Savo Manojlović: Vlast ne sme ni da pisne stranim ambasadama kad im izmešta spomenike predaka

Ostavite komentar


  1. Zasto Savo nije pisnuo o izmestaju spomenika. Tu je i njegova dedovina. Najlakse je kritikovati.

  2. Ljudi moji šta je ovo?! Niko da se oglasi, ni vlast a ni opozicija. Ako preko ovog ponižavanja ovako prolazimo onda stvarno i nismo vredni onog pišljivog boba kako kažu. Onda i zaslužujemo sve nedaće.

  3. S’obzirom da nikada nisam bio u tzv. Pristini pa samim tim nisam nikada ni imao priliku da obidjem i vidim kako su izgledali ti spomenici srpskim, nemackim i francuskim vojnicima palim u prvom svetskom ratu mogu samo da pretpostavim da su te spomen ploce sve tri bile nekako jedna pored druge i trece i da se to „nije uklapalo“ u „simbol pomirenja nemacke i francuske“ koji se koristi kao primer da je pomirenje moguce i medju najljucim neprijateljima sto su Nemacka i Francuska nesumljivo bile u prvom svetskom ratu da bi kasnije zajedno pokrenule inicijativu iz koje je nastala EU u kojoj niko vise nece ratovati medjusobno !
    Uz svo duzno postovanje za srpske zrtve u prvom svetskom ratu licmo mogu da razumem da se spomen ploca srpskim palim borcima u prvom svetskom ratu „ne uklapa“ u taj „simbol pomirenja“ izmedju „ljutih neprijatelja Francuske i Nemacke“ koje „na istom mestu imaje spomen ploce svojim palim vojnicima i koje danas ZAJEDNO obelezavaju kraj rata i kraj neprijateljsta izmedju te dve nacije !
    Kao sto vec rekoh uz svo duzno postovanje za srpske pale vojnike, mogu da razumem da njihovo stradanje sa ovim „simbolom pomirenja“ izmedju Francuske i Nemacke NEMA apsolutno nikakve veze i da je iz tog razloga neko dosao na ideju da njihovu spomen plocu „malo udalji“ od spomen ploca nekada najljucih neprijatelja a danas prijatelja francuskih i nemackih palih vojnika !
    Ono sto licno mogu da razumem jeste „gnev kod pojedinih srpskih visokih zvanicnika i pojedinaca“ zbog „pomeranja spomen ploce srpskim vojnicima“ sa mesta gde su im „kosti sahranjene“ i licno smatram da je tu spomen plocu trebalo ostaviti na mestu na kojem je bila a „spomen ploce francuskim i nemackim vojnicima malo pomaknuti i udaljiti ih od spomen ploce srpskim vojnicima“ cime bi ambasadori Nemcke i Francuske mogli „bez odavanja pocasti i srpskim vojnicima“ nastaviti to zajednicko negovanje „simbola pomirenja“ izmedju Francuske i Nemacke sa kojim „Srbi nemaju nikakve veze“ osim sto su u tom ratu izginuli kao i mnogi drugi narodi u evropi !
    Koliko sam ja razumeo Ambasadore ovde se radilo o iskljucivo „tehnickom resenju“, ocigledno je bilo jednostavnije „malo udaljiti“ spomen plocu palim srpskim vojnicima nego „udaljavati dve spomen ploce francuskih i nemackih vojnika“ i da ce se to posle ovih „negativnih reakcija iz Srbije“ PREISPITATI da li je „tehnicki moguce“ vratiti spomen plocu srpskim vojnicima na staro mesto a spomen ploce „simbol pomirenja“ francuskih i nemackih vojnika „malo udaljiti“ !
    Po mom cvrstom uverenju NIKO ovde ne „omalovazava srpske zrtve“ kao sto niko ne omalovazava ni zrtve drugih naroda evrope ali „tri spomen ploce“ na jednom mestu ne mogu biti „simbol pomirenja“ izmedju Nemacke i Francuske !
    Slava svim zrtvama suludih ratova !

  4. Gosp. Savo, Vi ste u par reči rekli gorku istinu o ljigavosti ove Srpske vlasti na čelu sa velikim prijateljem Makrona, Aleksandrom Vučićem

  5. Baš tako Savo ali je činjenica da nijedna opoziciona stranka nije tim povodom organizovala protest… nit pred ambasadama Francuske i Nemačke niti su zatražili odgovornost MIPa, Vlade i Predsednika Srbije za kapitulantski stav. Eto zajedničkog motiva opoziciji da organizuje opštenarodni protestni miting –

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.