Scenario kojim se javnost malo plaši, malo teši: Vašingtonski sporazum krše i Beograd i Priština

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost javnost saznala da Kosovu pomažu dve velike države i da je četiri zemlje povuklo priznanje nezavisnosti

Ostavite komentar


  1. Vlada Srbije i vlada Kosova nisu gradovi, ni gradske samouprave, ni lokalni organi vlasti.
    Vesic nije pregovarac

  2. Zbog cega Danas podrzava tu albansku paradrzavu na Kosovu? Zbog cega tu tvorevinu tretira kao da je prava nezavisna drzava dok senpr. Donjeck u Danasu naziva pro-ruskom separatistickom tvorevinom iako su obe te tvorevine marionetske, separatisticke i bespravno stvorene? Kako je moguce da novine registrovane u Srbiji ne postuju ustav Srbije i otvoreno podrzavaju otcepljenje dela Srbije? Nije vas sramota?

  3. Do ovakvih tema mi je kao do lanjskog snega.Prvo,porodica,zena i dete.Nasa egzistencija,obezbedjenje hrane,placanje svih fiskalsnih i parafiksalnih nameta i briga da plata podmiri osnovne zivotne potrebe porodice,da se ne desi da sutra nemamo za koru hleba i gledam kako mi je dete gladno.Oni koji salju opsirne komentare na ovu temu ocigledno nemaju taj problem,nego im je briga za Srbiju na prvom mestu.

  4. Koliko se secam Kosovo je potpisalo samo moratorijum da u narednih godinu dana nece traziti clanstvo u svetskim organizacijama. Ta godina je prosla.

  5. @Srbija i Kosovo, a ne „Beograd i Pristina“

    Bravo sto si hiljaditi put napisao taj jedan te isti „komentar“. Definitivno si zasluzio bonus porciju baklave. To se zove botovska upornost… Elem, ne pregovaraju ovde „Srbija i Kosovo“, nego Srbija sa jedne i albanski separatisti i njihovi sponzori sa druge strane. Kosovo sigurno nije isto sto i albanski separatisti.

  6. Vasingtonski sporazum je trebao da pomogne Trampovoj predizbornoj kampanji, ali i narucenoj kandidaturi za Nobelovu nagradu za mir. Na njegovoj omiljenoj FOX NEWS televiziji je najavljivano kako ce sporazum resiti visevekovne sukobe Srba i
    Albanaca. Cinjenica je da je bio pokusaj da se tackom 10. predvidi medjusobno priznavanje, sto je srpska strana odbila.
    Posto osnovna „mirovna“ ideja nije uspela, u dve verzije sporazuma koje je svaka strana separatno potpisivala, ubacene su odredbe vezane za Izrael, uzdrzavanje od kandidature za clanstvo i sa druge strane rad na otpriznavanju, a posebna tacka je bila vezana za energetsku diversifikaciju Srbije, kojom sy SAD trazile manju zavisnost od Rusije. Ako se secate na to je reagovala Marija Zaharovs sprdajuci se sa Vucicevim sedenjem na stolici u stilu Seron Stoun.
    Posto je „mirovna“ misija propala, potpisivanje je pomereno sa 11 sati za sta je bila posebno pripremljena sala na 12 sati u Ovalnom kabinetu.

  7. Spinujete, da Kosovo nije podnelo zahtev za clanstvo u savet Evrope ni Srbija ne bi radila na povlacenju nezavisnosti od nekih drzava.Ovo je samo odgovor Srbije a vase (Danas) ponasanje je odavno samo trazenje necega da pljujete po svojoj drzavi.

  8. Ma dobro je da ste vi ustanovili kako i Srbija krši Vašingtonski sporazum. Pazite da neko slučajno ne optuži Kosovo. Uvek na zadatku!

  9. Vec 10 godina pregovarate i razgovarate i niko do sporazuma her vi namerom odugovlacite sporazum samo da bi dobili na vreme

  10. Uvek, staviti Beograd i Srbiju na prvo mesto pa onda ostali…..odvratno

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.