Selaković: Srbija će 2021. premašiti Hrvatsku po BDP-u, to nekome smeta

Ostavite komentar


  1. Pa i Ruska federacija ima veci bdp od na primer Svajcarske ali i dalje imaju 6 puta manje plate. Vazan je bdp po stanovniku a ne na nivou drzave.

    1. Ne maže se BDP na hleb, ne plaća račune. Sa BDP ne možeš ni na pristojno letovanje da odeš.
      Da li može neki novinar da napravi tabelarni prikaz, po godinama, koliko se moglo kupiti ulja, ili benzina, ili kwh, ili mesa za 1000rsd, ili za 100eur…možda bi bilo korisno

      1. Mozambik ima 37 milijarde BDP još malo pa kao Srbija. Ali ima 30 miliona stanovnika. Ovde se konstantno obmanjuje javnost i prikazuju sirove brojke bez namernog objašnjenja širim masama šta je istina.

  2. Ministre Hrvatska je 2002 bila na našem nivou bdp-a po glavi stanovnika, oko 7000$. Danas oni imaju preko 15000$ sto je duplo bolje nego kod nas. A porediti ukupni bdp sa 6 miliona stanovnika da će doći na isti nivo bdp-a od 4miliona je glupavo i bezobrazno dovodjenje naivnog naroda u zabludu.

    1. Ovaj Selaković misli da su svi Srbi tup,tup. E, nisu ministre. Ne možeš im pričati bajke, a prenosit tvoju osrašćenost i onih kojima podilaziš. To, doduše , pije vodu kod mnogih jer je nepusmenost u ovoj zzemlhi 20%- nihe malo na 6 miliona i još toliko funkcionalno nepismenih.
      Kad se rashavezaju, dockan. Skupa cjena.

  3. To je razgovor diplomate??? Da se žali što neki hrvatski listovi pišu ptoriv Vučićeve politike?!? Pa Lavrova boli uvo i za Srbiju i za Hrvatsku, a pogotovo za Vučića, mora da je posle ovog razgovora popio pola kutije „Ranisana“…Dačić bar nije imao te nastupe poltronstva prema Vučiću, a lepo je pevao.

  4. Rusija ozbiljan ekonomski partner!? Taj ekonomski tigar za rad kod njih zahteva od svih koji imaju kamen u bubregu da se operišu, imače nema radne vize, dok ostale države baš briga za tvoje kamenčiće, imaju ozbiljan zdravstveni sistem koji će ti pomoći nađeš li se u problemu. Ako nam je takva država, gde je toliko truo zdravstveni sistem, ozbiljan ekonomsko politički partner, onda sa našim rukovodstvom ozbiljno nešto nije u redu.
    Da kod našeg rukovodstva nešto ozbiljno iskače iz šina govori i činjenica da se svađaju sa hrvatskom štampom, pa nas još i pitaju da li nam smeta što će nam BDP biti viši od hrvatskog. Ne ministre, ne bi nam smetalo ni da trenutno imamo viši BDP od hrvatskog, ali nemamo, a nije viši jer naši ministri ne znaju da organizuju posao, pa zato svoje radno vreme troše na prepucavanje sa novinarima. Ako naš BDP bude viši od hrvatskog, a vi se tada pohvalite, do tada se pokrijte ušima, jer ste najgori.

    1. Kakav ministar, takva mu i prica.
      Puca nekom uvo za Srbiju.
      Prosipanje magle prosecnom gradjaninu Srbije, pogotovu onim sto ne gase zadrugu i pink, njima je namenjena prica.

  5. Da,Srbija i Hrvatska imaju otprilike isti BDP ali Srbija ima 7,5 miliona
    stanovnika a Hrvatska3,9 milioná.Sta to znaci znaju i osnovci.Srbija
    ima 7000 dolara pre kapita a Hrvatska 14000 dolara.Da bi dosli do danas
    njeg nivoa Hrvatske treba nam najmanje 15 godina.Ovo je smesna da ne
    kazem glupa izjava,koja je bacanje prasine u oci,srpskim gradjanima.

  6. Mi i trebamo da imamo veći BDP jer smo veća država. Imamo 50% više i stanovnika i teritorije od njih. Ali i dalje će naše plate biti 200 evra i radnici će raditi na crno.

  7. Lako je podići BDP sa 10% na 12% pa se hvaliti digni ti to sa 65% na 67%. Po platama smo najgori u Evropi a ovaj lupa gluposti.

  8. Ваљда држава постоји због њених грађана а просечне плате истих су на зачељу у Европи. Висина БДП-а се „пумпа“ помоћу изградње саобраћајница, без студија исплативости и тендера, из кредита које треба да враћају ионако осиромашени грађани. Чему онда толико хвалисање?

  9. Овакви увлакачи упропастише Србијицу. Министар спољни критикује хрватске новине! Удбашка багра се навикла на диктатуру овде. Јединни задатак, бити што дуже на власти, и покрасти, што више. Никад боље. Златно доба. Живео Он! Доле опозиција! Овај Селаковић је „бољи“ од Ивицу. Не би ме изненадило кад би Симу узео за помоћника. Или, државног секретара.

  10. Ето сада је и Селаковић велики економски стручњак попут синише др лажног малог…Прича о расту БДП -а, а суштина је БДП по глави становника који је дуплп мањи у Србији него у Хрватској, е то нас занима, а не твоја демагогија и хвалоспеви твом великом вођи.

    1. Živeo, Vučko.oOve neznalice govore iz mržnje.Kada je Kina imala rast 5% mi smo to gledali kao bajku,sada kada mi rastemo,to nije ništa.Moja plata je 500 eura,a dizanje plata ide sa rastom pdp-aNijedna država na svetu nema niti može imati rast 300%,,da bi povećala plate 3 puta.

  11. Sve mi kod gospodina Selakovica i ne samo kod njega na moju veliku zalost lici na “Snila baba sto joj milo bilo“.Bilo bi mi drago da Srbija bude bolja od Hrvatske i po prosecnim platama i penzijama.Na moju veliku zalost sve mi to lici na “Malo sutra“.Voleo sam bajke kad sam bio mali koje mi je baka citala i verovao u njih, ali sada kada sam odrastao, sam alergican na bajke koje mi Vucic,Brnabic i jos neki, svakodnevno pricaju, jer ne verujem u njih posto dobro znam gde je Srbija danas kada je ekonomija u pitanju,naravno na samom dnu.

    1. Nemojte tako, dok je nama Moldavije, nismo baš poslednji, a BDP raste gradnjom stadiona i šoping centara, čije inokredite neće otplaćivati podizači BDP-a, nego svi mi zajedno.

  12. Citat: „Srbija će sledeće godine ozbilnom eknomskom politikom premašti u BDP-u Hrvatrsku“! Rece novopeceni ministar Selakovic i ostade ziv. Pritom Hrvatska ima od uvek tacno dvostruko veci BDP a Slovenija trostruki! I sta onda da mislimo o ovim polupismenim ministrima i premijerki a tek SNS-u?

  13. I diplomatija počela da se bavi ekonomijom. Čuj BDP svi u vladi znaju šta je a očigledno niko ne zna naročito „najbolji“ pravnik za kojeg se priča da je predsedik.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.