele vec bi uradili,ili se igraju preko nas sa EU da pokazu ko je gazda.

  13. KADA ĆE VUČIĆ NA SUD?
    Pre više od tri godine „Koreni“ su objavili briselski sporazum koji je potpisao Aleksandar Vučić. Taj sporazum, koji se i danas krije od naroda, ne bi potpisao ni jedan normalan Srbin. Na kraju je pisalo da će Vučić priznati Kosovo kao nezavisnu državu i to zajedno sa Srbima. Predaju Kosova je izvršio dana: 30. juna 2015. godine u 22h i 54 minuta. To je ona noć kad’ se valjao u Briselu, ili ono jutro kad su Albanci u znak slavlja posekli borovu šumu sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. I šta tu sad nije u redu!? NIJE U REDU ŠTO NIKO NE KRIVI VUČIĆA ZATO ŠTO JE PREDAO KOSOVO ALBANCIMA I STVORIO KOSOVSKI PROBLEM!!!
    Kažu teško stanje! Da, to je tačno. Ali to teško stanje je stvorio lično Vučić sa njegovim pomagačima. Znači njih čekaju suđenja, jer su stvorili velika zla srpskom narodu. Izvršili su izdaju i pljačku Srbije, i to mora najstrožije da se kazni. Sve ostalo je demagogija, lagarija i dalja obmana naroda. Pored svega Vučić je stvorio stanje anarhije i zabranio slobodu izjašnjavanja u Srbiji. Kritika i istina nisu dostupne javnosti… Dalje.
    Mi pamtimo onu njegovu rečenicu u K.Mitrovici kad’ se obratio Srbima: „Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Samo je to dovoljno da sud donese presudu za Vučićevo doživotno robijanje!!! A šta ćemo sa kršenjem Ustava Srbije? To je ključ izdaje koji niko ne pominje! Gde vam je istina o ovim događajima?
    Bojim se da će Vučić da zaboravi i te njegove floskule oko „razgraničenja“ sa Kosovom. To jedino znači, javno priznanje kosovske granice na teritoriji Srbije. Takođe i njegov „kompromis“ traži granicu između Albanaca i Srba u samoj Srbiji. I jedno i drugo je štetno za Srbe. A takse!? Pitam! Zašto Vučić ne uvede takse Albancima na 10 godina, ili trajno? Zašto ih štedi? Pa da čuje koja će pesma da se peva. Ili zašto Vučić ne dovede Ruse u Srbiju i da prekine te izdajničke razgovore o statusu Kosova. Za Srbe su mnogo bolji Rusi nego arapi, Evropa i Albanci. A Albanci dok ih vide pobeće će preko Prokletija. Ako treba Kosovo da se izgubi, onda ga pokloni Rusima na 30 godina. I ono osta opet srpskoj deci. Da, da…
    Svi srpski problemi bili su za Vučića samo velika inspiracija i šlagort za uništenje i Srba i Srpske države. Taj izdajnički zadatak Vučić je oberučke prihvatio i u celosti ispunio. Pandam tome, on nije rešio nijedan srpski problem, ali ih je stvorio dosta. Još ako se svemu ovome dodaju Vičićeve stalne pretnje, stalne laži i obmane naroda, proizilazi samo jedno, Vučiću čuvaj se i suda i naroda … Toliko…

    P.Sajdžo Bogutovac.

  14. Amerika uvodi takse svima,Kina Meksiko,Kanada.itd.Yako je uvela takse i Srbiji
    ..Ovi iz Pristine samo.su nam javili.Kome to nije jasno onfa neka vidi reportazu o dolasku Klinyona u Pristinu Interesantno da Danas nistao tome ne objavljuje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.