Aleksandar Šapić ulazi u Vladu?

Nakon sednice vrha SNS u utorak znaće se novi ministri

Ostavite komentar


  1. Ali niko od Srba neželi za zdravstvo ministara Lončara !!! Zašto ga Brnabić opet nameće narodu ???
    Niti roditelji žele Šarčevića za školstvo !!!!
    Jel to opet ,,politika SNS,, ??!!!

    1. Ja sam čuo da će ministar finansija biti Don Djidolar, Guverner Jeremić, ministar za zaštitu žena, neki Boško Veselko-Obradović, a ministarka za propagandu i borbu protiv narkomanije neka Marinka.

        1. „Mk“, možda dva senviča, ali ti ćeš sigurno dobiti kobasicu i dva jaja. Sve što možeš da upamtiš je „sendvič“ i „bot“, i to mora da ti kažu više puta, a da sam osmislio nešto… pa kako, kad ti je IQ manji od meduzinog.

      1. Najinteresantnija kombinacija, da ministar vojni A.Vulin dodje na mesto shefa BIA, a N.Stefanovic (kao ministar policije) na Vulinovo sadasnje mesto odn Gasic iz BIA -postane „glavni policajac“ odn zameni Stefanovica i postane ministar policije. Tada bi svako bio u svojoj realnoj poziciji- Vulin bi totalno presao u ilegalu (kao shef BIA), Gasic bi sa svima „koji ne slusaju“ koristio palicu a Stefanovic bi igrao ulogu glavnog djeneralimusa, kao ministar Vulin do sada.

      1. Ne sumnjam da će sastav nove vlade biti loš. Posebno je dobro što će 50% biti žena. Verujem u uspešan rad.

  2. Normalno da ministra vaterpolistu ,zameni bolji vaterpolista,obojica dobro ,,plivaju,,u naprednim mutnim vodama,nisu gadljivi na parazite,sline,pljuvačku i ostale primese koje su sastavni deo takvih voda.

    1. Vaš komentar je u svom ovom ludilu i histeriji sasvim „normalan“. Ulazak u Ovde je već uobičajeno da se vladu shvata kao nešto jako ružno, štetno i, u svakom slučaju, negativno. Na ceni je sindrom rušitelja i konfliktnosti. Valjda je takvo ponašanje recidiv iz naše prošlosti kada je država bila turska pa smo na svaki način pokušavali da je okrnjimo, spotaknemo i srušimo. Neki još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da je ovo naša država i naša vlada, kao i da je poželjna saradnja i sabornost umesto konflikta. Šapić je mogao „da skida i zvezde sa neba“ ali, ulaskom u vladu sve je to postalo nevažno. Zar sa SNS i Vučićem?!

      1. Da bi zvucali pametno pisemo ogromne komentare. Da li ce bilo koji ministar imati pravo da sam odlucuje o bilo cemu? Sta ce promeniti bilo ko u vladi, ako ne sme ni fizioloske potrebe da vrsi bez pitanja?

        1. Možda ste Vi jedan od onih starih grčkih mudraca zalutalih u 21. vek, jedan od onih, koji može sa dve reči da kaže ono što želi, ili da ćutanbjem „galami“?! Ja ne pišem komentare da bi se Vi, i slični Vama, divili mojim kratkim ili dugačkim komentarima. Ja iznosim svoje mišljenje o predmetnoj temi. Ministar ili poslanik, koji udje u vladu, UVEK MOŽE DA KAŽE ono što želi. On uvek može i da PODNESE OSTAVKU, u znak neslaganja sa torturom onih koji su iznad njega. Mislim da bi takvim potezima ostavili daleko veli utisak u javnosti nego putem oponiranja radi oponiranja. Bez ikakvog smisla i samo da bi se dopao onoj suparničkoj „bandi“. Rade DB manite se uličarske logike.

          1. Pricate o Danskoj i Svajcarskoj? Ovde svi ministri idu da im se kaze sta misle. Vecina minstara sluzi da se slihta i da daje pohvale vasoj ikoni. Nastavite da pisete komentare na sajtu Danas-a, medju vasima vas sigurno niko ne razume, a ovde ima i psihopatologa pa vam mozda neko da i neki koristan savet.

