Skupština Kosova sutra razmatra 20 zakona i dva izveštaja 1Skupština Kosova Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ (arhiva)

Skupština Kosova će na sednici koja je zakazana za sutra, razmatrati 20 nacrta zakona i dva izveštaja.

Na dnevnom redu biće zakoni o slanju Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo, o me]unarodnoj pravnoj saradnji u gradjanskim stvarima, o izmenama i dopunama Zakona o službenim praznicima na Kosovu.

Razmatraće se nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o medjunarodnoj pravnoj saradnji u krivičnim stvarima, Nacrt zakonika o krivičnom postupku i nacrta zakona o reproduktivnom zdravlju.

Na dnevnom radu su i nacrt zakona o transplantaciji tkiva i ćelija, o izmenama i dopunama Zakona o hitnoj medicinskoj službi, kao i o izmenama i dopunama Zakona o kontroli duvana.

Teme sutrašnje sednice su i nacrti zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti dojenja, Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o zdravlju, Zakona o prestanku trudnoće, Zakona o krvi i komponentama krvi i Zakona o prevenciji i kontroli zaraznih bolesti.

Pored navedenih zakona sa zakonom o prekršajima Kosova će se usaglasiti i zakon o izmenama i dopunama Zakona o medicinskim proizvodima i opremi, Zakona o javnom zdravlju, o zdravstvenoj inspekciji, o Sanitarnoj inspekciji Kosova i nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima i odgovornostima stanovnika Kosova u zdravstvenom sistemu.

Skupština će razmotriti godišnji izveštaj Institucije ombudsmana Kosova za 2020. godinu i izveštaj Saveta Kosova za kulturno nasledje za 2020. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari