Selaković: Viola fon Kramon u svom novom napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je evroposlanica Viola fon Kramon u svom novom napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje, koja bi, prema njenim rečima, mogla da bude „kolateral“ zbog svoje neutralne pozicije.

Samo ekstremistima može da smeta nečija neutralnost, a reč „kolateral“, kojom su politički oci Fon Kramon nazivali ubijene srpske civile tokom agresije NATO na našu zemlju ponovo se zloslutno unosi u evropski politički rečnik, naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

On je podsetio da se čak i u Drugom svetskom ratu neutralnost država poštovala i da su oni koji su odabrali da se ne mešaju u sukobe velikih bili pošteđeni pritisaka i sankcija, pa je tako i država iz koje dolazi Fon Kramon poštovala neutralnost Švedske, Španije i Švajcarske.

I tu je, naravno, bilo izuzetaka, jer je vojska države iz koje dolazi Fon Kramon bombardovala Beograd, nakon što su se njegovi građani usudili da izraze svoja slobodarska osećanja i antifašističke stavove, ukazao je Selaković.

Selaković je istakao da su građani Srbije i danas jednako slobodarski i antifašistički opredeljeni, i ako zbog toga treba da budu kažnjeni, neka Fon Kramon i njeni istomišljenici budu bar toliko pošteni i kažu da je to razlog zbog kojeg će energenti za njih biti skuplji nego za ostale Evropljane.

Srbija jeste neutralna i slobodarska, i time se ponosi, ali Fon Kramon nije neutralna ni kada lobira za albanske separatiste na Kosovu i Metohiji, ni kada pokušava da namerno ciničnim i provokativnim rečnikom vređa građane ove zemlje i zagovara uvođenje sankcija Srbiji, kazao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.