          2. Gospodine to što ste opisali nama nepismenima zvući mi kao Šangri la ili je scenario za jedan jako uzbudljiv sci-fi film koji bi otvorenih oćiju i pale vilice ne dišući pogledao . Ministar da kaže šta želi !?, Da podnese ostavku !? Navedite mi jednog da je to uradio

      2. Ne Knezevicu, nije to nasa vlada , to je tvoja vlada i tebi slicnih , obozavalaca lika i dela AV. Stvar je u tome sto je tvoj AV vec vise puta obecao i po obicaju slagao kada ce biti formirana nova vlada, sto je Sapic deo onih ljudi koji su bili spremni da glume opoziciju i da daju legitimitet AV i njegovom parlamentu. Pre nego sto pocnete da govorite da sam ovo ili ono, za sta me bas briga, procitajte izvestaj EK o tome da parlament nije reprezentativan, da nema vladavine prava, da su mediji zatvoreni za drugacija misljenja od AV i SNS i da je neophodan iskorak u poboljsanju svega toga. Procitajte kako smo napredovali jedino u korupciji, doneli zakone ali ih ne primenjujemo, sve velike nabavke izuzete iz vazece zakonske regulative.POa onda spremite dlanove za aplauz AV i druzini. I prijatan vam sendvic.

        1. „SENECUS“, razlika izmedju vas i nas koji podržavamo SNS je ta, što je vlada Srbije od 2000-2012. bila i vaša, a i naša, nismo je podržavali, ali je bila srpska vlada, koja je smenjena na izborima. Za vas postoji samo vaša vlada, vaše mišljenje, vaša istina… zato ste i dogurali do 1%, 2%. Vlada, kakva god da je, je srpska, a ne moja, tvoja, Vučićeva, Djilasova, Tadićeva… Tadića nismo voleli, ali mu niko nije pretio, pogotovo ne članovima porodice, Djilasu niko nije pretio… smenio ih je narod na izborima, po izbornom zakonu koji su oni doneli zbog njih, a sad im on nije dobar. Nije im dobar ni narod, treba ga promeniti. Moj savet vam je da izadjete na izbore u Sarajevo, Prištinu, Titograd, Zagreb, tamo ćete sigurno pobediti Vučića.

          1. Gospodine Ljubiša imao bih Vam dosta toga napisati i stručno objasniti ali iz ovog Vašeg pisanija dolazim do zaključka da Vi niste u stanju to shvatiti iz ovih ili onih razloga.

        2. Čak i da je sve to, što ste „nadrobili“, tačno, Vučić je pobedio na izborim?! Doduše „tesnom“ većinom jer, umalo da predjete cenzus. Ne znam o kakvom legitimitetu govorite ali sam siguran da ništa ne shvatate, uprkos tome što ste se „ukrasili“ ovim pseudonimom. Vlada je srpska, jer su je gradjani Srbije odabrali dajući ogromno poverenje jednoj stranci na čijem je čelu ličnost kojom ste Vi, i Vama slični, opsednuti. Da li se radi o fatalnoj ljubavi ili mržnji ne znam ali, osećanja su na granici nromalnog. Ja ću pojesti sendvič za razliku od naramka sena, čime se Vi, očito, hranite.

          1. 1. drobi se hleb ili pogaca a ja sam pmenuo postojeci izvestaj EK koji se moze procitati na internetu
            2.cak i ako je sve to istina – znaci ako je istina da nema vladavine prava, da ima korupcije kako rece sam AV), da se zakoni pisu ali ne primenjuju, tebi je sve to u redu.? Da ti pimognem – tamo gde nema vladavine prava a ima korupcije i gde se pisani zakoni ne postuju to se zove vladavina bezakonja.
            3.na izbore izaslo oko 49%, od toga AV dobio oko 60 %. To mu dodje oko 31% naroda – to je ta ogromna vecina o kojoj pricas.
            4.Seneka stocki filozof je zapamtio Kaligulu i Nerona i njihove podrepase koji su ih uzdizali u nebesa.Odatle pseudonim
            5.niti volim niti mrzim AV, ti stalno to ubacujes. Zasto?? U pitanju je kritika drzavnog funkcionera koji se placa nasim novcem , ne da bi gradio jarbole i fontane i trpao pare u dzep Dodiku, vec da unapredjuje zemlju koja ga je izabrala.Posto ta licnost ima najvecu politicku moc u drzavi, logicno je da je najvise pod paznjom i kritikom. Ili mislite da je Jaca kuvarica kafe iz vlade osoba koja odlucuje u ovoj zemlji.
            6. ne znas cime se ja hranim, a dobro spremljen sendvic je svakako veoma ukusna i zdrava hrana.Lepo je sto me nudis senom jer tako pokazujes da ispod tvoje SNS prirode proviruje stari SRS. Ipak bolje i seno nego ono sto ti jedes braneci neodbranjivo.

      3. Da, pravo pitanje, zar sa SNS i sa Vučićem?!! Jer, s kim si, takav si, zar ne?
        Vi to znate kao i ja, ali jedina razlika između mene i vas je u tome što biti sa vašim ljubljenim Vučićem i biti kao Vučić za vas je najveći kompliment i vrlina, a za mene sasvim suprotno od toga!

        1. Da budem iskren j..e se meni, i za Vučića, i za Šapića. Nhjihove ličnosti me interesuju kao lanjski sneg. Takodje, za ovu državu je od „krucijalne“ važnosti da li smo Vi i ja, za Vučića ili protiv Vučića?! Koga je briga za Vaše lične afinitete. Izadjite na izbore i dajte svoj glas onome u koga imate poverenja. Za ovo Vaše „ljubčljeni Vučić“, imam utisak da je Vama samo krivo što niste ljubljeni ili obljubljeni od strane Vučića pa ovde komentarišete iz te perspektive?

      4. Da bi izgledali pametnije pišete dugačke komentare koji u suštini ništa ne kažu. Ne znam da li će Šapić ući u vladu ali da li u vladu treba da uđe čovek koji je što je i dokazano slagao za svoj doktorat. Da li treba nagraditi takvog čoveka ili to znači imamo ga u šaci pošto ima putera na glavi.

        1. Eh, nasmejah se od srca. Da se poslužim Vašom logikom, Vi, verovatno, pišete kratke i glupe komentare, da biste bili u trendu odnosno, izgledali pametnije?! Gospodine mrzeti bilo koga, pa i Vučića je Vaša lična i, ako se obratite za pomoć, stvar Vašeg porodičnog psihijatra. Ovde je u pitanju interes ovoga naroda a ne Vaše frustracije i unutrašnja duševna trvenja.

          1. 1. nije moguce pisati kratke i glupe komentare a da oni izgledaju pametno.
            2.logika nije vasa, moja njegova neko objektivna nauka , kao matematika.
            3.moze se biti u trendu a nebiti pametan – dokaz realiti programi i gluposti u njima.
            4.kritika drzavnih funkcionera i njihovih zloupotreba i lose politike nije mrznja prema njima,shodno tome odsustvo hvalospeva i kolenopriklanjanja vlasti nije pokazatelj patriotizma.
            5.moze se sa razlogom mrzeti konkretna osoba a da to nije odraz frustracije – mrzeti Ajhmana, Hitlera, Staljina, Pavelica i slicne zlikovce.
            6.jedan od psihickih mehanizama neuroticnih i frustriranih osoba jeste PROJEKCIJA – pripisivanje drugima vlastitih stavova, osecanja i nezeljenih osobina.
            7.ovo pod 6 Knezevic treba najpazljivije da procita i shvati. Ako je u stanju.

        2. U pravu si ali svi mi brzo zaboravljamo ko je sve sedeo u vladi od 2000-te pa to tad nije smetalo. To su politicari,ko jos od njih ocekuje neko zvanje i znanje. Danas odes u Trstenik i za 2500 evra postanes sta hoces.

      5. Zoki Kneze , zvani Aco, opet li si se nakacio na tudje komentare ? Nemas neka druga posla u kabinetu ? A?

      6. Pišem bre o vaterpolu i plivanju po močvari u kojoj je sve manje vode,glib sve veći,nisam pomenuo sitne krokodile koji ujedaju sve što stignu,što se osećaš prozvanim podanikom.nadji neku svoju misao,probaj da ličiš na sebe.Biti bot u vremenu individualaca je glupo ali geslo vaše evolucije,,prasići budite svinje,,jer samo krupne gazda voli.

  3. mozda javnist, tj mediji iscekuju s pažnjom, kako kažete formiranje vlade, gradjanima je spsolutno svejedno.

  4. Mislio sam da samo u komunističkim društvima Centralni komitet partije odlučuje o ministrima. Izgleda da ima i drugih oblika državnog uređenja gde jedan čovek odlučuje o svemu. Kao, npr. 1933. Naveo bih i oblik takvog uređenja ali mi ne bi objavili komentar.

    1. Sta Vam nije jasno?
      SNS je osvojio ubedljivu vecina ne proslim izborima,a Vucic je predsednik te stranke.
      Pa ko drugi onda da odlucuje o ministrima iz redova SNS i o politickom sastavu vlade Srbije.
      Zar nije to isto radio i Tadic kao predsednik drzave i DS?

      1. „Zar nije to isto radio i Tadic kao predsednik drzave i DS?“
        Jeste. I zato se postenom i moralnom svetu smucio, i zato nisu glasali za njega 2012. i zato je izgubio izbore.
        Sta je potrebno ovi da urade da bi bili kaznjeni od strane svojih glasaca?
        „Žuti“ su bili losi, zasluzeno su izgubili izbore, a opet nisu imali svinjarije poput Jovanjice, Krusika, objekta na Pancicevom vrhu, rusenja u Sava mali, paljenja kuce novinaru, crtanja meta i ubistva politickih protivnika, nisu postavljali na funkcije osudjivane siledzije, nisu kriminalcima dodeljivali unosne poslove…
        Koja afera „žutih“ moze da se meri sa ovim aferama?

        1. „dr.jakov“… O kojim aferama? O Marinkinim lažima? Zar nije afera i kad Marinka, kao pokrajinski sekretar za sport, da narko dileru milione na korišćenje? Zar nije afera kad ista, od tog dilera traži da „iseli“ novinara tv. Pančeva? Da li je afera kad most na Adi, sa 250 m. evra, „ode“ na 500? Zar nije afera ubistvo gardista na Topčideru? Nije li afera kad uhapse gradonačelnikovog šuraka sa 2,5 kg kokaina? Da li je afera kad pretiš policajcu da će ostati bez posla, jer je postupao po zakonu? Da li je afera kad 2008. vrhovni komandant popegne u Rumuniju, kad mu otimaju deo države? Da li je afera izgradnja auto-puta iz njive u njivu? Da li je afera prodaja glava srpskih generala? A jedinstven primer u svetu, Marinkine narko koke? Hoćeš još? Mogu da ti nabrajam do sutra, ali pitanje je da li će ovi tvoji objaviti, jer i njih bi morao da spomenem.

          1. Od svih „afera“ koje ste nabrojali jedino most ide na dusu „žutih“, ali kao sto je vec mnogo puta napisano – oni su lopovi! Ali vise o tome u nastavku komentara.
            Ne znam kako ste ostale „afere“ povezali sa „žutima“ (ubistvo u topčiderskoj kasarni) ili zasto saradnju sa Hagom svrstavate u afere. Ili Tadicevo odsustvo iz zemlje u vreme mitinga „Kosovo za patike“.
            Sto se tice gospodje Tepic, zaista nisam upoznat sa delima kojim je okrivljujete, ali bilo bi redno da i nju i sve ostale „žute“ lopove procesuiraju za sva nedela koja su pocinili, zar ne?
            SNS je, izmedju ostalog, dobio izbore 2012. na prici o tome kako ce napuniti zatvore lopovima, a to se ne dogadja. Zasto?
            U danasnjim slucajevima imamo transparentnu opstrukciju drzavnih institucija (Doljevacka rampa, prebijanje u N. Sadu, Krusik, Jovanjica…).
            Dakle, sa jedne strane uopste nemamo nikakve procese protiv nekih lica (a sumanuto se urla da su lopovi!), a u slucajevima onih drugih, protiv kojih su pokrenuti postupci, drzavne institucije ih na najbahatiji i najbezobrazniji moguci nacin opstruise.

        2. Toliko da bih pisao do sutra. Ne branim ove ali oni su bili gori a to i brojke pokazuju. Samo je jedno dovoljno,veliki novac od EU je otisao u dzepove a za uzvrat su prodavali firme za 1 evro.

      2. Znači, kad Vučić radi to isto što je i Tadić radio, onda je to u redu, ali kad je Tadić to svojevremeno radio, nije bilo u redu? U mom selu to zovu „licemerje“…
        Bilo bi stvarmo lepo kad biste se vi botovi konačno dogovorili da li su žuti i Tadić bili dobri ili loši. Možda onda više nećete licemerno navoditi loše postupke Tadića i žutih kao opravdanje za iste, a često i još mnogo gore postupke Vučiča i SNS-ovaca?

        1. Zbog toga što je Tadić radio kako je radio više ne radi… A taj neko ko je došao na njegovo mesto i radi to isto i još se vadi kako je onaj pre njega to isto radio je glup i bezobrazan. Praviš istu grešku, podsećaš ljude zašto su smenili Tadića a uporno teraš po starom… Glup i bezobrazan…

  5. Dajte što više žena u vladu, jer to je budućnost.
    Evo u pravosuđu su 95 procenata žene kao sudije tužioci administrativno osoblje i vidi se poboljšanje.
    Nema korupcije, kriminala, privrednog i političkog kriminala.
    Pravo blagostanje sa ovakvim pravosuđem, čiji recept da žene čine apsolutnu većinu treba primeniti u svim segmentima društva

    1. Vidim sarkazam i ironija vam nisu strani. Samo zaboravili ste i tužilaštvo da vic bude kompletan.

    2. Pa cekajte malo, zar nije bilo dovoljno zena u prosloj vladi, mislim da se na toj ideji radi vec duze vreme i praksa se pokazala veoma uspesno.

  6. Novoj vladi Srbije je potrbna sveza krv. Sapic i jos neko kompetentan iz dela opozicije koja niije presla cenzus bi donela svezinu buducoj vladi.
    steta sto je Milos Jovanovic iz DSS evroskeptik. On bi bio dobro resenja za neko ministarsko mesto.

    1. I Nenad Popović je teški evroskeptik, pa je tri godine bio ministar bez portfelja. Neće Miloš Jovanović ući u vladu Ane Brnabić jer on to ne želi, a ne zato što je evroskeptik. A da bi bio odličan kadar u izvršnoj vlasti, bio bi itekako, a najbolji kao predsednik Vlade.

  7. „Spekuliše se da će SPAS Aleksandra Šapića biti najveće osveženje u novoj vladi i da će dobiti jedno ministarsko mesto.“ Dakle samo se spekuliše!

    1. E, ako nam je „Nit smrdi, nit miriše“ Šapić nekakvo „osveženje“, onda smo se baš žestoko ubajatili…

  8. U Srbiji je nevazno ni ko je presednik vlade ni ko su ministri to je samo zvaka za glupi narod,zna se ko o svemu odlucuje?To je AV.

  9. Ustavni rok od 90 dana (a ne 3 meseca) od konstituisanja Narodne skupštine, koja se konstituisala 3. avgusta, za izbor nove Vlade, isteći će istekom prvog dana meseca novembra, a ne trećeg, kako ponavljaju pogrešno svi mediji. Toliko.

  10. Jedini opozicioni političar koji se dostojanstveno izborio za svoje mesto u Vladi.

    1. Nema potrebe za strpljenjem. Vlada koja se formira ne odlučuuje ništa . Samo ON odlučuje i niko drugi.

  11. da ponovim, koga bi sve ovo trabunjanje trebalo da interesuje , osim botove ? Nemojte vise cenzurisati , da ne bih slao misljenja direktno na email Draze Petrovica i Cvejica.

  12. Kako bi bilo da nam se malo skinete sa Sebastijana sa retardom Sapicem i ludakom Vucicem zajedno? Sta mislite o tome ?

  13. Šapić je pokazao vodeći Novi beograd da ume da radi, u interesu građana i treba mu dati šansu u vladi.

  14. Mora biti dobro procenjeno sta koliko ko moze da pruzi i tako postupati. Mora se raditi iskljucivo za gradjane i raditi na razvoju.

  15. SNS na osnovu broja glasova dobijenim na izborima može sam da formira vladu, ne treba im opozicija.

  16. Zasto se toliko kilavi sa formiranjem vlade? Pa izbore ste imali u junu, kao da niste na razini ozbiljnosti situacije, korona kriza, ekonomska kriza, ljudi bez posla ili je u Srbiji „zlatno doba“ pa nema ni krize pa ne treba ni vlada? Ovo je bas neozbiljno. Pogledajte Makedoniju ili Hrvatsku, a i Crna gora ce vas prestici a imali su izbore prije malo vise od mjesec dana. Moze li mi netko objasniti zasto se toliko odugovlaci ako jedna partija ima 2/3 vecinu, nema nikakve logike? Sto to oni rade a da mi ne znamo?

    1. Kilavi se namerno, jer vođa ne želi da prikaže svetu jednopratijski parlament. Želi da mu što više skrati mandat i da što pre dogura do novih izbora gde bi opet pokušao da prevesla opoziciju da pod istim uslovima izađe i ovaj put mu da legitimitet. Vara se , bez promena uslova, nema ponovnog izlaska na izbore.

  17. … ako iskreno žele EU onda komunjarama, pardon SPS-u nema mesta u Vladi ako žele opet da sede na dve stolice biće ko prošli put!

  18. Sapic me prijatno iznenadio svojim politickim delovanjem. Jedini u opoziciji koji vredi.

  19. Ne zelimo da nagadjamo, jednostavno ce se sve znati za dan, ne sumnjam u izbor Vucicev i Ane Brnabic.

  20. Vrlo moguce,ako su se odlucili za koaliciju sa Sapicem,on je mlad i perspektivan covek.

  21. Vlada ce biti formirana u zakonskom roku. Ovo je vrlo odgovoran posao i zahteva vreme kako bi se donela prava odluka.

  22. Mi sada samo mozemo da nagadjamo ko ce uci u vladu a ko ne. To vise nije ni vazno, vaznije pitanje je da li taj neko spreman za obavljanje tako odgovorne funkcije ili ne.

  23. Nema nikakvog razloga za bilo kakvim prozivanjima. Shvatimo ljudi konačno da su nam u vremenu koje je pred nama.Svi koji žele dobro Srbiji su dobrodošli u vladu.

  24. Prvo ,ne menjajte Danas, molim vas, po padežima. Nekada vam je to bila reklama, a danas pravilo koje kršite. Drugo, slažem se da Slavica uvek radi dobro gde god da je nameštena, ali je veliko pitanje ide li se dalje sa SPS-om. Treće, smatram da je nova, sveža, mlađa krv neophodna.

  25. Ljudi su se zasitili nekih imena i faca, mislim da je neophodno uvesti nove ljude, perspektivne, stručnjake u svojim oblastima.

  26. Sve su to samo nagadjanja!Imena ministara znace se nakon zvanicne odluke.Ko god bude u vLadi ,vazno je samo da kao i dosadasnja Vlada radi za bolji zivot gradjana Srbije

  27. Šapić je dobio Novi Beograd a posle gradskih izbora postaje gradonačelnik. Njegovi iz spas-a će dobiti par funkcija i glumiće lažnu opoziciju.

  28. Ako Šapić uđe u Vučićevu Vladu, a verovatno ulazi, onda je namagarčio sve svoje glasače, na prethodnim izborima. Da li ste čuli za Šapićev vaterpolo klub „Novi Beograd“? E pa, čućete, jer je to jedan od projekata „na vodi“. Ništa Zvezda, ništa Partizan, novi klub, koji se puni parama, će igrati Ligu Šampiona. Zašto bi sport imao smisla, u državi u kojoj je sve drugo nenormalno?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.