Selaković: Odnosi Srbije i Turske dostigli najviši nivo u novijoj istoriji 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Turske Hamijem Aksojem, saopšteno je iz kabineta ministra.

Konstatujući da su bilateralni odnosi Srbije i Turske dostigli „možda najviši nivo u novijoj istoriji“, Selaković je istakao da takvoj saradnji značajno doprinose „izuzetni lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana“.

Kako sa navodi u saopštenju, ministar je ocenio da „odlične političke odnose dve zemlje prati i razvijena ekonomska saradnja“, i u tom kontekstu pozdravio brojne turske investicije u Srbiji, kao i kontinuirani interes turskih investitora za ulaganje u srpsku privredu.

Selaković je naveo da će Srbija obezbediti dugoročnu podršku turskim investitorima u sprovođenju poslovnih namera, kako u postupku realizacije investicionih projekata, tako i u zaštiti stečenih prava investitora.

Pored turskih investicija, ministar je kazao da je „veoma važno što Turska pomaže realizaciju infrastrukturnih projekata, poput auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd“.

Takođe, Selaković je pozdravio otvaranje avio linija Beograd-Ankara, Niš-Istanbul, i najavu linije Kraljevo-Istanbul, konstatujući da to doprinosi „bržem i boljem povezivanju dve zemlje“.

U saopštenju stoji i da je Selaković istakao da su prioriteti Srbije „unapređenje dobrosusedske saradnje i povezivanje regiona“, te da „Tursku smatramo važnim faktorom stabilnosti u regionu, i da smo spremni na zajednički rad u promovisanju značaja regionalnog mira i stabilnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari