Štampa u Bosni i Hercegovini na naslovnim stranama objavila je vest o hapšenju Mladića, a TV stanice od četvrtka objavljuju dokumentarne filmove o zločinima Vojske Republike Srpske počinjenim u BiH, a kojima je komandovao Mladić. Mediji u Federaciji BiH donose komentare poput „uhapšen srebrenički koljač“ i „srebrenički krvolok“.


Mediji prenose transkripte telefonskih razgovora tokom rata u BiH, kada je Ratko Mladić naređivao oficirima da pucaju po Sarajevu. „Velušiće tući, Velušiće i Pofaliće tući, tamo nema srpskog življa mnogo“, naredio je Mladić jednom od pukovnika VRS 28. maja 1992. godine, nabrajajući nazive sarajevskih naselja. „A tući ono oko one Dobrovoljačke, oko one Humske gore, i Đure Đakovića gore. Ali, idi na artiljerijsko osmatranje, da ne mogu da spavaju, da razvučemo pamet njihovu“, naređivao je Mladić.

Mediji navode da se „oni koji su ostali da žive pod opsadom Mladićevih snaga, sećaju straha, masakra u redovima za vodu i hleb, pretrčavanja preko mostova koje su pokrivali snajperisti, granatiranja bolnica…“

Oslobođenje u komentaru dana navodi da „Mladić nije odgovoran za smrt svake muške glave iz istočne Bosne, već i za smrt ženske, staračke i dečije glave“. List navodi da „Mladićevo hapšenje nije kraj već početak“ jer je „na slobodi još deo onih iz srednjeg ešalona, onih koji su operaciju zapravo vodili na praktičnom nivou“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari