Selaković čestitao novoj francuskoj ministarki: Srbija posvećena unapređenju odnosa 1Foto: FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je novoj francuskoj ministarki za Evropu i spoljne poslove Katrin Koloni na imenovanju, navodeći da je Beograd iskreno posvećen unapređenju odnosa sa Francuskom.

Selaković je izrazio uverenje da će Srbija i Francuska, kao zemlje koje su „neraskidivo istorijski povezane, a danas strateški partneri, nastaviti da unapređuju tradicionalno bliske odnose i saradnju u duhu međusobnog razumevanja i u skladu sa evropskim vrednostima“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Srbija je iskreno posvećena daljem unapređenju i jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Francuskom“, naveo je Selaković u čestitki.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske sprovođenju reformi u Srbiji, na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

„Uveravam Vas da je Srbija snažno opredeljena za negovanje evropskih vrednosti i za očuvanje mira i stabilnosti u regionu kroz dijalog, u čemu sam uveren da ćemo i nadalje imati punu podršku Vaše zemlje“, dodao je šef srpske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari