Savo Manojlović: Kompanija Rio Tinto nastavlja da lobira za svoje interese, njena dva najaktivnija radnika su Brnabić i Vučić 1Foto: FoNet/milica Vučković

Direktor kampanja u pokretu Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je danas da kompanija Rio Tinto nastavlja da lobira za svoje interese, njena dva najaktivija radnika su premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, a problem je što u vlasti nema zastupnika interesa građana.

Odgovarajući na pitanje o saznanjima Demostata da su Evropska komisija i Vlada Srbije potpisale 22. septembra pisma o namerama o pokretanju rada na strateškom partnerstvu u oblastima baterija i kritičnih sirovina, u koje spada i litijum, Manojlović je rekao da je činjenica da će se pokušavati promena sporazuma koji zabranjuje eksplataciju litijuma i bora.

Njih ne zanima Ustav, ni zakoni koji kažu da ne možete iskopavati minerale ako će oni dovesti do ekološkog uništenja, rekao je Manojlović i dodaje da vlast zanima da namire multiunacionalne kompanije.

Sve velike sile koriste svoje interese. Ključni je problem što imate Ruse u gasnoj industriji, Kineze u rudarskoj, NATO lobiste, predstavnike američke ambasade, EU, a nemamo predstavnike građana Srbije u vlasti, konstatovao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari