Saša Paunović i Nebojša Zelenović zaustavili izborne aktivnosti 1Foto: Medija centar Beograd

Osim na državnom nivou kampanja je zamrla i na lokalu, tačnije u Paraćinu i Šapcu, mestima koja vode opozicioni lideri Saša Paunović, doskorašnji zamenik predsednika DS, i Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju.

Obojica su već predala svoje liste za lokalne izbore ali su svoju kampanju zaustavili i očekuju odlaganje lokalnih izbora zbog epidemije virusa.

Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, za naš list kaže da je njegova lista „Saša Paunović – Sigurno napred“ otkazala sve planirane skupove i obustavila sve druge aktivnosti. Prema njegovim rečima, jasno je da se kampanja ne može voditi i smatra da treba preduzeti drastične mere ograničavanja kretanja tokom narednih mesec dana.

– Iz iskustva drugih zemalja jasno je da će epidemija posle ovih početnih slučajeva eksplodirati za dvadeset dana i takođe je jasno da se u takvoj situaciji ne može voditi nikakva politička kampanja pošto je kampanja pre svega direktan kontakt ljudi, upravo suprotna stvar od onog što treba raditi u takvim situacijama. Mislim da bi bilo dobro odmah preduzeti drastične mere ograničavanja kretanja u trajanju od najmanje mesec dana i da se za taj period, naravno ukoliko bude promena na bolje u smislu zdravlja stanovništva pomeri datum izbora i produži mandat lokalnih i državne skupštine – navodi on. I dodaje da ne veruje, kada je reč o lokalnim izborima, da ovih dana ikog zanima da li će mu biti asfaltirana ulica ili popravljena javna rasveta.

– Jedina tema danas u Srbiji je epidemija i kako je suzbiti – kaže on.

Na pitanje od koga očekuje odluku o odlaganju lokalnih izbora Paunović odgovara da je jedini način usvajanje leks specijalisa, jer bi sve ostalo, kako kaže, bilo neozbiljno. Kako dodaje, treba insistirati na tome da se produžava mandat lokalnim skupštinama.

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, za naš list kaže da je neumesno baviti se kampanjom u trenutku kada je proglašena pandemija, a svi naši građani u brizi za očuvanjem zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari