Sednica novosadskog parlamenta: Krpljenje minusa u javnim preduzećima 1Foto: A. L/Danas

Poslednja ovogodišnja sednica novosadskog parlamenta održana je danas bez velikih rasprava, usvojeno je šezdesetak tačaka koje se većinom odnose na projekte koji će građane Novog Sada sačekati u narednoj godini.

Za ovogodišnji plan ulaganja u gradsku imovinu; zgrade, puteve, komunalnu infrastrukturu, odvojeno je iz ukupnog budžeta je nešto više od 8,2 milijarde dinara.

Od novca odvojenih za mostove najveći deo, 71 milion, biće potrošen na popravku mosta Mosta slobode. Najavljen je i završetak tehničke dokumentacije za dodatni most preko kanala na Sentandrejskom putu, ali i obnova Temerinskog mosta.

Tehnička dokumentacija za pešačko-biciklistički most preko Dunava do Petrovaradinske tvrđave, na stubovima nekadašnjeg mosta „Franca Jozefa“,  koštaće oko 40 miliona dinara, a za isti posao za Atletsku dvoranu sa stadionom biće izdvojeno oko 15 miliona dinara.

Za podizanje spomenika Apoteoza srpske Vojvodine i konkurs za idejno rešenje spomenika Nikoli Tesli, planirano je oko 113 miliona dinara.

Usvojeno je više od 40 odluka o planovima rada javnih preduzeća, ustanova i uprava, te su njihovi programi usklađeni sa budžetom grada za narednu godinu.

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je govorio o investicijama u Futogu gde treba da se gradi bazen, kružnoj raskrsnici na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske i uređenju Modene i okoline Banovine, kada budu završene garaže.

Iz Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije, koji su deo opozicije, kažu da je ovo budžet koji ima jedan cilj, da se pokrpe računi javnih preduzeća koji bi bez ovakvih ogromnih dotacija iz gradske kase, prosto propali.

Tri odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo nisu bili na sednici i još se čeka odluka ove stranke o napuštanju koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari