Server: Vučić nespreman da omogući članstvo Kosova u UN

Zapadni analitičari o aktuelnoj fazi briselskih pregovora Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Vučić nrje vlastan da radi bilo šta. Ima podršku od 20 odsto u srbiji. Eu je na najnižim granama zbog tolersncije av. Evropski narodi treba da znaju da ih vode prikriveni diktator.

    1. Ako ćemo tako, onda niko nema podršku da radi bilo šta? Ili je Vaše mišljenje da oni političari koje Vi podržavate mogu da rade, iako imaju još manju podršku?

  2. Vucic nikada nece prihvatiti KiM kao samostalnu drzavu niti clanicu neke medjunarodne organizacije.

    1. Vučić je 2013. godine potpisao briselski sporazum kojim je sever Kosova ili 15% teritorije predao u ruke Hašima Tačija. Policija, sudstvo, tužilaštvo i ostalo više nije u našim rukama. Gazivodama od marta meseca upravlja Hašim Tači. Vučić je prethodnim potezom Kosovu i Tačiju dao kontrolu nad 100% teritorije.

      1. Nista nije tacno.
        Hasim Taci ili bilo ko na Kosovu i Metohiji ne mogu imati nista .
        Kosovo nije drzava,trnutno je u s.ptarsim bolje receno nacistickom okupacijom.

        1. @Sinisa/// Objasnite nam ko je to okupirao Kosovo,većinsko stanovništvo koje tamo živi? NATO sa samo jednom bazom ili međunarodni KFOR ?Ko su to „nacisti“?Niste uspeli da sprečite osamostaljenje Kosova pa sada pričate gluposti.

          1. @Gospodin Georg Šicer

            Da Kosovo je okupirano od strane Albanaca, koji su vecina postali tako sto su uz, prvo tursku a zatim nacisticku i na kraju NATO zaledjinu odatle proterali Srbe. Nije prvi put da je Albancima poklonjeno Kosovo, to su uradili i fasisti i nacisti tokom II svetskog rata. Nije dugo trajala ta okupacija nece ni sada, ma sta o tome trabunjali potomci onih gore navedenih srbofobnih nacista.

    2. Koga je briga šta on hoće ili neće da prihvati.To niko nema pravo da prihvati.

      1. Bez Kine i Rusije,koje stavljaju veto ,na bilo koju odluku u vezi UN,a tice se Kosova,vama koji krivite Vucica,sve je uzalud.Covek je dobio izbore,a to sto vi niste imali hrabrosti da izađete i suocite se sa porazom,niko vam nije kriv.Bez odluke Srpskog naroda,nista se o Kosovu,pogotovo o priznanju,ne moze resavati.Zato pustite, ono sto biste vi voleli.

    3. Ameri pucaju u roku od 2 – 5 god vodjstvo preuzima Kina i Rusija Merkel kao i Makron odlaze menjaju se pozicije ne treba žuriti vreme radi za nas rezolucija 1244 je podpisana u UN u i jedina meridavna mogu dobiti autonomiju u okviru SRBIJE i nista vise kome se ne svidja Albanija im je blizu tačka

  3. Nema priznanja. Navodno zbog ponašanja Miloševića i njegove klike oteli su nam Kosovo. Pa zar se zbog jednog čoveka ma kakav da je bio i ma šta da je radio otima vekovna teritorija jednom narodu bez ikakve pravne osnove i to teritorija na kojoj je stvorena srpska država. Kakvo licemerje! Milošević je odgovarao za svoja nedela, i gotovo. Pa zar Nemci koji su nas gazili i ubijali sada da odlučuju o Kosovu?! Pa koja država bi priznala oteto. Sve učiniti da se Ameri vrate u pregovore i uključe i Rusi. Evropa ne zaslužuje svojim ponašanjem da vodi pregovore. Kadija te tuži, kadija ti sudi.

      1. Mnogo duže svakako u sastavu Srbije nego kao samostalna država. (Ako vam je važan taj podatak)

        1. Dovoljno
          Po tome bi Mađari mogli da traže Vojvodinu, jer je duže bila njihova što je u sastavu Srbije?

        2. onda bi mađari mogli da traže vojvodinu, jer je duže bila njihova nego što je srpska.

          1. @Ali Međutim

            Ali Madjari ne traze nista, nego su priznali Srbiju sa granicama u okviru kojih je i Vojvodina.

        1. Ne samo kada je bilo nego još je i uvjek ce biti Albansko,ako ne veruješ idi do Merdare

          1. Zato i nosi „albanski“ naziv Kosovo… Ne da na Kosovu nista niste izgradili, napravili, osim onog „spomenika“ Klintonu, nego cak ni naziv niste bili u stanju da smislite nego koristiote srpski… Komedija.

    1. Rusi iskoristili kosovsko pitanje da otmu Krim…Klovn iz Vasingtona ne zna gde udara, sprema mu se nogobulj na jesen…Mnogo im seva za nekakvu Srbiju i Vucice i Tacije, kad im odgovara uzmu pa obrisu patos s tim sljamom.

  4. Aleksandar Vučić nikada neće prihvatiti KiM kao samostalnu državu niti članicu neke medjunarodne organizacije, mada u Srbiji ima onih koji stalno govore kako će Vučić potpisati da je Kosovo samostalno, na svu sreću ogromne većine naroda to se nije desilo niti će.

    1. Vučić je do sada i suviše da osamostalnosti Kosovu. Dačić nudi da povuče svoj potpisa sa Briselskog ali mu to izgleda Vučić ne dozvoljava..Razlog za to Dačić navodi jer Šiptari nisu ni jedini zahtev sa Briselskog ispunili a to je formiranje ZSO. Vučić je ukinuo Srpske institucije na Kosovu posle potpisivanja Briselskog 19 Aprila 2013 god..dopustio je da formiraju vojsku Kosova, dao im medjunarodni broj a nedavno su uzeli i Gazivode a da Vučić ni neformalni protest nije uputio. Vučić stalno iznosi kako ništa na Kosovu nemamo i kako su drugi priznali Kosovo još 2009 god. Zašto onda on pregovar već 8 godina ako je već neko priznao Kosovo..Vučić krije istinu od naroda kao što krije da je Klintonu poklonio 2 mil $ i da mu se izvinjavao (gledala sam uživo 22 sep 2016 god). Ko što krije da je angažovao Blera za svog savetnika 2015god (Brnabićka potvrdila)..Sve to on krije od naroda .. Nažalost ovo je sve tačno, kao što je tačno da je opljačkao Srbiju i strpao milijarde eura u svoje džepove i džepove svih oko njega..Srbija nestaje ..

      1. Sa tolikim znanjem,pravac tuzilastvo jer to sto ti znas je robija od najmanje 10 godina. Svako misli da je on najpametniji na svetu i da sve tajne ovog sveta zna kao ti!

  5. Server nije nikakav „strucnjak za Balkan“ nego botina koja odradjuje sta treba za Klinton drustvance a zna se da je to drustvance pro-albanski orijentisano i da stoji iza projekta stvaranja albanske paradrzave na Kosovu. Prestanite vise da tog lika nazivate „strucnjakom za Balkan“, samo srozavate sebe a i ovakvi propagandistcki clanci na svakih nekoliko dana su kontraproduktivni.

    1. AV mu je išao na noge valjda zato što ga ceni. (Kažu da mu je AV tom prilikom priložio i mnogo svojih para).

      1. Svojih para mu sigurno nije prilozio.Mogao je da prilozi samo nase,narodne pare koje je on otudjio ili ukrao.

  6. Treba da neče a ne da je nespreman.Može on šta god hoće narod zna šta hoće a to je da nema izglasavanja promene ustava.Možda će Vučić pokušati da izigra ustav jer ima tročetvrtinsku većinu u skupštini ali to mu neće uspeti.Srbija od priznanja od strane tzv Kosova nema ništa a za ništa se ne daje sve.

  7. Ovi kvazi nezavisni analitičar bi mogli da se pozabave rastućim nacizmom u germanskim zemljama. Kako se deca stranaca odvajaju u posebna odeljenja ili kako se deci stranaca zabranjuje upis u državne gimnazije, a sve po zakonu. Segregacija je najgori oblik diskriminacije, a oni diskruminišu decu.

    1. živim u Nemačkoj i deca su mi upisana u gimnaziju, tako da mogu da potvrdim da ova tvrdnja nema veze sa istinom

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.