Selaković: Patrijarh je uvek čekao Vučića da sazna istinu sa pregovora o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Patrijar je veoma dobro razumeo Vucica, zbog pozicije Kosava i Metohije i nije ga kritikovao i napadao, vec mu je davao podrsku u naporima da zaustavi odlazak Kosova i Metohije iz Srbije.

    1. Patrijarh Irinej je oduvek cinio sve sto je u njegovoj moci za Kosovo,nas narod tamo,za nase svetinje!Pripovedao je o Kosovu,molio se da ostane nase i nikada ga se nije odrekao,kao sto nece ni Srbija!

  2. Poznato je da su bili bliski i kao sto je i sam Vucic rekao Patrijarhu je uvek od primarnog znacaja bilo pitanje Kosova, Svaki Srbin dok je ziv nece ga se odreci !!!

  3. Ne bih se pouzdao u moć pravilne procene osobe od 90 godina, kao ni u istinitost Selakovićevih reči. Nazadnjaci koriste svaku priliku za neprekidnu izbornu kampanju i veličanje svoga šefa.

  4. A, sada mi je jasno zasto mu je dodelio orden za 800 godina, jer mu je sve prvo ispricao ko drugaru, a nikada narodu bar preko Skupstine

  5. Patrijarh Irinej je bio mirna i skromna duša koja je uvek imala šta pametno da kaže i savetuje.

  6. Tamo na Kosovu je počela naša kultura. Na tom prostoru se nalaze naše najveće svetinje i Srbija ih mora čuvati.

    1. Radmila@
      Da li je pitao svog prijatelja vucica,kada ga je izvestavao o Kosovu i Metohiji,da li bozije ovce ,imaju slobodu kretanja ?
      U cemu je bila njegova briga ,? Za. desetarac ,mozda,dzipove ,Kacavendin materijalni status?
      Zasto nije digao svoj glas i upotrebio „AUTORITET“?

    2. Moraju da se cuvaju iz toplih domova i punih dzepova ,iz zatamnjenih dzipova i kacavendinih dvora.

    1. Radmila@
      Posebno Kacavendu ,olicenje njihovog dela ,postenja i vere u Boga.
      Da li ce vucic odrzati datu rec?

    2. Prvoborac@
      Zasto se nije ogradio od Kacavende ,dzipova i velike marze za parastose,krstenja i vencanja .?

  7. Patrijarh Irinej je bio veliki čovek, večna mu slava. Ostaće nam svima u lepom sećanju,njegova dela ostaju da nas sećaju na njega.

  8. Patrijarhu Irineju je uvek bilo vazno pitanje Kososva i davao je veliku podrsku presdedniku Vucicu u njegovom resavanju.

    1. Pokusavam da se setim tih njihovih povoljno resenih pitanje, sto se tice Kosova i Metohije, pa mi nesto ne ide. Izgleda da sam postao zaboravan.

  9. Izgubili smo velikog čoveka koji je razumeo sve, shvatao težinu trenutka, baš kad je i KIM u pitanju.

  10. Patrijarh je bio veliki čovek koji je u predsedniku prepoznao sposobnost da se bori za svoje građane i državu Srbiju! Poverenje i poštovanje koji su ukazivali i imali jedan prema drugom govori sve!

  11. Kosovo je za naseg patrijarha Irineja bilo zavet, svetinja i pitanje naseg verskog i nacijalnog indetiteta.

  12. Patrijarh Irinej nam je za života dao primer, kako se treba dostojnstveno bori za naš Kosmet, i to nam treba biti zvezda vodilja u budućem periodu.

  13. Njihov odnos je bio odnos kakav bi svako pozeleo. Verovali su jedan drugom, a i cilj im je bio isti to je ocuvanje KiM i borba za narod koji zavi tamo. Sam patrijarh je brinuo za Kosovo do poslednjeg momenta svog zivota, nakon njega je ostao predsednik koji nastavlja sa borbom za ostvarenje zajednickog cilja.

  14. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da su patrijarh Irinej i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imali „specifičan odnos, odnos punog poverenja“, kao i da je poglavar Srpske pravoslavne crkve čekao Vučića kada se vraćao sa pregovora o Kosovu da mu kaže šta se dešava jer nije verovao u čaršijske priče.

  15. Patrijarh Irinej je poštovao predsednika i verovao da zajedno mogu sačuvati KiM i narod koji je ostao tamo, zbog toga mu je i pružao podršku i savetovao ga oko tog, nama najvažnijeg pitanja.

  16. Sad možete pričati šta god vas volja ali je jedno istina a to je da se nisu uopšte slagali ni oko čega sem oko para da popovi mogu raspolagati velikim sumama novca da ne plačajh nikakvd dažbine da se vozikaju skupocenim čak skupljim džipovima nego li i sam predsednik a on mislim ns prvorogjenog i tebi sličnih prećutno gledali kroz prste.
    Pokrij sd ušima svi čete vj biti jednog dana na stubu srama sli sa pozamašnim budzelarima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.