SL: Namera Prištine je da Srbe ubedi da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka 1Foto: Shutterstock/Nada B

Srpska lista ocenila je danas da je namera Prištine i kosovskog ministra policije Dželjalja Svečlje da Srbe ubede da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka osuđena na neuspeh.

Ta stranka ističe da „srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće slušati (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija, pa makar snimao i igrane filmove, već isključivo svog predsednika Aleksandra Vučića kome bezrezervno veruje“.

„Brutalnim lažima, da predsednik Vučić crta nekome metu na čelo, kako je izjavio Dželjalj Svečlja, pokušaj je da se prikrije neuspeh Prištine da sprovedu u delo plan i ukinu srpske registarske oznake. Nepoverenje prema Vladi u Prištini i neposlušnost Srba na severu je očigledna i to nikakve pretnje, laži i spinovi Dželjalja Svečlje neće promeniti“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista se pita kako to Svečlja planira da oduzme 9.000 vozila na severu Kosova i Metohije, i da li je svestan da je pravo raspolaganja privatnom svojinom neprikosnoveno.

„Želimo da izrazimo sumnju, to jest da nas ne bi iznenadilo da je kod pomenutog lica u opštini Leposavić požar podmetnuo on sam pod nagovorom nekoga iz Prištine kome je u interesu da Svečlji da razlog da napadne predsednika Vučića i opravda nikakav odziv građana za preregistraciju vozila“, navodi Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.