Simić: Konsultacije sa Vučićem oko vanrednih izbora za gradonačelnike na severu Kosova

Ostavite komentar


  1. Kaže I.Simic da ce se posle susreta sa Vučicem znati stav Srpske Liste o vanrednim izborima za gradonačelnike na severu KiM?! Zašto sastanak sa predsednikom, a ne sa premijerkom Brnabic? Zar unutrašnju politiku RS ne vodi Vlada RS na čelu sa premijerkom, pod uslovom da je KiM i dalje južna srpska Pokrajina? Ja razumem da se Srpska Lista konsultuje sa osnivačem stranke, samo, da li po Ustavu RS unutrašnju politiku vodi predsednik države ili Vlada RS na čelu sa premijerkom?

      1. Šta me briga šta je bilo u prošlosti u bilo čijoj Vladi, počev od Pašica, pa na dalje! Zar nije voljeni ti predsednik rekao, da se ON i SNS razlikuju od svih predhodnih i da ce vlast, počev od 2012-e poštovati zakone i Ustav Republike Srbije? Zar to, što neko pre njega nije poštovao zakone i Ustav Republike Srbije, kvalifikuje da i ON, svevisnji ON to radi? Voljeni ti predsednik krši zakone i Ustav Republike Srbije (svaki dan) bez bojazni da ce snositi bilo kakve zakonske posledice! Da ti pojednostavim #Mile! To što je neko narkoman, da li i ti/ja ili bilo ko drugi, treba da bude narkoman?

      2. Nije bilo normalno ali je jos nenormalnije da se ono sto nije bilo normalno ponavlja pa se jos pride i pravda time. Ispada da je sve ono sto je nenormalno u zdravom demokratskom drustvu drugih drzava sasvim normalno u nasem drustveno-politickom sistemu.

      3. Mile potpuno si u pravu , ali u pravu je i Ronin ( cudno ime , ali covek je u pravu ) .
        Dok narod ne shvati da izmedju sadasnje i predhodne vlasti ne postoje sustinske razlike , nece biti ni srece !
        Da kazemo da je ova vlast beskurpoloznija ali i uspesnija u unistavanju drustva . Stotine hiljada klimoglavaca se dobrovoljno uclanjuju u partiju na vlasti zarad mizerne prednosti u odnosu na ostatak drustva , logika je veoma niska
        “ Kako da budem vazniji i bogatiji od ostalih , pa makar radio za jednu crvenu na dan ? “
        Sa druge strane govori opozicije dobro zvuce ali se javlja secanje na korupciju i prevarene ideale koje je bolno i jos prilicno sveze . Nama treba da izgradimo novo drustvo koje ce imati instrumente za kontrolu nad onima koje biramo , nije to nemoguce , bilo je dosta toga u istoriji .

        1. Pročitao Jovane tvoj komentar, kao i komentar #Miki Rudinski i saglasan sam sa njima. Što se tiče imena, to mi je pseudonim. Ima knjiga „47 Ronina“ ako je nisi pročitao, pročitaj je kad/ako imaš vremena, otuda i moj pseudonim.Živ bio Jovane, pozdrav!

    1. Hajde da pokušam ponovo, jer izgleda da se urednišvu ne sviđaju moji komentari gde glorifikujem Srpsku Listu.
      Poredio sam Srpsku Listu sa Rugovinom LDK i konstatovao da je srpska sloga odraz represije vlasti R. Kosovo kao što je albansko jedinstvo bilo odraz represija vlasti SFRJ i kasnije Miloševićevog režima.
      Dakle, SL nije stvorio Vučić već pre svega neustavne donošenja odluka u R. Kosovo. Pa izbori se raspisuju odlukom napisanom na albanskom jeziku a radi se o čisto srpskoj sredini (po ustavu R. Kosovo Albanci i Srbi su potpuno ravnopravni kao i njihov jezik i pismo) pa prema tome i Taci i Haradinaj su odluku o izborima u četri srpske opštine morali objaviti na srpskom i čirilici.
      Ipak, Srpska Lista sa istim kandidatima treba iza i na vanredne izbore za gradonačelnike, lepo uzeti pare za pred izbornu kampanju a Aleksandar Vučić i Marko Djurić još snažnije nego prošli put podržati kandidate S. L. da nam se ne dese novi Komšići ili pak tzv pošteni Srbi, poput Jakšića i Petrovića.
      A onda po završetku izbora i proglašenja gradonačelnika ponovo dati ostavke i tako u nedogled dok se ne skinu takse, ne vrati RTK Trepča, nad Jezerom Gazivode ne uspostavi srpsko upravljanje (da Zubinom Potoku Priština, opštine Kosovske Doline i TE Obilić plaćaju za utrošenu vodu) i bezuslovno uspostavljanje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.

      1. Samo ti spinuj Miodraze iz Peci. Znas li sta u prevodu znaci tvoj komentar kukavce? Daj da mi iz srpske liste budemo izdajnici i primamo platu od republike kosova,a ne neki tamo Petrovici i Jaksici.

        1. Naravno da spinujem koliko mogu i koliko mi moderatori dozvole, jer, mnoge ideje koje sam ovde plasirao su se ostvarile. Pre svega Jedinstvena Srpska Lista koju su podržali preko 45.000 glasača i koja ima više glasača nego Tačijeva DPK i Haradinajeve Alijanse… zajedno i ima apsolutnu vlast u deset opština na KiM što nema ni jedna albanska partija.
          Ako nastavimo ovim tempom da povećavamo Srpsko Jedinstvo i jača o Srpsku Listu lako sa LDK možemo činiti većinu i doći do mesta predsednika parlamenta, vlade ili države kao i do za Srbe veoma važne funkcije Ministra Unutrašnjih Poslova i Lokalne Samouprave.
          Još jednom ponavljam, dajite predloge a ne samo da etiketirate jer verujte mi sve ovo neko čita od naših vlasti do stranih ambasada i obaveštajnih službi.

      2. Ili „da vam se ne desi“ Oliver Ivanović, nesrećnici naprednjački.

        Savetujte se i sa savetnikom Nebojšom Krstićem koji je 27.08.2015. napisao na Twiteru:
        – Od kako je stravično opasni Oliver Ivanović u pritvoru svet je osetno sigurnije mesto za život.
        Nacrtana meta na čelu Olivera,
        crtate ih i dalje.

        1. Vi Marija uvek tačno u centar pogodite, a komentari su vam potkrepljeni činjenicama, bravo! Pre neku godinu, na tviteru je g-din Vujisic za g-đu Branku Vookovic rekao:“bolje da se za dalekovod uhvatiš, nego sa Brankom, ta ide do kraja“ To je bila poruka SNS botovima da sa Brankom nemaju šanse u prepiskama, jer su Brankini komentari potkrepljeni činjenicama! Tako da SNS botovi, bolje i vi da se uhvatite za dalekovod, nego sa Marijom, jer njeni komentari su takođe potkrepljeni činjenicama! Pozdrav Marija!

          1. Hvala, Ronin.
            Dosta su nam vredjali inteligenciju.
            Ne damo više!
            Prekardašilo!!!

          2. Valjda mi zbog toga više ni jedan komentar ne prolazi na B92.
            B92 VIŠE NE POSTOJI!!!
            Vučić i njih kupio.

  2. Gde vam je tzv. Vlada RS sa premijerom? Konsulyujete se sa onim koji konstantno krši Ustav i potpisao je Briselski sporazum kojim vas je implementirao u kosovski zakonodavstvo, i da, usput, ne može ni da pridje toj teritoriju ako mu Taci i co ne dozvole.

  3. Kosovo je naša pokrajina i za sve što se nje tiče, naravno da su potrebne konsultacije predsednika države!

    1. Svaka konsultacija sa tvojim predsednikom KiM se sve vise i vise udaljava od Srbije?

    2. „Bilo nekada na brdovitom Balkanu“, pisao je jedan Vas poznati pesnik…

  4. Hoće li predsednik primiti gospodju Trajković na konsultacije ili tu privilegiju ima samo gospodin Simić?

  5. Pa, zar vas predsednik nije zamolio da sacekate 45 dana, dok se on ne konsultuje?

  6. Ovi iz srpske liste se prave mutavi. Odlicno znaju da ih je Vucic implementirao i zacementirao u pravni poredak republike kosova,i da se vucic ne pita ni za sta. Naravno da cete izaci na izbore to zna i ptica na grani.

    1. Znaju oni to nego bolje je kad se prime dve plate (i tamo i ovamo)mnogi od njih se svrćkanu po srbiji i premaju platu ipo mesečno kao dole da rade,od kojih para,naravno od naših to nema nigde u sveti samo u zemlji Srbiji.

      1. Vrlo jednostavno rešenje je da ti i tvoji istomišljenici sa porodicama odete na KiM i uživate sve beneficije koje ostvaruju oni koji su ostali na KiM. Zar nisu Jevreji stvorili Izrael pomoću kibuca u kome su doseljenici živeli potpuno besplatno te je to jedno od rešenja koje će omogućiti život, pre svega srpskih Enklava poput Goraždevca ili Osojana npr. Dakle, takvih primera ima samo Srbi nisu Jevreji. Još jedan primer je i Južni Tilor jer je ZSO je preslikani model Južnog Tirola.

Ostavite komentar


Politika

Ćuta probio medijsku blokadu: Sagovornici Danasa o tome kako je lider Ekološkog pokreta prekinuo konferenciju Ane Brnabić 10

Ćuta probio medijsku blokadu: Sagovornici Danasa o tome kako je lider Ekološkog pokreta prekinuo konferenciju Ane Brnabić

Narodni poslanik Ekološkog ustanka u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta prišao je u sredu, 17. aprila, predsednici parlamenta Ani Brnabić, uoči početka njene konferencije za novinare, nakon propalog dogovora vlast i opozicije oko izbornih uslova, i upozorio je da ne zloupotrebljava skupštinsku govornicu za obračun sa političkim neistomišljenicima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.