Skupština Srbije 23. novembra o budžetu za iduću godinu i setu poreskih zakona 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 23. novembar sednicu paramenta na kojoj će se raspravljati i predlozima budžeta za iduću godinu i seta pratećih i poreskih zakona, saopšteno je danas.

Na dnevnom redu sednice su predlozi izmena i dopuna Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dohodak građana, Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Zakona o porezima na imovinu i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o budžetskoj inspekciji, izmenama Zakona o eksproprijaciji i Carinskog zakona.

Takođe, na dnevnom redu su Predlog zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2020. godinu i izmene Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o regulisanju obaveza Srbije prema Međunarodnom monetarnom fondu po osnovu korišćenja sredstava opšte alokacije specijalnih prava vučenja i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između nemačke razvojne banke КfW i Republike Srbije o zajmu za Program „Integrisano upravljanje čvrstim otpadom, faza I“.

Poslanici će se izjasniti i o predlogu razrešenja članova Nacionalnog saveta za kulturu i imenovanju novih članova, koje je podneo skupštinski Odbor za kulturu i informisanje.

Sednica će početi u 10.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari