Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti 1Aleksandar Vučić i Si Điping Foto: FoNet/AP (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti.

– Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačne čestitke i lepe želje – navodi u čestitki predsednika Si Đinpinga i dodaje da je Srbija pod rukovodstvom predsednika Vučića zabeležila izvanredne rezultate na polju ekonomskog i društvenog razvoja.

Dodaje da se Srbija zalaže za nezavisnost, i da se njen međunarodni položaj i uticaj stalno unapređujua da se Kina kao dobar prijatelj Srbije, raduje ovakvim uspesima.

Predsednik Kine osvrnuo se međudržavne odnose ove dve zemlje navevši da među njima postoji „čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima“.

– Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo- rečeno je u čestitci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari