Server: Podela Kosova nije privukla mnogo pažnje u Vašingtonu

Ostavite komentar


  1. Isto kao i što američko zalaganje, kao američke ucene i intrige, kojima se Srbija prisiljava, da prizna ovu suludu američku tvorevinu na suverenoj teritoriji Srbije, nije privukla mnogo pažnje u Beogradu i medju većinom Srba.

    1. Е па презимењаче вашим дивним коментаром сте ми улепшали
      дан

  2. Server je poznati albanski lobista i hodajuće zlo. Projekat nezavisnog Kosova nije priveden kraju, otuda nervoza. Kod Servera ništa novo. Njegove konstante su : Rusija je zlo, Kosovo da se prizna, Bosna i Hercegovina je unitarna. Samo menja sklop rečenica.

  3. A šta Server nudi preostalim Srbima na KiM osim legalno oblikovanog demokratskog samouništenja? Vašington i međunarodna zajednica na koju se on poziva gotovo 20 godina nisu našli modus za zaštitu manjinskih zajednica i njihove imovine i pored prisustva više hiljada ljudi iz KFOR-a

    1. Bilo bi lepo da novinari koji tako detaljno prate serverove stavove i razmisljanja o Kosovu probaju, onako ‘novinarski’ da ga zamole za misljenje o problemima vrlo slicnim kosovskim koji postoje u Izraelu i Palestini. Verovatno bi vecinu ne upucenih zapanjili njegovi zestoki proizraelski stavovi protiv Palestine i Palestinaca, uobicajeni za nekog ko je jevrejki cijonista po dubokom licnom opredeljenju. On izmedju Jevreja i Siptara vidi savrsenu paralelu.

  4. Nestabilnost regiona je zapoceta kada je americka administracija podrzala otcepljenje Kosova i albanski nacionalizam. Koliko je to pogresna i promasena politika pokazuje i to da i danas, dvadeset godina posle sukoba, pitanje Kosova nije reseno niti ce biti reseno u sledecih ko zna koliko godina. Tako da Server moze da spinuje tamo gde ga ne poznaju i gde su vrlo ekonomicni sa upotrebom mozga.

  5. Ponavljaju se stare i otrcane fraze. Pokušava da utiče na određene aspekte politike SAD na Balkanu. Nasilno prekrajanje granica Jugoslavije i kasnije KiM bi bile u skladu sa demokratskim načelima SAD

  6. Vi’te G. Server, ali vi i Brisel ste ‘otvorili’ tu Pandorinu Kutiju sa exjugoslovenskim granicama jos devedesetih. Onda se pojavio izvesni Putin, drpio vam kutiju, i koliko vidim, od tada vam ne pada na pamet da se njome vise igrate. A sto se ‘nestabilnosti’ i haosa koji ste proizveli tice, moracete da ih razresite isto onako kako ste ih napravili, pa makar to ukljucivalo i Veliku Albaniju i Veliku Srbiju. Jer, ko se sledeci dohvati kutije koju ste otvorili, … zazalicete sto ste ikada culi za Pandoru!

  7. Do juce je prica da je Kosovo poseban slučaj. Da ne moze da se povezuje sa drugim primerima Ukrajinom, Spanijom….. U ovom slučaju druga logika. Pa ko ti veruje?

  8. Na pregovorima u briselu se do sada nije cula niti jedna jedina rec o tzv podeli Kosmeta. Nije valjda da se i vi gospodine Server informisete preko srpskih tabloida i ostalih vazalnih medija aktuelne vlasti ?

  9. Nigde se ne pominje rezolucija 1244 kada bi zapad znao sta hoce lako bi.Oni cekaju incidente od Albanaca a posle ce da ih stite i opet kriva Srbija.Dokle vise!!!

  10. Možda nije privukla mnogo pažnje, ali ipak se o njoj priča u američkim krugovima što daje neki signam da Amerika menja svoju politiku prema statusu tkz Kosova.

  11. Zašto oci mučeni ruaofili i azijatofili uopste posećuju ovaj sajt i piskaraju !?!? Je li im zo plaća Putin i Vučić ? Sputnjik !? Imate drugovi gomulu svojih toaletoida pa citajte tamo vesti !?!?

    1. Bilo bi vam dosadno bez rusofila, vama natofilicarima i americkim pod.nim muvicama.

  12. Od samoproglašenja nezavisnosti Kosova, 2008, do priznanja ovog čina od strane velikog broja država članica Evropske unije i SAD, stvoren je jedan presedan u evropskim i svetskim relacijama, po kome jednostrana odluka o otcepljenju od teritorije suverene i međunarodno priznate države Srbije, može predstavljati prihvatljiv akt za organe međunarodne zajednice. Dakle radi se o izrazito negativnom presedanu, koji za osetljive međunarodne odnose, između ostalog, predstavlja i rđav primer koji se, učinjen jedanput, može nekontrolisano ponavljati u drugim, sličnim okolnostima i drugim državama.

  13. Наравно да нема разлога да мањинске заједнице не остану ту где јесу, односно да албанска мањинска заједница ужива аутономију на Косову и Метохији у складу са уставом Србије и резолуцијом Савета безбедности број 1244.

  14. Rade ljudi, odradjuju pare, koje su dobili od albanskog narko klana. Server, Montgomeri, bivsi americki ambasador u Beogradu i sadasnji K.Skot, takodje odradju masne provizije i svi u istom danu uzvikuju „Ne menja se stav SAD prema Kosmetu“. Neko ocigledno na misice pokusava da odrzi samoproglsenu nezavisnost Kosova, i to u danu kada je Tramp ponovo uveo sankcije Iranu, sto rusi neke ranije Obamine i Klintonovo KOMBINACIJE. Posto gube jedan po jedan teren na kome su u vreme predsednikovanja utalili, oni sada pre bilo kakve odluke o Kosovu koja bi mogla biti poznata do 8.avgusta, vicu uglas NISTA SE NE MENJA. Ali, zar svi ti nisu prilikom dolaska na vlast Trampa govorili da on nista ne moze promeniti, jer Amerika je prekookeanski brod koji se tesko zaokrece. Ali, D. Tramp ne samo da je zaokrenuo brod vec je citav Svet IZVRNUO naopacke i tek ce ga preuredjivati.

Ostavite komentar


Politika

Kurti najavio legalizaciju istopolnih brakova u maju 10

Kurti najavio legalizaciju istopolnih brakova u maju

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u Berlinu da će Kosovo ispuniti sve uslove da postane članica Saveta Evrope i da će u maju legalizovati istopolne zajednice i raditi na tome da izađe u susret pravima i potrebama manjinskih etničkih zajednica, uključujući i srpsku manjinu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.