Simić (Srpska lista): Srbe na Kosovu plaši ćutanje međunarodne zajednice, saopštenja nisu dovoljna

Ostavite komentar


  1. Srbe na Kosovu najviše treba da plaši Vučić. Ali još uvek ne smeju to da izgovore. U svakom slučaju sada je sve gotovo. Izdajnik je prodao Kosovo u zamenu za ćutanje o finansijskim malverzacijama i devastaciji demokratije u Srbiji. Zapad sada ima i jednog aduta više a to je izborna krađa. Jedina nada nam je da Rusija pobedi u ovom globalnom sukobu, da se amerikanci povuku iz Bondstila , pa da se vojska vrati na Kosovo.

  2. Nema tu nikakvog problema, za razliku od Srbije, gde je jedan čovek sve, sve, na Kosovu su njihove institucije, samo stalne i svaka radi po propisima, i nemaju veze sa vlašću,, ovde se i dalje napada Kurti, uvek , ali dokaz samostalnosti je taj što je sud doneo odluku da je ,,protiv pravno oduzimana zemlja, na kojoj se prave objekti za policiju,..ovo se u Srbiji nikad nije desilo, dok je na vlasti ovaj režim, a eto dokaz,, da je ubijen novinar, uništeno mu je sve i sud ,,doneo odluku,, oslobađa osudjenje osobe, nema niko nije kriv ali čovek je ubijen..toliko …euro se na Kosovu koristi 22 g.pa i ti sa nesto kupiš na Kosovu vanbre sredine u kojoj,,ako tamo i dalje živiš,, ili si se i ti preselio u Bgd..kupujes evrima,..stoga do sad ste evre ,,izvlačili s kosova tako što ste dinarima iz Srbije kupovali evro, i siromašniji finansije kosova, sad to više neće moći ..iz Srbije dobiješ dinar zamenis za euto i… stvar resena..ba granici se postave kontejneri predjes granicu podigneš dinare kupiš evro i vratiš se nazad..dok neka banka ne dobije odobrenje sertifikat od strane banke kosova da može da radi i stvar resena…..

  3. Ne brini, sada će tvoj šef da pomogne. Napisaće „oštro pismo“ i poslati svima u svetu, verovatno preko goluba pismonoše.

  4. Pa vama još nije jasno da je sve to sto vam se dešava dogovoreno. Kosovo se pusta niz vodu

  5. Simić (Srpska lista): Srbe na Kosovu plaši ćutanje međunarodne zajednice, saopštenja nisu dovoljna

    Srbe na Kosovu „ne treba da plaši ćutanje međunarodne zajednice“ !
    Međunarodna zajednica se „itekako u tajnosti oglašava“ i vrši pritisak na Kurtija da poštuje prava Srba na Kosovu „da uz lična dokumenta koje im izdaje Srbija i registarske tablice koje im izdaje Srbija, imaju pravo i na korišcenje dinara kao „srpskog platnog sredstva na Kosovu“ kao sto je to „regulisano“ u svim drzavama gde zive Srbi !
    U Hrvatskoj je npr. „uz pokazivanje osobne karte“ i dokaza da je Srbin, „svim Srbima dozvoljeno posedovanje i placanje u dinarima“ tako da međunarodna zajednica iako se o tome „naizgled ćuti“ itekako vrsi pritisak na Kurtija da „takav princip primeni i za Srbe na Kosovu“ a Albanci ako im to „dozvoli EU“ oni neka koriste evro kao platno sredstvo !
    E braćo draga, lako je meni i Simiću i Vučiću, „tudjim mlatiti gloginje“ ali bar sto se mene lično tiče treba da znate da imam puno razumevanje za vasu nevolju i nije samo Kurti za to odgovoran nego i Vučić koji vas „koristi kao taoce“ preko čijih ledja „navodno očuvava juznu pokrajinu“ i bori za „vase pravo da vam i dalje uplačuje plate, penzije i socijalna davanja u DINARIMA koje ćete s’obzirom da ih na Kosovu više nećete moći koristiti kao platno sredstvo, morati da trošite u „njegovoj centralnoj Srbiji“ čime cete vi dokazati da ste „lojalni državi Srbiji“ a Vučić da je „sačuvao južnu pokrajinu“ !
    Istina je da postoji i ta mogucnost da vam država Srbija plate, penzije i socijalna davanja uplacuje u evrima pa da vi nemate probleme ali kako onda Vučić da „ukaže medjunarodnoj zajednici na kršenje vaših prava i na vaš težak položaj“ ?
    Ono što je važno da vi razumete, „što je vama teže time je Vučiću lakše da vas brani“ pred medjunarodnom zajednicom i koristi da svu krivicu za vaše probleme „svali na Kurtija i tako poboljša svoju pregovaracku poziciju“ !

  6. Najkraće moguće – da nije bilo (Vučićeve) Srpske liste i njenih kriminalaca, najverovatnije ne bi bilo ni ovakve reakcije kosovske vlasti.

  7. A Banjska?
    Nista jel?
    Ajd e bre zavrsite vise sa tim, vidite da mi u Srbiji postali smo taoci vasih i kurtijevi nesporazuma

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.