Savo Manojlović: I sutra, u centru Beograda biće domaćini a ne poltički aktivisti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predstavnik „Kreni -Promeni“ Savo Manojlović rekao je da je ta i druge ekološke organizacije neće odustati od zahteva za zakonskom zabranom istraživanje i ekspolatacija bora i litijuma na teritoriji Srbije i ponovio da će protest sutra uveče biti organizovan u centru Beograda.

Manojlović je za RTV rekao i da vlada Srbije taj zahtev može da ispuni u roku od 24 sata i da ga, potom, aktuelni saziv republičkog parlamenta usvoji pre 15. februara, odnosno raspuštanja zbog predstojećih izbora.

On je rekao i da će sutra uveče ispred zgrade predsedništva Srbije doći meštani Jadra, te naglasio da ljudi koji se okupljaju nisu politički aktivisti već domaćini.

„Spremamo šatore, grejalice…“, rekao je Manojlović.

Odbacio je navode vlasti o svom eventulnom političkom angažmanu.

„Neću učestvovati na izborima“, rekao je Manojlović.

Ponovio je da ono što sada važi za kompaniju Rio Tinto i Jadar mora da važi za celu Srbiju i bilo koju kompaniju.

Ocenio je i da vlast pokušava da sada „razvodni sve“ u vezi ekoloških zahteva i da prolongira za posle izbora, koji su najavljeni za 3.april.

Manojlović je naglasio značaj primene zakonskog rešenja po pitanju litijum i bora, odnosno onog što traže „Kreni – Promeni“ i ekološke organizacije.

„Ono što mi radimo jeste na na neki način vaninstitucionalno delovanje ali i pokušaj se sve vrati u zakonske okvire „, rekao je on.

Rekao je da gradjani i ekološki aktivisti „nisu pleme“ pa da veruju na reč „vrhovnom božanstvu i vraču“, te da se zalažu za poštovanje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari