Sever Kosova – priče o pripremi autonomije

Polemika povodom upozorenja arhimandrita Save (Janjića) o mogućim dogovorenim incidentima na KiM

Ostavite komentar


  1. Ovde se stalno govori da ce kosovski Albanci pokusati da okupiraju sever Kosova. Upad kosovskih snaga na sever se ne bi tretirao kao okupacija, vec pokusaj zavodjenja reda. Ukoliko bi doslo do scenarija koji o kome se ovde pise. Jer je sever Kosova od 2013-te postepeno utapan u pravni poredak Kosova. Ako je nesto potpisano, pa bi se na ovakav nacin pokusalo da ponisti, realna je i nova Oluja, koju veoma cesto pominje Vucic. Intervencija nasih snaga na severu je neizvodiva zbog prisustva NATO i njihove misije da spreci ulazak bezbednosnih snaga Srbije. Po rezoluciji 1244. Da li je moguce da je se neko ovoliko zaigrao?

  2. nece biti nikakve bosnjizacije kosova niti autonomije ,srbi na kosovo su samo 3% ,niti podjele teritorije kosova ,ne dolazi o obzir ,dosta srbija okupirala teritorije od Albanaca vekovima ,danasnja srbija stvorena od tudjih teritorija

    1. Onaj kinez je u pravu…i Srbija treba da ceka 100 godina i da jednom za svagda raskrsti sa albancima….ja mislim da vredi cekati

  3. Ne znam koliko arhimandrit Sava ima godina ali steta sto ovakvu izjavu nije mogao da da pedesetih godina proslog veka kada su Broz i njegovi podrepasi ,srpski komunisti odlucivali o sudbini KiM i kada smo i izgubili nasu pokrajinu.

  4. Na teškim mukama je aktuelna vlast, ovo je teška borba za teritorijalni integritet.

  5. Vucicu je najteze u svemu ovome. On se lavovski bori za ocuvanje Kosova, a neki ga napadaju za sve i svasta. Jedinstvo nam je potrebno bilo uvek pa i sada. Nedajmo belosvetskim olosima i onima koje su potkupili u Srbiji da nam zagorcavaju zivot.

  6. Citajte u Politici: Otvara se granica između Albanije i Kosova, a granica između KiM i ostatka Srbije nikad nije bila cvrsca. U tome ucestvuje predsednik Srbije, koji i crkvu blati. Ništa mu nije sveto, njemu i onima koji ga podrzavaju.

  7. Sve ovo su crveno-crni već radili 1995. sa Krajinom.. Interesantno, i tada su se neki zaklinjali da će „braniti Srbe“, a onda bežali u Grčku, na plažu..

    Tako to biva kad državu daš u ruke ekstremistima , lažovima i nesposobnjakovićima..

  8. To mu kazu i „čestiti članovi SNS-a“. Steta sto je iguman upotrebio oksimoron. Čestitih članova SNS-a nema, to je contradictio in adiecto.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.